Jump to content
Българският форум за музиканти

Dvd или книги


Recommended Posts

Искам да питам по запознатите какви DVD дискове или книги със уроци за барабани, леко напреднал съм като досега се занимавах със рудименти и най-опростените бийтове и мега-бавни песни, което до колкото знам е възможно най доброто начало.

И да се върнем към темата, ако можете на първо място да е метъл/много хард рок :) обикновен рок или джаз/фюжън.Ако можете давайте и линкове откъде да ги взема защото в моя град книжарниците нямат такива неща а музикални магазини няма.

:greenangel: Не съм сигурен дали съм улучил темата така че извинявайте ако не съм на правилното място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конкретно за бийтове разгледай груув уроците на Tommy Igoe

Иначе ДВД-тата на Джоджо Майер, Дейв Уекъл... Има още много, но тия ме кефят повече и намирам за полезни. Успех! :coolp:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за учебните сетове на Томи Айго - Groove Essentials 1.0 и 2.0 както и Great Hands for A Lifetime от 2010 г.

 

Ако си сериозен и не искаш да губиш време в лутане и ако не се интересуваш само от техника и трикове, а как всъщност да свириш музика - започни при първа възможност с Томи Айго. Това е една невероятна основа - и не само това - учебна система, която всеки ден изгражда умения в теб да свириш с музика в основните съвременни стилове. Ще добавя и още нещо - дълбоко зъжалявам, че преди години когато започвах на барабани учебните сетове на Томи Айго ги нямаше.

 

Ако ще се сдобиваш с уебните сетове трябва да знаеш следното: За Groove Essentials DVDто не съдържа Tracks Minus Drums. Те идват с книгата. DVDто съдържа таблица/плакат с всички типове груув обаче. Но истинския кеф е да имаш и Tracks Minus Drums за да свириш с музиката. Разбира се всичко това го има в нета, но за мен лично си е инвестиция за цял живот и затова си купих всичко в оригинал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за Томи Айго. Ако можех да избирам учител от всички по света - това ще е човека.

 

 

П.С. -1 за Дейв Уекъл. Този не става за педагог - говори монотонно, не обяснява правилно основите така, че човек да не се види в чудо още сядайки на инструмента и най-вече дразни с любимата си фраза "basically". Представи си човек да ти казва във всяко 3-то изречение "по принцип"...досадно нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :punk_guitar: не случайно една от школите му е "Back to Basics" basically... Макар, че заедно с The Next Step си спомням, че много ме бяха изкефили на времето, а и принципите там са си за цял живот. И наистина това "basically" ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.