Jump to content
Българският форум за музиканти

Запис на Е-Дръмс


EX-FLAMES

Recommended Posts

Здравейте,колеги!

Имам няколко питания към Вас,и искренно се надявам да ме посъветвате.

Та,ситуацията при мен е следната:

Искам да запиша барабаните на едно наше недовършено демо със що годе добър звук,но проблема е,че съм на 2000км от България,а тук цените на студиата са меко казано ''плашещи''.Единствента ми алтернатива е покупката на електронни барабани (което ще е факт съвсем скоро) и запис в домашни условия.Но тук излиза и оосновния проблем,а именно,че съм доста ''бос'' в този вид звукозапис.От това което прочетох из темите във форума,разбрах че ще ми е нужно освен барабаните,аудио интерфейс,дръм семплер(BFD2,EZdrummer) и виртуален секуенсер (Sonar,Cubase,Reaper...)До тук,на правилен път ли съм???Ако съм,ако може да ме посъветвате какво точно да си взема???

 

Ето и няколко линк-а с това което разполага един е местните магазини:

Цък...

Цък...

 

Благодаря предварително !!!

 

Поздрави

Дидо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото съм запознат (не-много), идеята е да накараш DAW-а, с който работиш, да запише това, което свириш на електронните барабани като MIDI файл, който после можеш много лесно да quantise-неш ("приравняване" на всеки отделен удар към мрежата на едитора с цел всичко да е абсолютно прецизно навреме) ако някъде се разминаваш. След това миди файла просто се пуска на трак с включен VST семплер (например Drumkit From Hell) и се правят съответните корекции по звука. Не съм сигурен каква техника ще ти е необходима освен електронния сет - но предполагам интерфейс с миди вход и изход и съответните кабели.

 

Reaper, Sonar, Cubase не са секвенсери - технически те са среда за обработка на звук, която включва и Midi секвенсер. Казвам го за да не объркаш понятията докато четеш.

 

http://bbs.espguitars.com/showthread.php?t...eaper+EZDrummer - виж този tutorial за да добиеш представа за начина на работа на барабанните семплери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,горе-долу това ми е идеята,пак се извинявам за незнанието си.Само не разбрах трябва ли да си взема аудио карта,като например тази на Алесис,и ако да,ще ми свърши ли работа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш идеята в главата си, можеш директно да я напишеш на миди в някой DAW и да я пуснеш през VSTi (Addictive, Drumkit from hell, etc.). Аз понеже нямам идеята в главата си, мисля да използвам Едръмса на барабаниста ни, който да запише мидито и после да го пусна през VSTi-a.

 

Трябва ти вход за миди на копмютъра, което означава някакъв аудио интерфейс (или нещо такова - http://www.google.com/products/catalog?q=m...d=0CDEQ8wIwAg#), в което включваш едръмса. Addictive Drums от версия 1.5 поддържа Edrums и само като вкараш мидито, му задаваш всеки удар кой звук да възпроизвежда, правиш писта в DAW-a за миди и свириш. Не е голяма философия. Ако имаш въпроси, питай, тук или на ПМ :P

 

Къде точно си?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е нужно да си харчиш парите за софтуерен семплер при положение, че ще купуваш електронни барабани,ограничен си с бюджета и искаш да направиш прилично демо .За целата два миди кабела, в DAW инсъртваш миди канал 10 и на ин и аут му задваш да приема и изпраща от/към дръм модула.От аудиоизходите на модула изкарваш два кабела към два от входовете на аудиокартата и после ги записваш на отделен аудио трак в програмата или ако искаш всеки барабан на отделен трак, както ти е удобно :offtopic-001:

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,но семплите на Алесис-а (ДМ10),въпреки че не са лоши,от това което чух,специално от БФД2 доста ми хареса....но да,наистина съм ограничен от към бюджет...Мислих си че към 2500-2800 евро ще ми стигнат...ама ядец :)

 

П.С: Тази аудио карта за която питам (АЛЕСИС OI2) ще ми свърши ли работа???

 

Поздрави

Дидо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Виж това:

 

Правено е само с барабани и лаптоп, без външна звукова карта, като е записвано и смесвано с REAPER.

Мисля, че за ниво демо е достатъчно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.