Svet Отговорено Март 21, 2006 Отговорено Март 21, 2006 аз да добавя нещо за RHCP ( любима банда, също! ) Flea си има собствен стил на свирене който носи и неговото име...и се води като Fleaslap. който е по-запознат с музиката им,ще разбере за какво говоря и за разликата от Fleaslap и слап... разликата е от рая до ада... Цитирай
MDFk Отговорено Март 21, 2006 Отговорено Март 21, 2006 Аз, а съм сигурен и други като мен, хал хабер си нямат к'во е тва "Флийслап". Би ли обяснил? Цитирай
hippie Отговорено Март 21, 2006 Отговорено Март 21, 2006 Според мен няма нужда от никакви уроци или школи.Всеки трябва да си изработи собствени похвати.Започваш от простото и отиваш към по-сложни и по-бързи неща и това е.Междувременно слушаш майсторите.Не е трудно. Колкото до "Fleastyle" (поне което съм гледал по концерти и уроци на Флеа), по- скоро бих го обяснил с горния цитат. Няма нищо революционно или каквото и да е. Просто човека не обича да свири с вдигнат бас и си превежда нещата по неговите си мерилки. А като се замисля работата май опира на стил "agressive slap" Пък и той човека не си го крие - бас спортист! Цитирай
KAE Отговорено Март 22, 2006 Отговорено Март 22, 2006 ..... говоря и за разликата от Fleaslap и слап... разликата е от рая до ада... Let Me да те слушам я раздуй таз хава...please Цитирай
Pinky Отговорено Март 22, 2006 Отговорено Март 22, 2006 На мен наскоро ми казаха, че Flea имал някакъв видео-урок, който вършел добра работа, но не успях да си го намеря... Цитирай
разбойник Отговорено Март 22, 2006 Отговорено Март 22, 2006 ОК, нека не израждаме темата. Флий е достатъчно "фънки" басист, за да заслужава споменаване. Какво е имал предвид Svет (освен, че харесва РХЧП и Флий) ще остане загадка. Аз бих го посъветвал да слуша повече и по-разнообразна музика Да продължим нататък! QUOTE (Geo @ Mar 20 2006, 06:34 PM) Според мен няма нужда от никакви уроци или школи.Всеки трябва да си изработи собствени похвати.Започваш от простото и отиваш към по-сложни и по-бързи неща и това е.Междувременно слушаш майсторите.Не е трудно. За начало трябват някакви уроци. Поне да види какво, как и защо . Няма смисъл да открива топлата вода. Нататък - слушаш, избираш тези които ти харесват, вадиш, пак вадиш и т.н. Цитирай
Geo Отговорено Март 22, 2006 Отговорено Март 22, 2006 Съгласен съм с теб. Може би си прав,но пак казвам,че зависи кой какво иска от свиренето си. Цитирай
Bassbuzz Отговорено Март 22, 2006 Отговорено Март 22, 2006 За уроците - те са основата,която за наша радост е достъпна за всеки интересуващ се.Оттук на сетне - труд. За мен слап -а е най-индивидуалния начин на свирене на бас.Стенли Кларк,Маркъс Милър,ГЕО,Стив Бейли,Сашо Бахаров,Флий,Виктор Уутън.....Послушайте ги и вижте колко са различни.Ако имате и възможност да ги видите - забележете постановката и изразяването (звукоизвличането).При всички басисти слап - а-джий тези неща са различни..... Цитирай
Nikifena Отговорено Март 24, 2006 Отговорено Март 24, 2006 Няколко приятеля ме помолиха, и реших да е кача тая книга за слап в интернет. от тук може да си е свалите Цитирай
Pinky Отговорено Март 24, 2006 Отговорено Март 24, 2006 (Редактирано) Тя за Адванс-свирещи слап ли е или става и за хора, които тепърва ще се учат? В смисъл, какво съдържа и на кои хора би била най-полезна? Редактирано Март 24, 2006 от Pinky Цитирай
Pinky Отговорено Март 24, 2006 Отговорено Март 24, 2006 Тогава знам какво ще правя до довечера Мерси, човек! Цитирай
Zlatyio Отговорено Март 25, 2006 Отговорено Март 25, 2006 Имам една молба може ли някой да ъплоудне тази книга някъде другаде из интернет пространството тъй като не мога да тегля от дата-та (средна скорост 0.2 ) Цитирай
Svet Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Какво е имал предвид Svет (освен, че харесва РХЧП и Флий) ще остане загадка. Аз бих го посъветвал да слуша повече и по-разнообразна музика Да продължим нататък! ...тъй...искам само да добавя,че не съм зациклил на един стил музика...мога да твърдя също,че ти няма това как да го знаеш,бе з да ме познаваш,но както и да е... стана дума за слап и аз казах моите впечетления,ако някой нее съгласен с казаното от мен да заповяда и да ме оборва... ако можете да си намерите видео материални ще разбере за какво говоря... иначе гениални басисти "БОЛ" всеки със стилът си...няма две менния за това. ако някой има мужда от двд-то на флий да сподели и ше видя какво мога да направя... аи със здраве и по-качествени струми... Цитирай
страхо Отговорено Септември 6, 2006 Отговорено Септември 6, 2006 Аз слапа го почнах от скоро мислех че е мноо трудно ама не е!!! Другите техники мойе да ги научиш като ги гледаш ама тва си изисква яко упражнение!!! Цитирай
Recommended Posts