Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте! Изчетох доста теми преди да пусна тази. Имам намерения да си купя кардан. Тъй като ще ми е първият, не искам да хвърлям много пари и се спрях на тези два модела: TAMA Iron Cobra jr и Gibraltar Avenger. В чуждите сайтове видях, че са с доста висок рейтинг и заради това се засилих към тях. За Кобрата не прочетох лоши работи и изглежда добър. Като че ли съм по навит на Джибралтара, но пък чужди съфорумници казват, че с тези изрезки е нестабилен и не било изобщо удобно да се свири бос, защото излизали рани. Какво е вашето мнение за тези педали и кой от тях да избера? Благодаря.

Отговорено

Е глупости, аз имам Gibraltar Prowler със същите изрезки и съм свирил бос, с чорапи и с обувки и при трите случая нямам проблеми. И като притежател на Гибралтарец ще ти препоръчам Avengera. :)

Преди да купуваш все пак гледай да пробваш и двата модела и който ти пасва повече го взимай

Отговорено

Нямам представа за Гибралтар,но за Тамата мога да кажа само хубави неща.Здрав,удобен, лесен за настройка педал.Важно е да спомена, че петата при Тама е захваната с болт а не с нит, както е при Пърл от същия клас.Което прави лесно и удобно за подмяна пластмасовите ограничители,когато се износят.

Отговорено

Ей,с тоя Пърл като сте се хванали :huh: Имам Елиминатор-двоен от 2006та и от тогава има поне по 4 часа работа всеки ден и как нищо не е мръднало при мен не знам.За сметка на това наскоро оправях 2 Кобри,чиито собственици по никакъв начин не можеха да им намерят удобни настройки за себе си,а другата седмица ме чака N3.Педалите вървяха ужасно,а единия беше смазван редовно,но просто този педал е такъв-тежък и ужасно неудобен за моите крака,а явно и за техните също.

Затова се пробва първо и се избира подходящият педал.А аз пробвам и избирам педали,като ги държа на фабричните настройки.Избирайки най-удобният за мен, с прилежащите настройки мога да го направя още по-удобен.

Така че ние съфорумниците не можем да ти помогнем в избора,трябва сам да го направиш,иначе има вероятност да се получи ситуация като при тези двама души за които говорех.Тук само можем да ти кажем кое колко е здраво...евентуално :rockon: Всички останaли фенски съвети в стил "вземай този или онзи,защото е мноооо як!" са пълен SHIT! Аз не бих им се доверил!

Ти си решаваш :ok:

Отговорено

То зависи и колко се използва нали ? :punk_guitar: И двата педала на Тама и Pearl съм ги тествал всеки по 2 години при средно 8 часа свирене дневно от различни хора и всеки си настройва както си иска:)Не бих повторил евтин педал и като Pacific.Още на 1та седмица се счупи едната връзка между двата педала,после и пружините заминаха много бързо.Не агитирам човека да си вземе Тама ,или Гибралтар, или Пъръл ,или каквото и да е било.Давам мнение за тези евтини модели на база личен опит!

Отговорено

Абсолютно си прав,педала както всичко останало,пазя много и освен мен друг не свири на моите неща!

С по-горните си редове не визирам твоето изказване,а какво обикновено се пише във форума в последните 1-2 години предимно от хора с по-малко опит.Защото и аз от личен опит ще кажа,че в голям % от случаите в които някой подхожда фенски в избора на инструмент-бърка :punk_guitar:

Отговорено (Редактирано)

Ясно, че трябва да ги пробвам, но къде? Джибралтар мисля, че имаше в xxxx, но къде има ТАМА ИК дж.? Не знам, като тепърва ще започвам да свиря с кардан, то как ще мога да си избера подходящия модел при положение, че не съм пипвал двоен педал повече от 2 пъти.

Благодаря.

Редактирано от tunio
Отговорено

За Тама-та се свържи с Ненчо/El Ninyo/ за да те ориентира как да стигнеш до магазина ,Гибралтар в Райзинга,Ямаха и Мапекс при Влади в магазина на Ямаха на Искърско Шосе,DW в магазина почти на ъгъла на Оборище и Евлоги Георгиев ако не се лъжа.Отиваш и пробваш, а и Ненчо и Влади са барабанисти,така че ще помагат в избора :punk_guitar: