Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

аз да добавя нещо за RHCP ( любима банда, също! ) Flea си има собствен стил на свирене който носи и неговото име...и се води като Fleaslap.

който е по-запознат с музиката им,ще разбере за какво говоря и за разликата от Fleaslap и слап...

разликата е от рая до ада...

• Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Аз, а съм сигурен и други като мен, хал хабер си нямат к'во е тва "Флийслап".:greenball:

Би ли обяснил?

Отговорено
Според мен няма нужда от никакви уроци или школи.Всеки трябва да си изработи собствени похвати.Започваш от простото и отиваш към по-сложни и по-бързи неща и това е.Междувременно слушаш майсторите.Не е трудно.

Колкото до "Fleastyle" (поне което съм гледал по концерти и уроци на Флеа), по- скоро бих го обяснил с горния цитат. Няма нищо революционно или каквото и да е. Просто човека не обича да свири с вдигнат бас и си превежда нещата по неговите си мерилки.

А като се замисля работата май опира на стил "agressive slap" :) Пък и той човека не си го крие - бас спортист! ;)

Отговорено
..... говоря и за разликата от Fleaslap и слап...

разликата е от рая до ада...

Let Me да те слушам :greenball::greenball: я раздуй таз хава...please :greenball:

Отговорено

На мен наскоро ми казаха, че Flea имал някакъв видео-урок, който вършел добра работа, но не успях да си го намеря...

Отговорено

ОК, нека не израждаме темата. Флий е достатъчно "фънки" басист, за да заслужава споменаване. Какво е имал предвид Svет (освен, че харесва РХЧП и Флий) ще остане загадка. Аз бих го посъветвал да слуша повече и по-разнообразна музика ;) Да продължим нататък!

QUOTE (Geo @ Mar 20 2006, 06:34 PM)

Според мен няма нужда от никакви уроци или школи.Всеки трябва да си изработи собствени похвати.Започваш от простото и отиваш към по-сложни и по-бързи неща и това е.Междувременно слушаш майсторите.Не е трудно.

За начало трябват някакви уроци. Поне да види какво, как и защо ;) . Няма смисъл да открива топлата вода. Нататък - слушаш, избираш тези които ти харесват, вадиш, пак вадиш и т.н.

Отговорено

За уроците - те са основата,която за наша радост е достъпна за всеки интересуващ се.Оттук на сетне - труд.

За мен слап -а е най-индивидуалния начин на свирене на бас.Стенли Кларк,Маркъс Милър,ГЕО,Стив Бейли,Сашо Бахаров,Флий,Виктор Уутън.....Послушайте ги и вижте колко са различни.Ако имате и възможност да ги видите - забележете постановката и изразяването (звукоизвличането).При всички басисти слап - а-джий :) тези неща са различни.....

Отговорено (Редактирано)

Тя за Адванс-свирещи слап ли е или става и за хора, които тепърва ще се учат? В смисъл, какво съдържа и на кои хора би била най-полезна?

Редактирано от Pinky
Отговорено

Имам една молба :D може ли някой да ъплоудне тази книга някъде другаде из интернет пространството тъй като не мога да тегля от дата-та (средна скорост 0.2 :) )

Отговорено
Какво е имал предвид Svет (освен, че харесва РХЧП и Флий) ще остане загадка. Аз бих го посъветвал да слуша повече и по-разнообразна музика ;) Да продължим нататък!

...тъй...искам само да добавя,че не съм зациклил на един стил музика...мога да твърдя също,че ти няма това как да го знаеш,бе з да ме познаваш,но както и да е...

стана дума за слап и аз казах моите впечетления,ако някой нее съгласен с казаното от мен да заповяда и да ме оборва...

ако можете да си намерите видео материални ще разбере за какво говоря...

иначе гениални басисти "БОЛ" всеки със стилът си...няма две менния за това.

ако някой има мужда от двд-то на флий да сподели и ше видя какво мога да направя...

аи със здраве и по-качествени струми... :ph34r:

• 5 months later...
Отговорено

Аз слапа го почнах от скоро мислех че е мноо трудно ама не е!!!

Другите техники мойе да ги научиш като ги гледаш ама тва си изисква яко упражнение!!!