dmx116 Отговорено Декември 13, 2010 Автор Отговорено Декември 13, 2010 (Редактирано) Мен просто много ме е яд, че такива като Криско стават известни, а за хора които наистина имат талант и амбиция на никой не му пука. Не, не се слагам себе си в тази група, имам предвид някои хора от форума (чета форума от много дълго време, нищо че чак сега се регистрирах). Направо не мога да разбера как такива като въпросния Криско и фолкаджийте са толкова обожествявани в коментарите на vbox7. Явно публиката в България не е узряла за по-стойностна музика, пък била тя и комерсиална. Казвам това, защото поп музиката и денсът са лигавщини на фона на алтърнатив стиловете и метъла, обаче са за предпочитане като комерс пред чалгата и поп-фолк рапът, който е на мода напоследък. Започвам да си мисля, че дори при омразния комунизъм е имало повече възможности да се развиеш като поп (естраден) или поп-рок изпълнител. Поп музиката окончателно капитулира когато поп певците Крум и Миро се вляха в чалгата (не че и преди не си бяха лигави и бозави, обаче това че и двамата преминаха в редиците на чалга компании е показателно). Пределно ми е ясно, че много хора се оплакват от тази ситуация и ще кажете "Предложи как да я променим!", за съжаление не съм оптимист и не смятам, че може да бъде променена насила. Остава да чакаме интересът на хората към чалгата да отмине. Редактирано Декември 13, 2010 от dmx116 Цитирай
dmx116 Отговорено Декември 13, 2010 Автор Отговорено Декември 13, 2010 И понеже вече не мога да едитна предния пост аз се замислих и реших, че ще ми е много по-лесно ако стана част от някоя поп-рок група, пък чак след това да се занимавам със соло проекти. По много причини да си в банда е предимство. Цитирай
RaverWild Отговорено Декември 15, 2010 Отговорено Декември 15, 2010 Аз така и неможах да чуя за какво иде реч, щото от чужбина hit.bg прави проблеми от преди още. Пусни го някъде другаде - казаха ти за soundcloud или youtube... Цитирай
flamingone Отговорено Декември 29, 2010 Отговорено Декември 29, 2010 Мен просто много ме е яд, че такива като Криско стават известни, а за хора които наистина имат талант и амбиция на никой не му пука. Не, не се слагам себе си в тази група, имам предвид някои хора от форума (чета форума от много дълго време, нищо че чак сега се регистрирах).Направо не мога да разбера как такива като въпросния Криско и фолкаджийте са толкова обожествявани в коментарите на vbox7. Явно публиката в България не е узряла за по-стойностна музика, пък била тя и комерсиална. Казвам това, защото поп музиката и денсът са лигавщини на фона на алтърнатив стиловете и метъла, обаче са за предпочитане като комерс пред чалгата и поп-фолк рапът, който е на мода напоследък. Започвам да си мисля, че дори при омразния комунизъм е имало повече възможности да се развиеш като поп (естраден) или поп-рок изпълнител. Поп музиката окончателно капитулира когато поп певците Крум и Миро се вляха в чалгата (не че и преди не си бяха лигави и бозави, обаче това че и двамата преминаха в редиците на чалга компании е показателно). Пределно ми е ясно, че много хора се оплакват от тази ситуация и ще кажете "Предложи как да я променим!", за съжаление не съм оптимист и не смятам, че може да бъде променена насила. Остава да чакаме интересът на хората към чалгата да отмине. На твоето мнение съм, но няма как да направим синдикат на не-чалга музикантите, нали? С минимална заплата и който не влиза, го бием От държавата може да се иска да ограничи показването на (.) (.) и други кофти неща по телевизията от съображения за подрастващите, тя има потенциал да го прави, но не желае. В днешната "чалга" музика има неща, които не са израз на творческа (разбирай музикантска) свобода, а търговски трик - деколтета, ланци и мерцедеси. Това се харесва от подрастващите, респективно музиката се слуша, купуват се билети. Не мисля, че има 13-годишен някъде по света, на който няма да му хареса някоя рандом кака от клип на Пайнер. Проблемът е, че капиталът след 90та година остава или попада у една прослойка на митковци, пайнери, трифоновци, които започват с честни и не толкова средства да диктуват вкуса на голяма част от аудиторията и на контролните органи. На сравнително свободния пазар на музика се оформя картел и става трудно нещо алтернативно на техните протежета без медия зад гърба си да пробие и да започне да се пуска, респективно гледа, слуша и посещава. Промиваш мозъка обаче не само на подрастващите, а и на много от вече порасналите и уж "с акъла си". Десетина години по-късно, един 13-годишен се кефи открито на каката и това у нас не се смята за проблем. Ставаме "балканци с гореща кръв" от малки. Кой да пази пазачите? Има СЕМ, но няма ефективна цензура, когато е необходима - няма санкции, а "регулацията" ни я правят светила на морала като Гого Лозанов и компания. Цитирай
Recommended Posts