Jump to content
Българският форум за музиканти

Храни и Напитки


toshevski

Recommended Posts

На мен ми се струва малко тъпичко да си съсипеш гласа, за да изкараш някаква бленда. Обратното ми изглежда по-разумно. Или с други думи - въпрос на техника, не на съсипия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 79
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)
от къде мога да си намеря или да си изтегля това двд? и съжалявам 4е ви занимавам с това в тази тема

Прочети малко тук! и я потърси! Знаеш, че линкове тук не се дават, ще ти дам само насока- дс++, емуле и така... Но имай в предвид, че ако искаш сериозно да стане нещо- уроци му е майката! И ако ти трябва за твърд (тежък) стил на пеене, моя съвет е да отидеш при оперен певец (педагог), ще ти помогне много!Надявам се да разбереш колко е важно да извадиш наяве собствения си глас и да работиш за него! Това е най- ценното нещо- работи обаче в правилна насока да не си съсипеш гласа! Успех! :)

Редактирано от toshevski
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Хей, хора!

Аз съм вокал на хеви-прогресив банда с от време на време елементи на траш! Иначе

изпълнявам песни и на Deep Purple, Judas Priest, Helloween, Saxon... Песни като Chil in Time, Princess of the Night, I want out, Night Crawler, Painkiller... и други подобни!

Пея ги горе-долу на оригиналната настройка.

Това,което ми помага наистина много е вода, мед и ХРАНА! Пия малко вода преди да пея някоя песен и след като съм я испял също. Ако по време на самата песен нещо ми пресъхне гърлото, изчаквам да дойде солото и веднага пийвам още една глътка!

Преди пеене ям няколко лъжички мед! Много добре смазва гласа ми и ми позволява да се справя без проблем с Painkiller na Judas, примерно!

И храна,разбира се! На вниманието на всички вокали - не се ограничавайте в храненето! Много в важно да имате достатъчно енергия, за да изпълните песен по вашите възможности без да чувствате голяма умора! Имаме едно авторско парче, което използвам за разгрявка...Ако почувствам умора от него, значи съм мръднал малко назад... И така ,според мен, всеки вокал трябва да си намери ориентир!

Но хранато си е нужна - избягвайте само да се храните, ако до участиетоо ви остава

по-малко от час! Защото на организма е нужно известно време за релаксация, за да обработи поетата храна... През това време гласа е подтиснат, а и може да стане един неприятен гаф :D:headbang::lol: и после повръщане! Особено и ако сте пийнали нещо преди това!

А алкохола...Хмм, от опит знам, че не при всички действа зле. На мен примерно ми действа страхорно! Не казвам,че излизам пиян или подпийнал на сцената! Просто малко за отпускане.... Тъй като от мен се изисква и да правя шоу!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, обяснете ми, аз ли съм някакъв странен, при положение, че пея най-добре когато съм зверски гладен? В случаите, в които пея направо като бог (да не повярвате, че и на мен ми се случва да пея така...), обикновено стигам до състоянието точно преди припадък от глад. А когато съм ял звуча сухо, безчувствено, сякаш нямам какво да възпея...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи и колко скоро си ял. По принцип не трябва да се яде ако ще пееш. Поне 3-4 часа преди това. Поне така съм чел. Не знам защо точно, но може би има нещо общо със състоянието на стомаха и близоста му до диафрагмата. Тва за бого-оприличаването нема да го коментирам :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, че не коментираш форумните ми изцепки... :unsure:

 

А иначе, за яденето - имах предвид, че аз ям най-много веднъж на ден, абе, забравям да ям като имам някаква работа. Така че под "не ял" имам предвид не хапвал нищо поне от 24 часа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото съм чувал и виждам и тук храните и напитките може да са всевъзможни. Чувал съм например, 4е Дейв Мъстейн хапва чипс преди концерт. Майк Патън пък на концерта в София с Разел през цялото време си отпиваше от чаша кехлибарена течност. Предполагам, 4е е ром, 'щото няколко секунди след това на ром миришеше откъм сцената (бях съвсем близо и се осещаше).

