Jump to content
Българският форум за музиканти

ДИ бокс с паралелен изход ?


Demiurg

Recommended Posts

Не съм китарист, но с учебно-теоретична цел ми трябва ДИ бокс с два еднакви изхода. От единия да излиза сигнал към ефектите (камиончета и прочие) - т.нар. "цветен" сигнал, а от другия - абсолютно чистия сигнал от китарата директно към интефейса. Тоест на едно изсвирване искам да получавам два сигнала - със и без ефекти.

 

Бихте ли ми препоръчали нещо качествено (като звук) и лесно намируемо у нас. Цената не е много от значение, стига да не е нещо ултра-скъпарско за строго професионални студийни цели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Варианти:

1. ЛС @nikifena :)

2. Освен това - сигналът, който ще излиза към ефектите предполагам ще бъде небалансиран, а към интерфейса е по-добре да бъде линеен (незадължително разбира се - стига интерфейса да има небалансиран вход). Друг вариант е този - http://www.radialeng.com/di-jdi.htm - който не изпълнява обаче изискването да е лесно намираем в БГ и е относително скъп. В БГ единствените DI box, които съм срещал да се продават масово и подмасово е марката с Б.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за Никифена. Това ще да е най-доброто решение, откъм качество, а в много случай и откъм цена, защото на теб реално ти трябва просто един разделител, който да не докарва ground loop проблеми.

 

Ако интерфейса има hi-z вход (за Desktop Konnekt ли става дума?), можеш да използваш и някой Line selector или просто да потърсиш от някой да вземеш. Или теб ти трябва за постоянно? Mисля, че на Boss Line selector, ще ти свърши работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре nikifena от Бос. С неговото решение можеш да си избереш включително и трансформатора вътре, което аз лично го намирам за плюс.

 

Radial-a e също OK разбира се. Има и достатъчно избор от сходен и не толкова сходен ценови клас - Little Labs, Palmer, Lehle ...на всички недостатъка им е, че ги няма в БГ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чисто информативно - проца ми за бас извършва това упражнение (Line 6) - праща оцветен и чист сигнал, ако в настройките на записващата програма (в случая Audition 3) се зададе така. Ако си решил да се сдобиеш с кутийка с такава опция - още един в мое лице за Ники, но ако е само за пробата - пишеш ЛС и ще се разберем. :D

Ай наслука!

 

забележка: за 3 и кусур години не съм го ползвал по добрия стар начин с нормален кабел, само през USB :godbless: ...де да знам, може тоя мой коментар да ти е все някаква помощ :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ники ми беше направил един А/В сплитер. Можеш да превклюваш м/у отделните канали, както и да звучат двата заедно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите. Всъщност, точно от DI-бокса си за баса го видях това (MXR M80), и понеже практически теоретизирам върху китарния звукозапис, прецених че ми трябва точно такова нещо, но за китара. И то да не е само сплитер, а да е вградено в DI box. Явно, към N-audio отиват нещата....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.