Overeager Публикувано Ноември 1, 2010 Публикувано Ноември 1, 2010 Край, т'ва бешe, оттука си нямам идея накъде. Първа струна на Ibanez-a ми си звучи Е, на дванадесето прагче някакво скърцащо Еb, ама не точно. Ръъъчках, ръчках по бриджа, и нищо. Айде някой светнат да сподели как да си оправя интонацията, моля. Цитирай
Slacoth Отговорено Ноември 1, 2010 Отговорено Ноември 1, 2010 Първа струна на Ibanez-a ми си звучи Е, на дванадесето прагче някакво скърцащо Еb, Трябва от бриджа да затетгнеш седлото на първа струна, така че да се прибере по-назад.Операцията се прави бавно и при отпусната струна.Инотацията ти е полутон следователно ще навиваш по интуиция един "b" нагоре.После настройваш с тунера и ако трябва още повтаряш операцията докато стане. За ориентир ползвай флажолет на 12 прагче.Когато на въпросното прагче флажолета влезе в съзвучие с тона (при натискане), тогава ще постигнеш оптималния вариант. Ползвай тунер с кабел, а не с вграден микрофон. Цитирай
Overeager Отговорено Ноември 1, 2010 Автор Отговорено Ноември 1, 2010 @prayer4eto Темата се казва интонация на електрическа китара, пич, мислиш ли че става дума за акустична ;P Иначе за екшъна - нормално високо са ми струните, и съм без тремоло, ама не виждам как тази информация има значение щом все пак някои който всъщност разбира от нещата ми даде страхотен отговор и без нея Slacoth, благодаря Бая ми се наложи да затегна седлото, но пък флажолета сега си съвпада с тона и всичко е ток и жица. евала Цитирай
Slacoth Отговорено Ноември 1, 2010 Отговорено Ноември 1, 2010 Приятно е, когато човек се почувства полезен. Цитирай
Demiurg Отговорено Ноември 1, 2010 Отговорено Ноември 1, 2010 Ясно, че човека си е решил проблема, но бих дал едно лесно за разбиране и лесно за помнене решение, което може да се запомни от всеки, без да разбираш смисъла му: Като си настроил празната струна на точния тон, при натискане на 12-то прагче, накъдето отива стрелката на тунера, натам буташ седлото на струната. Цитирай
Slacoth Отговорено Ноември 2, 2010 Отговорено Ноември 2, 2010 (Редактирано) Като си настроил празната струна на точния тон, при натискане на 12-то прагче, накъдето отива стрелката на тунера, натам буташ седлото на струната. Градски, я помисли пак, май е обратното. Редактирано Ноември 2, 2010 от Slacoth Цитирай
Recommended Posts