bigjav Публикувано Март 13, 2006 Публикувано Март 13, 2006 Отдавна чопля китари и се радвам за себе си, че най-накрая открих звука, който търся и ми върши работа. Стигнах до извода, че от много позиции и превклиучвания полза никва,хеле пък на живо свирене. По едно време бах стигнал до 10 с помо6та на пуш-пул потенциометър. Вместо да свиря, се чудех какво да превклиуча. Оказва се, че най-добре ми вършат работа два хъмбъкера (Димарцио в случая) и трипозиционно клиуче - 1. бридж 2. бридж и нек сплит 3. нек Туй, батка, позиция 2 си е ...... майката, много сладък компресиран звук. Трепачка отсекъде. Не съм откривателят на подобна комбинация, но пък евала на тоя, който пръв се е сетил. Това едва ли може да се разбере от снимките, но все пак се кефя и на външния вид, та рекох да го споделя. http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/bigjav2/d...re2.jpg&.src=ph http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/bigjav2/d...re2.jpg&.src=ph Цитирай
Overdrive Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 аз също е кефя на много този звук, само че от сингъл коили - бридж и нек последователно Цитирай
bigjav Отговорено Март 13, 2006 Автор Отговорено Март 13, 2006 Да, абселиутно! И о6те по-хубавото е, че нема шум, нема брум. Мноо яко! Цитирай
Overdrive Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 е, при мене има. Харесвам тази комбинация със малко овърдрайв или абсолютно клиин, за дист бриджа си остава класика Цитирай
Mecho Отговорено Март 14, 2006 Отговорено Март 14, 2006 Моята метла е същата ... само дето не са ми Dimarzio адаптерите... а Powersound-и (едни доста подценявани адаптори)... ти к'ви сложи на твоята... Позиция 3 (средната при петорно ключе) е много готска... и аз я ползвам много Цитирай
bigjav Отговорено Март 14, 2006 Автор Отговорено Март 14, 2006 E, те точно това разправям, че съм направил модификация. Оригиналната позиция 3 (с петорно ключе) включва двата адаптера. Не ми харесва така, щото няма компресия и звучи много надупено. Направил съм така, че да се включват само вътрешните намотки на двата адаптера, т.е. тези, които са най-близо една до друга. Абе, чиче Петручи..... Звука е нещо като 2 и 4 позиция на Фендер, ама ми звучи по-готино, не знам дали е заради адаптерите, съмнавам се, тъй като на Хонера (ала Стратокастер) имах пак Димарцио и не звучеше така мазно, както сега. А, относно кви адаптери ...... пак чиче Петручи. Цитирай
niki123bg Отговорено Март 14, 2006 Отговорено Март 14, 2006 Честито Аз все още търся идеалният звук и май ще го търся отново при Димарцио Колкото до превключвателя, най-много се кефя на пълдина ми, на който съм сложил едно ключе с две позиции, което превключва или на бридж или на нек адаптер - стига толкоз - много е удобно Цитирай
Recommended Posts