Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Не съм китарист, но с учебно-теоретична цел ми трябва ДИ бокс с два еднакви изхода. От единия да излиза сигнал към ефектите (камиончета и прочие) - т.нар. "цветен" сигнал, а от другия - абсолютно чистия сигнал от китарата директно към интефейса. Тоест на едно изсвирване искам да получавам два сигнала - със и без ефекти.

Бихте ли ми препоръчали нещо качествено (като звук) и лесно намируемо у нас. Цената не е много от значение, стига да не е нещо ултра-скъпарско за строго професионални студийни цели.

Отговорено

Варианти:

1. ЛС @nikifena :)

2. Освен това - сигналът, който ще излиза към ефектите предполагам ще бъде небалансиран, а към интерфейса е по-добре да бъде линеен (незадължително разбира се - стига интерфейса да има небалансиран вход). Друг вариант е този - http://www.radialeng.com/di-jdi.htm - който не изпълнява обаче изискването да е лесно намираем в БГ и е относително скъп. В БГ единствените DI box, които съм срещал да се продават масово и подмасово е марката с Б.

Отговорено

+1 за Никифена. Това ще да е най-доброто решение, откъм качество, а в много случай и откъм цена, защото на теб реално ти трябва просто един разделител, който да не докарва ground loop проблеми.

Ако интерфейса има hi-z вход (за Desktop Konnekt ли става дума?), можеш да използваш и някой Line selector или просто да потърсиш от някой да вземеш. Или теб ти трябва за постоянно? Mисля, че на Boss Line selector, ще ти свърши работа.

Отговорено

По-добре nikifena от Бос. С неговото решение можеш да си избереш включително и трансформатора вътре, което аз лично го намирам за плюс.

Radial-a e също OK разбира се. Има и достатъчно избор от сходен и не толкова сходен ценови клас - Little Labs, Palmer, Lehle ...на всички недостатъка им е, че ги няма в БГ.

Отговорено

Чисто информативно - проца ми за бас извършва това упражнение (Line 6) - праща оцветен и чист сигнал, ако в настройките на записващата програма (в случая Audition 3) се зададе така. Ако си решил да се сдобиеш с кутийка с такава опция - още един в мое лице за Ники, но ако е само за пробата - пишеш ЛС и ще се разберем. :D

Ай наслука!

забележка: за 3 и кусур години не съм го ползвал по добрия стар начин с нормален кабел, само през USB :godbless: ...де да знам, може тоя мой коментар да ти е все някаква помощ :rolleyes:

Отговорено

Ники ми беше направил един А/В сплитер. Можеш да превклюваш м/у отделните канали, както и да звучат двата заедно.

Отговорено

Благодаря за отговорите. Всъщност, точно от DI-бокса си за баса го видях това (MXR M80), и понеже практически теоретизирам върху китарния звукозапис, прецених че ми трябва точно такова нещо, но за китара. И то да не е само сплитер, а да е вградено в DI box. Явно, към N-audio отиват нещата....