Jump to content
Българският форум за музиканти

"Малката жица" - By Patzo


Recommended Posts

  • Отговори 52
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ако говориш за светлодиода свързан е дирекно за платката но от другата страна.

 

Не точно...мисълта ми беше,че до сега не бях виждал ефектчета със светодиод(който да светва,респективно угасва, при натискане на бутончето) без бутончето да е 3DPDt.

 

That's what i mean

Редактирано от armstrong
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления, Пацо, и добре дошъл в DIY клуба!!! Ефектчето изглежда супер!

 

Стига със суперлативите, ще карам по същество с градивната критика.

 

Черните болтчета в краищата не ми харесват как седят. Добре е, според мен, да са по-прибрани и с по-малки глави.

Надписите не са достатъчно четливи. Визирам "вход" и "изход". Избери шрифт който да не е наклонен или ръкописен. Колкото по-печатен, толкова по-добре ще се чете. Ако можеш завърти захранващия конектор на 180 градуса. Така жакът ще дойде малко по-ниско. Не виждам защита от обръщане на поляритета. Какво ще стане ако му подадеш обърнато захранване? Гледам, че си ползвал идеята от tonepad като разположение на елементите. Тук искам да питам: Ти сам ли си проектира платките?

 

Ники.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първоначално идеята ми беше за сложа шестограмчета като на твойте ефекти, но винчетата се паднаха точно в стената на винчето за капака и беше малко сложно да се направи резба там, затова минах на тези винчета които ги навивам дирекно в кутийката(ще имам едно наум в бъдеще). Надписите на живо изглеждат четливо, може би трябваше да са една идея по- големи.

 

021542284.jpg

 

Ако завъртя захранващия жак на 180 градуса едното пинче ще опре в потенциометъра.

Сложил съм диотче за защита от обръщане на поляритета.

 

021542297.jpg

 

Да платката я видях от tonepad, като съм я доразвил заради входно изходните жакове и милениум байпаса. Правих я с Sprint-Layout 5.0 и я датох на печатница да ми я направят.

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, предположих, че болтчетата ти идват на мястото където е плътния материал. Поради тази причина аз ги изнасям малко по-навътре.

Ето как изглеждат при мен. Първоначално пробивам с 2.4-2.5мм бургия и след боядисването навивам резбите с метчик.

marmalad-inside.jpg

 

Не казвам, че моя метод е най-правилен, ама на мен така ми харесва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да това да са по навътре се сетих вече като бях направил неръждавейката и видях на какво кофти място са за резба. Жалко че няма самонарезни шестограмчета (поне не съм виждал).

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

eфекта е страхотен, единственото което лично мен ме нерви е надписа by patzo. в крайна сметка когато ще се закупува дадено нещо няма нужда от спам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lekov, това същото да вземем да го кажем и на BOSS, Digitech или ако щеш Fender или всякакви там други производители на инструменти и оборудване. Защо да не си напише човека, че го е направил. Може да го направи custom: Made by Patzo, paid by Lekov, примерно:icon_shithappens:

 

No offence meant!

Марински

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно съм съгласен с Марински!Човека е сътворил хубаво нещо защо да не е изписано името му на кутийката.Нека да се вижда майстора и дай боже повече такива ентусиасти да има в тая куха държавичка!Че както върви скоро всички ще са като в казармата - еднакво тъпи.

Още веднъж -Браво за ефекта!

 

P.S А който го дразни надписа леко го трие и си пише ,,By Ibanez,,

Редактирано от Valeri_pj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако кутийката е добре изравнена отгоре няма въобще нужда от тези болтчета, защото горе потенциометрите притискат лицевия панел, а отдолу ключа. Освен това ако самия лицев панел се намаже отдолу с монтажен силикон, дори може не нацяло, а само тук там, след това няма отлепяне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mарински напълно съм съгласен за Бос и Ибанез, но не бях осъзнал напълно защо надписът буди това смущение в мен и затова и не се изразих правилно. Фендер, Гибсън, и т.н. са си марки, но те си имат лого, което слагат на инструментите си. Нищо против да се сложи името на това кой го е произвел, но от гледна точка на дизайн и естетика е добре това да бъде под формата на някакво лого (както примерно ники фена си има лого N-audio). Moже патзо просто да си напише PATZO но да не е просто обикновен надпис, а да е вложен замисъл. Не давам наклон на ничия гега, а предложение за подобрение в дизайна. Едно производствено лого няма да изглежда зле.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, това предложение вече е съвсем друго нещо. Моя коментар беше породен от това, че ти квалифицира надписа "by patzo" като спам, тоест ненужна и нежелана информация. Сега благодарение на теб следващата серия може да е с ново лого.

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.