Jump to content
Българският форум за музиканти

Образователни видео самоучители за китара - споделете кои според вас са добри


kiko77

Recommended Posts

Тази тема според мене би била полезна за всички, които не знаят ноти и не могат /или не искат/ да инвестират време и усилия да ги учат, а искат по лесния начин - да гледат някой как обяснява, да показва и да съветва. То в момента има хиляди такива видеа; почти всеки известен китаристси има видео/а в което показва тайните на неговата техника и стил. Но те като цяло са за по-напредлали китаристи. Има и такива, в които се обясняват основни положения и се започва от '' А Б''. Интересно би било, според мене, всеки да сподели, ако му е харесало някое такова образователно филмче - какво представлява, с какво точно му е харесало; и да даде името на филма на английски, та да може да се търси из интернет. И е добре да се спомене за какво ниво на напредналост става въпрос - за абсолютно начинаещи, за средно напреднали или за доста напреднали.

Предварително се извинявам, ако има такава тема. Аз лично не успях да намеря от краткото търсене, което направих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, благодаря!

Има доста интересни неща из линковете на тая тема; повечето от нещата там са директно качени в ютюб или са в писмен вид; аз сега гледам примерно нещо още по-мързеливо - ''JamPlay Lessons'' - над 10 часа видео; свалено си е на компа от торенти; предсвавлява серия от различни видеа - основна теория, настройка на китарата, нагледни обяснения на таблатури, стойка, техники на ръцете, гами, позиции, техники на свирене; жанрове; накрая има и няколко парчета разяснени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"...да гледат някой как обяснява, да показва и да съветва" далеч не е най-лесния начин. По-добро и лесно от жив учител няма. Той ще ти каже, ще ти покаже, ще контролира как го правиш и ще те поправи. Ще те води стъпка по стъпка със скорост, съобразена с твоите възможности и напредък. Поне за в началото това е най-добрия вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.