Fory Публикувано Март 18, 2006 Публикувано Март 18, 2006 Искам да знам има ли 9 пинов Гейм порт или всички са 15..И съществуват ли преобразуватели от 9 кам 15 и обратно... Цитирай
Mit75 Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 Честно казано, не съм виждал 9 пинов порт на звукова карта. а и не виждам как ще стане: MIDI IN, MIDI OUT - два пина; Входове за потенциометри на джойстика - 4 пина; Входове за бутоните на джойстика - 4 пина; + 5В. - 2 пина; Маса - 3 пина; Общо 15. Дори масата и захранването да са само по един ... пак не става 9 Sorry Цитирай
Nikifena Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 За тези които знаят как се борави с гугъл, ето какво излиза като първи линк като напишете gameboy pinout http://pinouts.ru/data/GameportPC_pinout.shtml Цитирай
Fory Отговорено Март 21, 2006 Автор Отговорено Март 21, 2006 Zna4i nqmam Game Port ...imam nesto koeto e 9 pin Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 21, 2006 Отговорено Март 21, 2006 Zna4i nqmam Game Port ...imam nesto koeto e 9 pin Първо - кирилица ! Второ - това е серийния порт , няма как да го използваш , както предполагам , за миди връзка . Ако за това ти трябва гейм-порт - намери си някоя карта с такъв порт или кабел за USB . Предполагам , че поне USB имаш . Цитирай
Mit75 Отговорено Март 23, 2006 Отговорено Март 23, 2006 За тези които знаят как се борави с гугъл, ето какво излиза като първи линк като напишете gameboy pinouthttp://pinouts.ru/data/GameportPC_pinout.shtml Не е това Game Port, има грешка - няма MIDI входа и изхода ... ! Довечера ще видя из моите бумаги и ще го опиша! Но на прима виста гарантирам, че 12 крак е MIDI! RockMan2005 правил ли си връзка, чрез USB? Една позната ме помоли да и вържа синтезатора към компютър. Няма стандартен MIDI кабел, но в комплекта върви USB такъв. Сложих си драйвера от диска (също включен в комплекта), вързах синтезатора и .... УЖАС! Натискането на клавиш от синтезатора се просвирва от комп-а след около половин секунда закъснение (което направо е отврат) Затова те питам, да не би нещо да съм пропуснал .... А, наистина е факт, че новите дъна нямат Гейм Порт и задължително трабва звукова карта (което си е оправдано, де ако ще се занимаваш с музика ... ) Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 23, 2006 Отговорено Март 23, 2006 Аз съм правил връзка Китарен Процесор - Комп с такъв кабел , но иначе мисля , че ако не се ползва някаква специална програма е нормално да е така . Не им разбирам много на синтовете Цитирай
Mit75 Отговорено Март 24, 2006 Отговорено Март 24, 2006 ... 12 и 15 крак на Game Port са за MIDI. Останалото е както в линка на Nikifena. Fory, говорих с един колега и ми каза, че дъно за компютър, което няма Game Port отвън, има пинове на самото дъно! Според мен има резон в тази работа. Погледни си книжката на дъното и би трябвало да е описано, дали изобщо има.Ако има ще си изведеш 15 пинов конектор отвън на кутията! Успех!! Цитирай
Recommended Posts