Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор между две електрически китари


crucho

Recommended Posts

Здравейте,аз съм начинаещ и от почти година свира на акустична китара.Скоро ще си зимам електрическа и се чудя между две китари.Тази http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_30..._TS250_CRS.html и тази http://www.visiarts.net/catalog/product_in...98c6f0845470064 Бюджета ми е до 450 лв .Благодаря ви предварително.

Редактирано от crucho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,аз съм начинаещ и от почти година свира на акустична китара.Скоро ще си зимам електрическа и се чудя между две китари.Тази http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_30..._TS250_CRS.html и тази http://www.visiarts.net/catalog/product_in...98c6f0845470064 .Благодаря ви предварително.

 

Изборът ти се е спрял на китари, които значително се различават по отношение на стиловете, които се свирят с тях.

Макар и двете да са добри, особено като за първа китара/ дай боже всекиму/, трябва може би да обмислиш дали метъла те тегли или по-скоро хард и блус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама от рок до рок има разлика.

 

Ако ще дъниш разни металически работи само, Ибанеца повече му ходи.

 

Ако ще свириш хард рок (по-класически неща като АЦДЦ, Цепелин, Пърпъл, ЗЗТоп) и блус, вземи Корта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми всичко се уча да свира в момента тоест каквото мога де.Металика,асдс,гънс всичко.Ибанеца съм го пробвал в един магазин и ми хареса доста,но корта не съм се още.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потърси ревюта и на двете китари в Youtube.

Ето ти едно на Cort-а например:

 

и на Ibanez-а

http://www.youtube.com/watch?v=yNm8tqFJ74o&translated=1

 

А на а ла Лес Пол китари съм виждал да свирят всякакви музиканти, че даже и доста от блек метъла, така че не виждам защо да не става и за по-тежки неща? И може да ме оплюят сега по-запознатите, че изказвам мнение, без да съм компетентен по въпроса, но съм чувал много повече добри отзиви за Корт в ценовия си диапазон, отколкото евтините Ibanez-и. Дано не съм те объркал. Успех с избора! :)

Редактирано от Annonnymоus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам втора рака.Май ще зема ибанеца като чета тука.А тази http://rockshock.eu/index.php?page=shop.pr...1&Itemid=53 по-добре ли е от другите?

Редактирано от crucho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потърси ревюта и на двете китари в Youtube.

Ето ти едно на Cort-а например:

А на а ла Лес Пол китари съм виждал да свирят всякакви музиканти, че даже и доста от блек метъла, така че не виждам защо да не става и за по-тежки неща? И може да ме оплюят сега по-запознатите, че изказвам мнение, без да съм компетентен по въпроса, но съм чувал много повече добри отзиви за Корт в ценовия си диапазон, отколкото евтините Ibanez-и. Дано не съм те объркал. Успех с избора! :greenball:

Недостатъка на лес пол тип китарите е в "по-бавния" гриф и по-трудния достъп до високите позиции.Макар да опира до върпоса кой как е свикнал,Ibanez имат предимство в солирането.За рифове,обаче,както и за всичко друго,което не е метал/прогресив,Лес Пол-а според мен е по-добрата китара.

 

Колкото до избора между тея две китари,за китара от тоя клас най-важното е да е удобна.Двете китари са коренно различни като контрукция и усещане,така че ако посвириш 15-на минути и на двете веднага ще разбереш коя е твоята.Дори и да не намериш конкретните модели,посвири на други китари от същия тип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично бих заложил за ЛП копието!

До колкото прочетох в характеристиките из тази китарка присъства махагона,а конструкцията е нещо от типа на сет нек.

По мои очаквания без да съм виждал 2-та модела би трябвало корта да падвие ибанеца без проблеми независимо дали ще е хай гейн или нещо по слабо ;)

Друг плюс,който иска да добавя е безплатната достава от динакорд за цялата страна,до колкото знам visiarts не предлагат такава екстра :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви, на всички ще зема ибанец,защото един приятел има същия корт и нещо не ми беше много удобен.А да попитам този ибанец по хубав ли е от другия http://rockshock.eu/index.php?page=shop.pr...1&Itemid=53

Редактирано от crucho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти въртиш, сучеш все към една марка си те води. 

 

Взимай цепеницата и не го умувай много.

 

Силно се съмнявам че това ще ти е първата и последна китара.

 

:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Недостатъка на лес пол тип китарите е в "по-бавния" гриф и по-трудния достъп до високите позиции.

 

 

Според мен това е много относително и опира до постановка. На Дъг Олдрих като гледам не му е много трудно да стига високите позиции.

 

А пък аз си гледах постановката, като свиря на СГ-то, ако палецът на лявата ръка се спира някъде към 15-та позиция, няма проблем да се стигат горните позиции. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.