Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко помощ от барабанистите?


Recommended Posts

Здрвавейте :cheers:

Бих искал да запитам по-запознатите барабанисти как да накарам боклуците, които взех да засвирят по-добре. В смисъл касата я оправих с една възглавница, чинела го оправих с една стотинка и тиксо ама двата тома и флор тома ... някакси звучат като тъпан. Като има плат отгоре всичко е повече от перфектно (звукът е точно този, който искам да чувам) . Един "барбанист" ми каза да си намеря донапрен и да го залепя в краищата на томовете ама малко ... грозно ще стане ...

Та бихте ли ми казали за нови кожи ли съм или за тези джажи, коит се поставят вместо донапрена ???

 

 

Благодаря ви предварително :cheers: :cheers: :)

Редактирано от NoSeNs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако наистина звучат като тъпан - вероятно резонансната кожа е по отпусната от колкото трябва. Опитай да ги понастроиш малко.Ето ТУК ! пише всичко за настройването !

Относно дунапрена-не мисля,че е най добрия вариант ! Според мен ролята на сурдина трябва да играе нещо с по-голяма плътност - аз съм си сложил на моите барабани малки парчета плат ! А,че изглеждало грозно :cheers: на кой му пука,как изглеждат,ако звучат добре ? :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Резонансните съм ги опънал доста добре и не е от тях проблема :(

Такова няма ли да ми свърши работа ? :

805213a.jpg

Редактирано от NoSeNs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

. Един "барбанист" ми каза да си намеря донапрен и да го залепя в краищата на томовете ама малко ... грозно ще стане ...

е кво 6е му е грозното кат го залепи6 от вътре6ната страна и нема се вижда кжво ти пука нали си метал :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай този пиниз:Отвиваш болтовете така.че просто ринга да опира в кожата,слагаш си ръката върху кожата и започваш равномерно (на кръст) да навиваш кожата докато гънките отстрани,получили се от натиска на ръката ти не изчезнат.Следва да чуеш дали е равномерно опъната чрез почукване с ключето върху кожата(точно до ринга в позиция срещу всеки ключ).В този случай би трябвало да постигмеш най-плътният звук от томовете си без помощта на дунапрен,лепило или демпери.Пробвай да си поиграеш и с резонансната кожа след като направиш предишното упражнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако звучат като кашон значи най-вероятно бойните ти кожи са пребити от бой и имат нужда от смяна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кацко е прав - нови кожи. И... Бях го написал тук нейде: не чакай акустично да звукнеш като любимия си дръмер от студийните му записи. Няма лоши барабани. Има лошо настрийване и неправилно използване. Ако Ян Пейс или Нийл Пиърт дойдат и седнат на едно оплюто от нас "Амати" тройка, от най-старите, ще ни е срам да се погледнеме в гузните очички... :D Просто пробвай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля че е за нови кожи. Човека си е купил нови барабани и (предполагам) нови кожи. Не ги е настроил според мен. Все пак NoSeNs какво стана, оправи ли проблема?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Носенс, абе всеки път като ти видя автара и се много стряскам, брех , че лошо гледаш и отблизо много , и ми става неловко някак. Притеснявам се бре човек, разтреперват ми се дланите и изтървам палките. Тури нещо по-ласкаво.

Майтапя се, разбира се но верно си е за стряскане. :) :killyou: :)

Редактирано от Judex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Judex :) Ми аз така си гледам след работа като мога да седна на компа :)

А иначе барабанките за момента са си с плат върху кожите и звучат убийствено (за Стагг), а и в момента нямам дунапрен и свясно тиксо под ръка :bravo: Иначе някой ден като събера още малко парички ще подменям всички кожи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вместо да лепиш дунапрен,по-добре пробвай със стари кожи!Изрежи им ринговете и просто ги постави върху другите!Върши работа,а и не е така грозно като с дунапрен!Още повече,че можеш да ги махаш когато си поискаш!Пробвай!От опит глава не боли!

Само от кофти алкохол :D :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

NoSeNs този пич Pishpunta е прав пробваи така.един тип сие направил така и наизтина се получава макар че никои не ти гледа кво си правил по тях ако ти допадне звука кво ти пука.пробваи няма да сьжеляваш :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.