edgecrusher Публикувано Декември 25, 2004 Публикувано Декември 25, 2004 Искам да се науча да свиря на барабани. За целата знам че ми е необходим сет,но смятате ли че с Това ще мога да подхвана като за начало,защото по разбираеми причини не мога да използвам акустично барабани у дома. Благодаря предварително. Цитирай
YtseJam Отговорено Декември 25, 2004 Отговорено Декември 25, 2004 Флатс изобщо не са безшумни, не се заблуждавай по това, че нямат корпус. Напротив даже, специфичната система за затягане на Арбитър спомага доста за звука им и са не по-малко шумни от рототомите, даже още по. Имаше едно много пространно ревю за Флатс Лайт в Модърн Дръмър и там човекът обясняваше, че единственото нещо, което не звучи особено пълно, е касата, всичко останало си е напълно функционално, т.е. звучно. Аз бих ти препоръчал примерно Pearl Rhythm Traveler, колкото и да съм противник на тази марка по принцип. Комплектчето е портативно, освен това се продава с mesh кожи, които теоритично са безшумни (то е едно такова мрежесто, на малки дупки). Но риспонзът на тези кожи нещо хич не ме кефи, скоро в Холандия си играх да потропам на един Roland V-Drums с такива кожи и нещо хич не ми хареса, не се усеща като истинското. Някакси колкото гумемите падове са различни от акустичния барабан, толкова и mesh heads се различават, но в обратната посока, ако мога така да се изразя. Но все пак е по-добре от нищо. В крайна сметка почти всички сме се учили на подръчни материали като кофи, възглавници и т.н., така че при започването най-важното е да не тръгне човек да действа на своя глава, да си докара грешна постановка, грешна поза и после това да му пречи на свиренето и да му създава купища здравни проблеми. Ако ще и един пад да си вземеш, пак ще има смисъл само ако внимаваш какво правиш на него. Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 25, 2004 Автор Отговорено Декември 25, 2004 аз не съм съвсем неук(все пак 12 години съм се подвизавал с група),но все пак балгодаря за съвета относно точния друм-кит.Това в момента ми е по-важното.Мога да ходя и на репетиционна да всиря по 4 часа , но в пред вид ограниченото ми свободно време,предпочитам да си купя инструмента и да свиря у дома когато мога. Ще те ангажирам да ме разведеш из Софийските муз.магазини другата седмица срещу хонорар от натурални сокчета,колко можеш да изпиеш! Цитирай
Spaz Отговорено Декември 25, 2004 Отговорено Декември 25, 2004 Направо го заинтересува с тия сокчета :green: Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 25, 2004 Автор Отговорено Декември 25, 2004 Той си знае,ти не се притеснявай! Цитирай
Spaz Отговорено Декември 25, 2004 Отговорено Декември 25, 2004 Принципно аз продавам аматьорски кит за 100 кинта , но има заинтересовани в момента от този форум. Ако не ги вземат те може ти да ги вземеш ако искаш ... Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 25, 2004 Автор Отговорено Декември 25, 2004 Няма да ги взема със сигурност. Аз искам тихи барабани.Освен това не ми трябват за БГ,а не мисля да ги нося с мен по летищата. Good Luck! Цитирай
Spaz Отговорено Декември 26, 2004 Отговорено Декември 26, 2004 мада фака, друго си е да почнат съседите да ти маат по стената и да ти викат, че си луд е такова ... нахъсващо е .. Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 26, 2004 Автор Отговорено Декември 26, 2004 Имам с какво друго да предизвикам тези реакции,повяртвай ми! Цитирай
evans Отговорено Януари 11, 2005 Отговорено Януари 11, 2005 Искам да се науча да свиря на барабани.За целата знам че ми е необходим сет,но смятате ли че с Това ще мога да подхвана като за начало,защото по разбираеми причини не мога да използвам акустично барабани у дома. Благодаря предварително. наи лесното за един млад друмер е да си залепи гума на една дуска за да може палката да отска4а и да запо4не да свири стик контрол и добри палиев и метроном Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 11, 2005 Автор Отговорено Януари 11, 2005 Това да,но когато човек започва съвсем отначало. Аз съм си начинаещ, но все пак мога да свиря макар и не пълноценно.Не съм и съвсем млад.На 30 години съм и от тях поне 15 съм бил в група и/или съм се занимавал малко или много с музика."Потропвал" съм на барабани ,но мислъта ми бе по-скоро дали ще има някакви трудности ако се науча на "тихи" барабани,а после седна на акустични,защото разлика определено има и в динамиката на свирене и в постановка и всичко. Цитирай
Delyan Отговорено Януари 11, 2005 Отговорено Януари 11, 2005 ... защото разлика определено има и в динамиката на свирене и в постановка и всичко Ако имаше разлика в постановката мисля, че щяха да са абсолютно безполезни. Цитирай
rush2112 Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 Всеки знае,че барабаниста почти винаги е ущетен от репетиции(освен ако нчма нчкое удобно мазе в къшата си и никои няма да му прави проблеми)! Кофти е когато нчма каде да свириш! АМА според мен има решение!)Ако имаш някои причтел който на скоро си е купил кожи Evans,помоли му да ти даде кутиита от кожите! Отзад са показани заглушители за Барабани (поне на мойте имаше) - за двата аута, тимпана, касата, фуса и за един 4инел) тва е много Яко измислено ама проблема е 4е не се знае колко пари е това 4удо! Ина4е съм сигурен 4е с тези неща няма дфа имаш никакви проблеми с шума с каквито и да е барабани! Дано имаш кинти да си ги купиш Цитирай
Sharky Fatass Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 Аз лично доста неща на тази тема съм пробвал... Ако не държиш особенно на звукоизвличането в началото можеш просто да си вземеш някои комплект който да ти върши работа и за "истинско свирене" и да напълниш корпусите (значи да си имаш и резонансни кожи) с някакъв уплътнителен материал (дунапрен, намачкани вестници, руго) и/или да опънеш под кожите (така и не знам защо още им викаме така) някакви парчета плат (лице или гръб на стар т-шърт, чаршаф и т.н.) - просто сваляш кожата, опъваш плата върху корпуса натикваш кожата отгоре опъваш малко плата и настройваш - това всъщност си е един прост "дъмпинг". Мисля, че така най-добре запазваш филинга на акустичните барабани (имат дори и слаб тон), научаваш се на правилна постановка, имаш си комплект, който можеш и да използваш съвсем пълноценно. Проблема с чинелите истава но големи парчета плат жърху тях много помагат (естественно звукът отива на кино но ... какво да се прави. Всичко това е доста очевидно и сигурно си помислил за него но все пак... I hope this helps! Цитирай
Paldi Отговорено Май 22, 2006 Отговорено Май 22, 2006 как се четат таблоири за табове ?????????????? неможах да намеря никъде и за това питам ,моля помогнете Цитирай
Recommended Posts