armstrong Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Интересно ми е как е свързан диода? Иначе е супер машинката,поздравления! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Ноември 23, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 23, 2010 Ако говориш за светлодиода свързан е дирекно за платката но от другата страна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
armstrong Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 (Редактирано) Ако говориш за светлодиода свързан е дирекно за платката но от другата страна. Не точно...мисълта ми беше,че до сега не бях виждал ефектчета със светодиод(който да светва,респективно угасва, при натискане на бутончето) без бутончето да е 3DPDt. That's what i mean Редактирано Ноември 23, 2010 от armstrong Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Ноември 23, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 23, 2010 Цък Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Поздравления, Пацо, и добре дошъл в DIY клуба!!! Ефектчето изглежда супер! Стига със суперлативите, ще карам по същество с градивната критика. Черните болтчета в краищата не ми харесват как седят. Добре е, според мен, да са по-прибрани и с по-малки глави. Надписите не са достатъчно четливи. Визирам "вход" и "изход". Избери шрифт който да не е наклонен или ръкописен. Колкото по-печатен, толкова по-добре ще се чете. Ако можеш завърти захранващия конектор на 180 градуса. Така жакът ще дойде малко по-ниско. Не виждам защита от обръщане на поляритета. Какво ще стане ако му подадеш обърнато захранване? Гледам, че си ползвал идеята от tonepad като разположение на елементите. Тук искам да питам: Ти сам ли си проектира платките? Ники. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Ноември 23, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 23, 2010 (Редактирано) Първоначално идеята ми беше за сложа шестограмчета като на твойте ефекти, но винчетата се паднаха точно в стената на винчето за капака и беше малко сложно да се направи резба там, затова минах на тези винчета които ги навивам дирекно в кутийката(ще имам едно наум в бъдеще). Надписите на живо изглеждат четливо, може би трябваше да са една идея по- големи. Ако завъртя захранващия жак на 180 градуса едното пинче ще опре в потенциометъра. Сложил съм диотче за защита от обръщане на поляритета. Да платката я видях от tonepad, като съм я доразвил заради входно изходните жакове и милениум байпаса. Правих я с Sprint-Layout 5.0 и я датох на печатница да ми я направят. Редактирано Ноември 23, 2010 от patzo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Да, предположих, че болтчетата ти идват на мястото където е плътния материал. Поради тази причина аз ги изнасям малко по-навътре. Ето как изглеждат при мен. Първоначално пробивам с 2.4-2.5мм бургия и след боядисването навивам резбите с метчик. Не казвам, че моя метод е най-правилен, ама на мен така ми харесва Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Ноември 23, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 23, 2010 (Редактирано) Да това да са по навътре се сетих вече като бях направил неръждавейката и видях на какво кофти място са за резба. Жалко че няма самонарезни шестограмчета (поне не съм виждал). Редактирано Ноември 23, 2010 от patzo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lekov Отговорено Ноември 24, 2010 Share Отговорено Ноември 24, 2010 eфекта е страхотен, единственото което лично мен ме нерви е надписа by patzo. в крайна сметка когато ще се закупува дадено нещо няма нужда от спам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MaPuHcKu Отговорено Ноември 24, 2010 Share Отговорено Ноември 24, 2010 Lekov, това същото да вземем да го кажем и на BOSS, Digitech или ако щеш Fender или всякакви там други производители на инструменти и оборудване. Защо да не си напише човека, че го е направил. Може да го направи custom: Made by Patzo, paid by Lekov, примерно No offence meant! Марински Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Ноември 24, 2010 Share Отговорено Ноември 24, 2010 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Ноември 24, 2010 Share Отговорено Ноември 24, 2010 (Редактирано) Абсолютно съм съгласен с Марински!Човека е сътворил хубаво нещо защо да не е изписано името му на кутийката.Нека да се вижда майстора и дай боже повече такива ентусиасти да има в тая куха държавичка!Че както върви скоро всички ще са като в казармата - еднакво тъпи. Още веднъж -Браво за ефекта! P.S А който го дразни надписа леко го трие и си пише ,,By Ibanez,, Редактирано Ноември 24, 2010 от Valeri_pj Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gregg Отговорено Ноември 24, 2010 Share Отговорено Ноември 24, 2010 Ако кутийката е добре изравнена отгоре няма въобще нужда от тези болтчета, защото горе потенциометрите притискат лицевия панел, а отдолу ключа. Освен това ако самия лицев панел се намаже отдолу с монтажен силикон, дори може не нацяло, а само тук там, след това няма отлепяне. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lekov Отговорено Ноември 26, 2010 Share Отговорено Ноември 26, 2010 Mарински напълно съм съгласен за Бос и Ибанез, но не бях осъзнал напълно защо надписът буди това смущение в мен и затова и не се изразих правилно. Фендер, Гибсън, и т.н. са си марки, но те си имат лого, което слагат на инструментите си. Нищо против да се сложи името на това кой го е произвел, но от гледна точка на дизайн и естетика е добре това да бъде под формата на някакво лого (както примерно ники фена си има лого N-audio). Moже патзо просто да си напише PATZO но да не е просто обикновен надпис, а да е вложен замисъл. Не давам наклон на ничия гега, а предложение за подобрение в дизайна. Едно производствено лого няма да изглежда зле. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MaPuHcKu Отговорено Ноември 26, 2010 Share Отговорено Ноември 26, 2010 Е, това предложение вече е съвсем друго нещо. Моя коментар беше породен от това, че ти квалифицира надписа "by patzo" като спам, тоест ненужна и нежелана информация. Сега благодарение на теб следващата серия може да е с ново лого. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts