toshevski Отговорено Юли 10, 2006 Автор Отговорено Юли 10, 2006 Уважаема strange fruit, няма такова нещо йерархия (освен модовете, админите и т.н.)! Моля, не ме поставяйте в неловко положение! Чувствайте се свободна да пишете на "ти"! Искрено ваш: toshevski. :hello: Цитирай
strange fruit Отговорено Юли 10, 2006 Отговорено Юли 10, 2006 благодаря Ви за проявеното великодушие,но благоприличието не ми позволява, поне за сега ,да ви говоря на а "Ти" strange fruit Цитирай
toshevski Отговорено Юли 10, 2006 Автор Отговорено Юли 10, 2006 Един полезен линк относно хигиената на гласа и гърлото! Цитирай
strange fruit Отговорено Юли 10, 2006 Отговорено Юли 10, 2006 Нека и да попеем все пак...А,твърде много говорихме днес как се пее,чак ми е гузно от самата мен ,не съм такъв човеК (: Цитирай
Nevermore Отговорено Септември 11, 2007 Отговорено Септември 11, 2007 Имам си един оперен певец в къщи. Той винаги преди представление около 4 часа преди началото хапва спагети. И така от години. Казва ми, че този тип въглехидрати действа комплексно най-добре и за физическа енергия и за гласа. Аз лично за себе си преди пеене избягвам алкохол /дори от малко пресъхвам ужасно/. Цигарите ги спрях и една от причините е, че просто въздух не ми остава и много бързо се изморявам. Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Ей сега се връщам от участие нищо почти не бях ял цял ден стомаха ми е празен егати терора и ми излизаха тоновете няма проблем. Сега се сещам че учителката ми по пеене ми казваше да не ям преди да се кача на сцена да си взема едно пликче с бомбони има логика щото като си се надумкал здраво как ще използваш корема...най много да върнеш проръчката.Не смятам да се ограничавам да не ям кисело люто...мед ,няма какво толкова да пазя като остарея просто няма да пея на всички е ясно че няма вечни неща.Успех с постенето Цитирай
radoslava Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 Преди да пееш е най-добре да пиеш само вода и сурова яйце - гласът става много изчистен и хубав Цитирай
noti4ka Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 Сега се сетих,че някой ми беше казал че 30 мин.преди пеене пие един аспирин и действало супер на гласа..не съм го опитвала още Цитирай
Mandalay Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 Течен Витамин Ц действа добре, но аспирин... ако го изпиеш без вода усещането е доста кофти, кара те да кашляш. А иначе не съм усетил като съм пил аспирин (по други поводи) да ми подобрява гласа. Цитирай
salt Отговорено Октомври 27, 2007 Отговорено Октомври 27, 2007 (Редактирано) Чувак съм че шоколада помага за гласа.Смазва гърленцето.Само не е хубаво както знаете да се яде непосредствено преди пеене. Поне 2 часа преди това.Освен това на мен ми помагат таблетки от ехинацея.Те са изцяло на билкова основа.Миналата година на един много важен концерт в училището ми преди да участвам използвах такива таблетки за гърло.Много ми помогнаха на гласа.Не знам точно какво е това растение но не се налага да ви ги предписва лекар.Може да си ги купите предполагам почти от всяка аптека в която се продават и лекарства на билкова онсова. Редактирано Октомври 27, 2007 от salt Цитирай
didon2deo Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 На мен пък захаросаният мед много добре ми действа,но както чета във форума не било желателно да се яде захаросан,ами мойто мнение е,че ако меда не се захаросва след едно определено време,просто това не е мед , а някаква глюкоза.Аз газирано не пия от години,просто не ми харесва,а и ми пречи на гласа,учудвам се ,че на други не им влияе.Явно всеки човек ,както се свикне,така му действат хранителните и питейните продукти. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 ^Има цяла тема за меда, в която мисля, че съм обяснил захаросването. И да внеса яснота по въпроса - не е желателно да се яде захаросан мед непосредствено преди пеене иначе няма никакъв проблем. Някои медове се захаросват значително по-бавно от други (например акациевият), така че дали е захаросан един мед, не винаги е критерий за това колко наистина е мед, а не глюкозо-фруктозен сироп. Затова, най-сигурният вариант е да се снабдяваш с мед от проверено място. Или да си хванеш гадже, което разполага с няколко кошера на село (както направих аз ) Цитирай
JD Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 Течен Витамин Ц действа добре, но аспирин... ако го изпиеш без вода усещането е доста кофти, кара те да кашляш. А иначе не съм усетил като съм пил аспирин (по други поводи) да ми подобрява гласа. Една приятелка правеше този номер редовно - 1 ампулка витамин Ц преди концерт. Ако съдя по нейните представяния на сцена, действа доста добре. Цитирай
Даниел Миленов Николов Отговорено Ноември 8, 2009 Отговорено Ноември 8, 2009 Полезно е една ампула витамин C, защото тя отпуска гласа.Сини сушени сливи вършат работа също.Ето и една рецепта: ЩЕ ВИ ТРЯБВА: 1.Една супена лъжица мед. 2.Един жълтък от яйце. 3.100-200мл. прясно мляко(не е задължително да е топло) КАК ДА ГО НАПРАВИТЕ: 1.Смесвате ги и ги изпивате Цитирай
james-assya Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Много интересна темичка. Прочетох че някой казва за аспирина че бил хубав, на мен лично от аспирин и изобщо каквито и да е хапории ми пресъхва гърлото, но при вас не знам. Всъщност по - назад прочетох , че някой казва че не е необходимо толкова да се вманиачаваме на темата какво да ядем и пием и съм съгласна. Човек просто трябва да усети какво му действа добре и да го прави и да полага елементарна грижа за гласа си ( примерно без да се дере 2 часа безспир, да изпие няколко студени бири след това и да продължи да зее въпреки напиращата болка да речем)иначе всичко е доста относително. На мен примерно когато усетя че съм се пренапрегнала чаша прясно мялко винаги ми идва добре и изобщо някакви смазващи храни и слюноотделящи, защото именно чрез слюнката се смазва гърлото - шоколадче, нещо мазничко като масълце например, когато особено сме се предрали и така. Цитирай
Recommended Posts