muzicantini Публикувано Ноември 11, 2010 Публикувано Ноември 11, 2010 Абе много странна работа. За втори път ми се случва. Минали са по-малко от 2 седмици, откакто съм сложил Еликсирите. Не са ръждясали, звънливия тон си го има, обаче на мястото, където струната контактува с прагчето, сякаш струната е грапава и усещането е все едно имаш пясък по струните. Смисъл бендовете са станали много трудни и се чувства едно стъргане. Не е от праговете, защото като се сложат нови струни, проблемът изчезва. Мазах ги с Дънлоп 65, мазах грифа с лимоново масло, обаче няма промяна, изключително неприятно, най-вече на трета и втора струна. Някакви идеи? Цитирай
Yves Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 (Редактирано) Рони им се нано-покритието Редактирано Ноември 12, 2010 от Yves Цитирай
7thString Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Аз по-скоро залагам на проблем с праговете. И да се рони покритието, това почти не се усеща и няма как да стърже - на моите обикновено се рони там, където удрям с перото... Цитирай
Slacoth Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 (Редактирано) Не се правя на интересен, явно елексирите вадят хубав тон, но аз свиря с dunlop за 8 лева и нищо не ми се рони с месеци, а тонът не се отличава с нищо от ernie ball, fender и други бюджетни марки.И това за 8 лева и много файнска опаковка, с подарък каталогче. Единствено от daddario не съм доволен, но познавам хора, които си ги харесват. Редактирано Ноември 12, 2010 от Slacoth Цитирай
SomeoneElse Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Аз по-скоро залагам на проблем с праговете. И да се рони покритието, това почти не се усеща и няма как да стърже - на моите обикновено се рони там, където удрям с перото... И аз така мисля. Slacoth, адекватно включване. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Махни прагчетата, не може да е от струните Цитирай
muzicantini Отговорено Ноември 12, 2010 Автор Отговорено Ноември 12, 2010 Е сега... не мога да махна праговете поради обективни причини.... Щом е от праговете, защо се порявява само след като минат няколко седмици. При други струни не се случва, нито докато са нови, нито докато са стари (така или иначе 2 седмици ми е максимумът, през който сменям струни, надявах се Еликсирите да издържат малко повечко.) Цитирай
Kalmar Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Ами извода е прост: Вземи си друга марка струни. Колкото до това, че нямало разлика между струни Dunlop и Ernie Ball, много се извинявам ама разликата е ГОЛЯМА. Цитирай
zwero Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 На три от китарите съм си слагал Еликсир и имам същия проблем (първа, втора и трета струна). Спасение няма. Цитирай
Bobolin Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Аз пък на всичките си китари слагам също Elixir, и НИКОГА съм нямал подобен проблем. Цитирай
Slacoth Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Колкото до това, че нямало разлика между струни Dunlop и Ernie Ball, много се извинявам ама разликата е ГОЛЯМА. Предполагам визираш цената? Сега сериозно, свиря с Dunlop едва от средата на тази година, като предните 15 години съм ползвал предимно Ernie Ball и Fender. Dunlop се износват една идея по-бързо, но цената компенсира. Да не говорим, че мексиканците често пускат празни пликчета в комплектите. Цитирай
Kalmar Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Ехх ако разликата беше само в цената... По-евтините струни просто не вибрират правилно. Оттам и бъзденето по праговете, некачествено звучене и т.н. Струните на Фендер изобщо не искам да ги коментрирам... Цитирай
Slacoth Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 (Редактирано) Струните на Фендер изобщо не искам да ги коментрирам... За сметка на това, обаче са най-здравите струни с които съм свирил. Най-добре пасват на тремоло окачване, защото са твърди и при правилен сетъп, лесно се "възстановяват" в изходно положение. Редактирано Ноември 12, 2010 от Slacoth Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 ...аз съм на принципа по-евтини струни...но по често смяна... Цитирай
ultramega Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 По-евтините струни просто не вибрират правилно. По принцип постовете ти са ми звучали логично и обосновано досега, но това изказване или трябва да е шега или не знам ... как така не вибрират правилно Какви са правилата за вибриране? Цитирай
Recommended Posts