Jump to content
Българският форум за музиканти

Моля за съвет!


DeathZone

Recommended Posts

Благодаря за интереса и за отделеното време на всички! За сега съм решил да пробвам на някой приятел китара с подобни модели адаптери , но вече ми е ясно че ще е по добре направо китара със сингъл адаптери ..... Кога ли ще си купя не знам , знам само че май от годинките се натам ме дърпа .....

Наистина и техниката на свирене е много важна. Забелязвам че дори и когато се пробвам да свиря по бързички неща (чак за шред не ме бива де) и дабъл хенд всичко излиза доста по добре и контрола върху тона е много по добър , но е мнооого по трудно ..... ами просто всичко се чува ;)

;);):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Роска,мен ако питаш няма смисъл да разделяш EMG-то,защото нищо няма да стане по много причини.Както каза Сънчо,от Дънкан и ДиМарзио взимам Дънкан без да се замислям ако ми трябват хъмбъкъри,ако става въпрос за единични то тогава според мен ДиМарзио е по-удачния избор.

 

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

освен това ако решиш да продаваш ЕМГ-то аз съм мераклия ;)

;) Ами за металщини трепат. Но не знам , ако реша естествено ще ти кажа ;)

Благодаря ти , Владо за съвета! Ще се поразтърся да чуя дали е съществена разликата. :)

:);):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Динамиката на сигнала зависи от комбинацията на генерираният от адаптерите ток и неговото последващо усилване.Т.Е. - китарата с нейните звукоформиращи компоненти(струни,адаптери и акустични характеристики на тялото и грифа) и усилвателя работят заедно и се допълват за формиране на динамичен диапазон(по-широк или тесен-според предпочитанието).Наистина,по-мощните адаптери(напр. активните или високоволтажните керамични)при едни и същи условия на усилване,звучат малко по-"запушено" от по-слабите(тук не говорим за ТОН,а за ДЪНАМИКА).Но пък,ако целта не е да се изкъртят говорителите и с мощни адаптери се ползва по-малко преамп gain,и се даде възможност за разтоварена(не означава по-тиха) работа на усилвателя,динамиката се подобрява значително,а се запазва субективното усещане за "леко" свирене.

Това разбира се е мое лично мнение извлечено от практика и при други изпълнители усещането може да е различно.Убеден съм,че на формирането на звук трябва да се отделя не по-малко внимание отколкото на техническите и теоретични упражнения.

 

 

Кирилицата е задължителна във форума! Имаме си кирилизатор! (2)

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Роска, и аз бих те посъветвал доколкото може да се каже че съм пипал някоя и друга китара да не се разделяш с EMG Hz-ките. Аз имам китари с различни адаптори и не съм съгласен че Hz "убива" динамиката, защото най-малкото това е пасивен адаптер,макар и да е точна имитация на звука на активен( ако говорим за EMG H4). Иначе от друга страна моя Jackson е с Duncan Designed Detonator и те доста бууст-ват звука и ако се използват при силно изкривяване доста омазват положението. Знам, че при JB не е така,но все пак тук го има и въпросът на вкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря, ви , още веднъж! Темата нистина стана интересна. Определено ЕМГ-тата са си екстра , но за по хард неща, няма спор за това. Начина на свирене е много съществен фактор. Много са важни и струните и започвам да си мисля че по дебелите струни също повишават възможноста да се свири или много тихо или много силно. Ако вземем за пример фламенко китарата , там динамиката е едно от основните изразни средства. При електрическата китара усещането не е по-малко силно , стига да се подбере подходяща китара , амп и най-вече изпълнител, който е основния фактор. В крайна сметка за себе си реших че засега ще се съсредоточа само върху свиренето си , излиза най-ефтино и най-ефективно.

Поздрави!

Росен

Редактирано от DeathZone
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много смислени неща се казаха по-горе.

 

аз съм димарцио гай. имам и един дънкан куул рейлс в една от брадвите, но не ме удовлетворява достатъчно, нито JB ми допада или някой от другите модели, които съм пробвал. с това искам само да подчертая колко субективно е мнението на всеки, базирано на слух и вкус.

 

за мен е малко по-важно акустиката на дървото да е добра, защото на шпреплатова китара никой пикъп не звучи достатъчно добре. и обратното важи. не трябва да се забравя, че електрическата китара е акустичен инструмент, а адапторите и ампа са част от пакета, който усилва, компресира и филтрира/подчертава някои компоненти звука. самият цветен тон за звука (колко безумно звучи, а? :) ) идва изцяло от дървесината и звукоизвличането.

 

аз лично предпочитам умерено горещи адаптори, които лесно се зачистват при волюм ролбек, което по същество си е и редуциране на гейна (+известна утечка на високите). най-як динамичен дривън саунд постигам именно така при умерено напомпан гейн. или свалям гейна на ампа и тогава китарата е на мах, но тогава ми идат повечко високите. всичко това зависи и от усилвателя и всъщност колко е усилен той, защото говорителя доста допринася за подчертаване на динамиката или за убиването й - в зависимост от модела и натовареността му, която при различни нива представлява доста динамична крива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Напълно съм съгласен с теб. Мога само да добавя, че поне за мен свиренето с пръсти още повече допринася. Та за сега съм решил върху тази техника да работя , пък живот и здраве по натам ще си купя един телекастер и приключвам с експериментите :)

:)

Редактирано от DeathZone
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

EMG HZ - не са ли активни адаптери

Не, това са пасивните на ЕМГ, който (според ЕМГ) са пасивния еквивалент на ЕМГ 81.

 

А иначе, аз имам същата като твоята китарка, но със Дънкан Дизайн адаптери и съм доста доволен от звука. Не знам дали обаче това би те устроило тебе, то си е въпрос на вкус. Мойте били на Макс Кавалера някакъв модел (поне така пише на сайта на ЕМГ :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми допадна варианта Telecaster + "пръсти" = динамика!Също така,останах с изключително приятно усещане ,като разбрах,че някой свири с Fuchs.

Той е един нашенски (северозападен) агент , дълбоко внедрен от нас зад океана с цел подриване на загнилия империалистически капитализъм.

B)B):D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление не познавам човека,но му желая успех и здраве! Доколкото подразбирам е и John Suhr ориентиран,така че му пожелавам в скоро време и Custom Audio!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.