Chiwawa Публикувано Ноември 17, 2010 Публикувано Ноември 17, 2010 Здравейте,искам да попитам коя е най добрата програма за включване на ел.китара към компютър като заместител на усилвател? Благодаря ви! Цитирай
L.K. Отговорено Ноември 17, 2010 Отговорено Ноември 17, 2010 Съвет към новия потребител - прочети важните теми в раздел Китара. Доволен ще останеш. Цитирай
jeordie14 Отговорено Ноември 19, 2010 Отговорено Ноември 19, 2010 Guitar Rig 3 ... ;d с малко по изчанчен кабел ( РС жак – кабел - аудио жак ) в Лайн-ИН канала на компа и така Цитирай
d.alex Отговорено Ноември 20, 2010 Отговорено Ноември 20, 2010 С евтина саундкарта директно към компютъра не си е работа. Трябва да се boost-не софтуерно и нивото на шума е толкова високо, че е отврат. Освен това ще имаш доста сериозен лаг, т. е. звука ще се чува доста след като си го изсвирил. Така, че или амп, или добра саундкарта с някакъв приличен хардуер. А най-добре и двете, тъй като не са съвсем заменяеми. Цитирай
Voodoo_MetaL_PK Отговорено Ноември 20, 2010 Отговорено Ноември 20, 2010 Това с компютъра навярно няма да е решителен заместител на усилвател, освен латенсията (лага) трябва да видиш как ти е картата, също зависи и от показателите на компютъра ти.Прочети важните теми в раздел 'Китара' изчети всички производни от тях и ако нещо не ти стане ясно направи тема, в която изрази точно и ясно въпроса си за да можеш да получиш конкретен отговор. Цитирай
steve83 Отговорено Ноември 21, 2010 Отговорено Ноември 21, 2010 Привет, Най-добрият и лесен начин е да използваш звукова карта с вход за инструмент (китара, бас китара). Такива се срещат на пазара, като вариант е например Line 6 UX1, която е евтина и ще използваш моделиращите софтуери на Line 6 -POD Farm 2 с които се изграждаш виртуален guitar gear. Друг вариант е да използваш процесор с USB интгерфейс и вграден sound device - такива са например line 6 pod x3, BOSS GT 10 и много други. Има и компромисен вариант - ако имаш процесор без USB, а само с линеен изход - Line Out, същият може да го включиш към Line IN интерфейса на sound carа. В този случай имаш двойно аналогово-цифрово преобразуване, но също може да се получи добър звук. Цитирай
мегатон Отговорено Ноември 24, 2010 Отговорено Ноември 24, 2010 Здравейте,искам да попитам коя е най добрата програма за включване на ел.китара към компютър като заместител на усилвател?Благодаря ви! ,Overloud TH1 Guitar Rig 4 Pro Задължително с добра звукова карта с ниска латенсия,Асио драйвери, или друго яче казано поне от 200 лева нагоре/ако е нова/ Цитирай
Dankata0071 Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 Хора на мен с никоя програма не ми се получава китарата в компа. Значи ръгам я в дист педала и от там в line in на компа и се чува клийн като свиря , но в момента в който пусна амплитубе 2 , гитар риг и тем подобни китарата не се чува от компа и квито и ефекти да включвам квото и да правя не се получава. Инсталирал съм тези спецялните драйвъри... Цитирай
Arelam Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 Хора на мен с никоя програма не ми се получава китарата в компа. Значи ръгам я в дист педала и от там в line in на компа и се чува клийн като свиря , но в момента в който пусна амплитубе 2 , гитар риг и тем подобни китарата не се чува от компа и квито и ефекти да включвам квото и да правя не се получава. Инсталирал съм тези спецялните драйвъри... Мда някой път трябва да се включи във микрофона. При мен беше във Line in обаче после нещо май промених настройките (не знам как) и сега като включа в там нищо не се чува и за това я слагам във микрофона... Цитирай
Voodoo_MetaL_PK Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 При мене също не се чува от програмите, шуми грозно, бучи гадно...първоначално не се чуваше дори и чиста китара през микрофонния вход, преместих го на лайн-ин и засвирих - чува се и то нормално (би трябвало да се чува само от лявата колона/слушалка ако кабелът е запоен правилно).Ако нямаш възможност за кубе свири така временно докато събереш, ще си оправиш драйвърите и програмата, има си явно някаква цака, която не си намерил, следи темата може някой да пише.Успех! Цитирай
L.K. Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 Данката ако не разкаже каква е системата и не покажи скрийншоти с настройките няма как да му влезнем в компа и да отгатнем какво става. Цитирай
ooops Отговорено Ноември 29, 2010 Отговорено Ноември 29, 2010 При мене също не се чува от програмите, шуми грозно, бучи гадно...първоначално не се чуваше дори и чиста китара през микрофонния вход, преместих го на лайн-ин и засвирих - чува се и то нормално (би трябвало да се чува само от лявата колона/слушалка ако кабелът е запоен правилно).Ако нямаш възможност за кубе свири така временно докато събереш, ще си оправиш драйвърите и програмата, има си явно някаква цака, която не си намерил, следи темата може някой да пише.Успех! Това харесва ли ти? http://vbox7.com/play:97ae1e22 Цитирай
Voodoo_MetaL_PK Отговорено Ноември 29, 2010 Отговорено Ноември 29, 2010 Да си призная, песента не ми харесва. Цитирай
ooops Отговорено Ноември 29, 2010 Отговорено Ноември 29, 2010 Да си призная, песента не ми харесва. И на мен,но си говорим за тембьр и звук!Трябва ти един по-стар процесор,а после сваляш тебри от нета и си готов! Цитирай
Recommended Posts