blr Отговорено Ноември 11, 2010 Автор Отговорено Ноември 11, 2010 (Редактирано) Има nylon tapewound, които са обикновени струни с една плоска найлонова навивка отгоре, нещо като много тънко тиксо. Звучат малко по-остро от гладките струни и далеч по-меко от обикновените roundwound и тонът им остава непроменен дълго време като на гладките. Никога не съм си купувал, само веднъж съм свирил за малко на бас с такива струни и не останах много очарован. Редактирано Ноември 11, 2010 от blr Цитирай
Свилен Бас Отговорено Ноември 11, 2010 Отговорено Ноември 11, 2010 (Редактирано) ^^Има, аз свирих доста време с такива и в момента са на полуакистичния фретлес. Имитират контрабасово звучене, изходното ниво им е ниско, нямат никакви среди, но имат особено много ниски ивисоки, високи - при подходяща атака и "отпушен тон", звучат като свирене с перце на бас с прагчета. Моят модел беше на Ротосаунд естествено - Tru bass, но съм виждал и на други фирми. Доста по-дебели са от обикновените, но са много по-меки: http://www.rotosound.com/tru88.html Да добавя, че интонационно (на фретлес де) са много по-чувствителни от всички други и съответно - по-трудни/прецизни. Звукът им ми е много любим, но са с ограничено приложение - не стават за шумна музика Имаше тема за нестандратни струни, може там да бръмчим за това. редакция: Концертът на Кръстопът с Регенкацен е с такива - имаше го видеото някъде из темите. (Сом дейс ар мейд фор рейн, дето си седи на майспейс е записвано с диктофон, а баса е директно в пулта, пак с такива струни, но там съм махнал ниските Редактирано Ноември 11, 2010 от Свилен Бас Цитирай
Recommended Posts