Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да си променя цвета на адаптерите?


Recommended Posts

Понеже скоро смятам да си отварям китарата, искам да потъмня цвета на капачките на адаптерите на някакъв мръсно бял - жълтеникав като на стратокастер на 40 години - да изглеждат все едно са от старите бакелитови, пожълтели с времето(нещо като китарата от подписа ми, даже по-жълти, в момента са като китарата на аватара ми) и да им заобля малко ръбовете, само че нямам идея как да ги потъмня. Някакви идей ???

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има едни UV лампи за лекуване на витилиго.

Сложи капачките за около 7-8 часа пред такава лампа и след това ще изглеждат все едно са пожълтели от времето и са на 100 години. Ще ти струва няколко лева, щото лампата смуче ток като за световно, но ефектът си заслужава.

Предполагам, че подобен резултат ще има и ако ги сложиш в солариум. Това пък е много трудно, защото манекенките ще засенчват UV лъчите и ще ти прецакат капачките. :ph34r:

Друг вариант е да ги оставиш за едно лято под директна слънчева светлина, ама ще ти отнеме цял сезон, вместо няколко часа.

Някои ползват и бои за състаряване, но требе да си ги заръчваш от чужбина.

Затова също си има домашен заместител - заливане с вряло кафе или чай, жълтеникава боя за обувки и други багрила, които ще "попият" в пластмасата.

Поиграй си с разни парчета бяла пластмаса, виж кое ти допада като резултат и го приложи върху капачките на адаптерите.

:hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не бих те посъветвал да ги слагаш на слънце. пластмасата ще пригори и може да се напукат или много лесно да се счупят :ph34r: вземи им гланца с някаква финна шкурка и ги оваляй в някакво багрило. така ще станат супер мизерни и ще изглеждат винтидж :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами можеш да опиташ с йод,само че трябва да правиш доста проби,докато уточниш концентрацията и времето на престой в тази концентрация :) Или пък пробвай със силен липов или черен чай!НЕ НОСЯ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ ЗА ВЪЗМОЖНИ ПРИЧИНЕНИ ЩЕТИ В СЛЕДСТВИЕ НА СЪВЕТИТЕ,КОИТО СИПЯ ТАКА ЩЕДРО!!! :):):D:D:ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вземи им гланца с някаква финна шкурка и ги оваляй в някакво багрило. така ще станат супер мизерни и ще изглеждат винтидж :ph34r:

Колко финна (нямам опит с финните шкурки, коя колко е финна), а и с каква да им заобля ръбовете, както старите бакелитови се заоблят с времето (виждал съм толкова изтънели по ръбовете, че чак думпа е станала)

Това за йода е добра идея, трябва да пробвам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

грешка в горния пост - исках да кажа "дупка е станала"

 

Колко финна - 1000, 2000, нагоре???

Аз мисля, че с толкова финна по-скоре ще ги полирам, отколкото да им махна гланца

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май не споменах, че живея в шумен => най близкия магазин е във Варна (и там не знам какви магазини има, ама 100% има), а и нямам път натам в скоро време

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами нали ти казах, байновото: UV лампа, потапяне в чай или в кафе.

Едно от тези трите ще ти свърши идеална работа.

Действай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днеска цял ден си играх, докато се варяха адаптерите. Отначало със шкурка 500 им махнах гланца и ги заоблих, после пробвах да ги потъмнявам с какво ли не, най-добре стана с много силен разтвор на йод. Тъкмо докарах добър цвят и ги монтирах, взех да им се кефя, излязах за 20мин. да си купя струни и като се връщам гледам - от потъмняването няма следа почти.

 

Както и да е омръзна ми да си играя, а и така - без гланц ме кефят (вече нямат вид на максимално евтини китайски адаптери), изглеждат даже малко като бакелитови от 50те (които не потъмняват), затова така ги оставям.

 

Малко офтопик: тва waxing голяма промяна в звука дава - в комплект със смяна на струни (сложих по-дебели от оригиналните - 6та 0,10) звукът стана супер топъл и плътен, с много приятни средни. Като започнах да свиря направо не можах да повярвам, че свиря на същия евтин Squier !!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.