Казвате, че алкохола е абсолютно вреден, ама аз като пийна едно качествено ромче или уиски преди концерт, после на сцената мачкам (чак себе си изненадвам). Може би е само в моя случай или зависи от стила? Аз правя предимно тежки вокали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Абе храни и напитки,моментите, в които съм пияла наи- добре и бира съм пила и цигари мелник съм пушила.Не е в това основния проблем.Като че ли има зна4ение, но колкото пове4е зна4ение му отдава6,толкова по хилав става6.основното е да не си тварде болен ка6лицата разказва играта за дълго време)ако не пие6 газирано и не яаде6 сладолед например ,толкова 6те си разглези6 гърлото,4е ниама да се отарве6 от гноини ангини.Имам един приятел които ако пийне 4ервено вино е 4ао(за виното обаче сам съгласна,и на мен ми е прерязвало,не6то в киселината му прецаква),бирата съ6то я ограни4ава-вси4ко е до навици,кажете,вярно е 4е хора като Jannis Joplin или пък Духи от Херманс-лека им пръст не живеят с орлите,ама не са се лишавали от вредните си навици и са номер едно и средс нас живите себеограни4ава6ти се ,жадни за велики дела ПЕВЧОВЦИ.Ами тои ДИО съ6то пие бира...апък и оперни певци които пу6ат знам.

Апък за храните знам едно-"Гладна мечка хоро не играе,а наяде ли се ляга да спи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде да не подценяваме доказани неща в медицината и не се опираме на твърдения от типа: "А бе той си пие (или пуши, или каквото и да е...), пък как пее!" :) Всяко нещо си има обяснение и причина! Аз вече смело мога да кажа, че доста съм експериментирал с гърлото си съм си доказал доста неща! Всяко нещо е важно и на колкото повече неща обръщаме внимание, толкова по- голяма резултатност има! :exclaim: И аз пуша и пия, а също и ям вредни за гласа храни, но всичко е въпрос на аритметика във времето, т.е. КОГА, но иначе избягвам и през останалото време вредни храни!

 

П.П.: Съвет- старай се повече над правописа! :) Това е без никакви лоши чуства!

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не се спичаи толкоз,то вокалистите от твоя ранг явно отделят пове4е време да мислят какво да ядат и да пият,отколкото да пеят-без лоши чувства-ама то като е казано, 4е музикант къща не храни та все да умираме от притеснения за гладна смърт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не се спичаи толкоз,то вокалистите от твоя ранг явно отделят пове4е време да мислят какво да ядат и да пият,отколкото да пеят-без лоши чувства-ама то като е казано, 4е музикант къща не храни та все да умираме от притеснения за гладна смърт.

Чакай малко сега... :beer: Ти не ме познаваш за да ми даваш определения и да казваш какво правя! ;) Моето мнение е, че развитието на един музикант (в случая певец) трябва да е комплексно и много неща са важни (е зависи каква цел си си поставил де! ;) )! Няма нужда от заучени фрази и определения във въздуха, ако намираш, че не са ти нужни и необходими допълнителни неща освен пеенето за спазване и режим (които се явяват косвени фактори), просто не ги прави! ;);) Целта на форума и темата в частност е да си помогнем с всичко, което може да съществува като проблем/полза за пеенето! ;) Ако имаш какво да кажеш- кажи го и толкова! ;) Все пак не се обиждай- казвам си мнението по въпроса и вярвам в това! А ако не ти представлява проблем, разрови се малко из щатски или други западни сайтове за вокалисти, има стотици хапчета, препарати, хранителни добавки, спрейове, билкови медикаменти, разработени специално за вокалисти! Но на запад не казват това не ми е нужно, за какво ми е и т.н. Те правят всичко по въпроса да постигнат възможно най- висок резултат! И го постигат! ;) Няма две мнения по въпроса- те са добрите! ;) Успех! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре бе ,колега!Много се сърдите значи,за да не сте толкова докачлив,ще отговоря адекватно:

пуканки,слънчогледови семки;цигари;алкохол(особено бира и вино)наркотици-вредни

мед,билкови чайове(лайка, мащерка,мента);коктейл от сурови яица ,прясно мляко и мед(внимателно с птичия грип);ябълки;и много витамин Цъ-полезно

:-(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:-( Много се радвам! Виждате ли- не било трудно! :-( А бихте ли ми говорили на "ти"? Е, ако не ви представлява проблем?! :-(:-(
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се че най- накрая Ви угодих,но тъй като все още съм твърде млад и неопитен член във форума,смятам, е по -възпитано да използвам учтивата форма!Тепърва разбирам ,че и тук ,както навсякъде, има йерархия, с която е разумно да се съобразявам.:-(

Моите почитания:strange fruit

 

 

 

P.S.Горещтите напитки са също тъй вредни за гласа,както и студените.Най -добре да се стремим към златната среда!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.