Jump to content
Българският форум за музиканти

Kelly Shu™


Recommended Posts

Kelly SHU™ представлява система за окачване на микрофон за каса. Тя може да бъде поставена както вътре, така и вън според предпочиатнията на музиканта.

Монтира се с помоща на ластични въжета, на които се слагат кукички, и подковообразна плочка, която има резба (откадето идва и името предполагам).

Чрез нея вече няма да имате нужда от допънително място на сцената за стойка с микфорон за каса,

и поради самото окачване се елиминира възможноста дасе получи контакт на кожата с микрофона,

което всички ние знаем че е доста неприятно. Също така се постига и абсолютно еднакво позициониране на микрофона всеки път.

Във вътрешноста на касата, монтирането става чрез инсталирането

на няколко ленти под шаибите на болтовете, които прикрепят лъговете за корпуса (на кои точно вие избирате според това къде искате микрофона). Пред касата монтирането става по аналогичен начин, разлика е това че кукичките диркетно се закачат за болтовете, които придържат обръча на касата.

 

Eто няколко изображения за да ви стане по-ясно:

 

Вътрешно монтиране:

 

kellyshularge.jpg

 

Тук се вижда че дори е измислен и XLR изход в самия корпус, диреткно към който се връзва кабела за микрофона.

Това можеби се налага защото човека свири с резонантна кожа без дупка. Добро решение, все пак 2см. дупка едвали ще развали звука толкова усезаемо.

 

Ето го и външното монтиране:

 

kellyshubiginside.jpg

 

Разбира се, вие може да експериментирате и да намерите най-удачния за вас начин :punk_guitar:

 

Eто и малко видеа:

 

 

 

Сайт на производителя:

http://kellyshu.com/

 

E, колеги как ви се струва тази джаджа? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз при никакво положение не бих си инсталирал тази система поради няколко причини!

1.Сноб съм,купил съм си барабани за $$$$ и това да пробия дупка в корпуса, е все едно доброволно да си отрежа едния та*ак!

2.Болтчетата за лъговете се завиват с пневматичен пистолет и развиеш ли ги веднъж от вибрациите започват да се разхлабват,а само идеята за това гадно ми човърка в мозъка и сън не ме лови преди да се убедя,че тази част от хардуера ми е в изправност! Айде кажи ми как става това при каса без дупка и възможност да си провреш ръката вътре с отвертка или гаечно ключе?Такъв проблем имах при солобарабана си и никакви федерки не помагаха,реших го с малко лепило в резбите :)НО,защо да е така :punk_guitar:

3.Обичам при транспорт да съм убеден,че микрофоните ми са на сигурно място в здравото и добре изолирано алуминиево куфарче,а не някъде инсталирани по комплекта.

 

За мен пък това е N1.

http://eastern-europe.beyerdynamic.com/sho...ries/st-99.html

Стига да имаш дупка в резото,позиционираш директно на възглавничката и нямаш грижи.Изработката от подръчни материали е елементарна.Проблем би бил само за тези,които ползват системата за заглушаване на Саймън Филипс/Дейв Уекъл.В техния случай Kelly SHU™ или инсталацията на DW ще свърши по-добра работа,както е при тях двамата :punk_guitar:

Аз свиря с и без дупка.За сцена в първия случай ползвам стойка копие на тази на Bayerdinamic,а във втория позиционирам микрофона пред кожата като го захващам с клампа на Pearl за един от краката на касата.Слагам гумени изолации,така че вибрации не се предават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е нужно да пробиваш корпуса на барабана.Просто си прокарваш кабела през дупката, която е на корпуса, запояваш канона, и когато ги местиш само махаш микрофона.А според мен няма разлика, дали един болт е завит с пневматичен пистолет, отверка или каквото е да било там механично!Завития добре болт си е добре завит с каквото и да е !При Tommy Aldridge пък може да видите начин на окачване на микрофоните на томовете вътре в тях. http://www.youtube.com/watch?v=em-9utfGCqU

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Съжалявам братче,но не си прав за никое от нещата :thumbs_up: Или както се казва-тоя филм вече съм го гледал :metalist:Пробвай да видиш какво неудобство е кабела за микрофона да минава през дупката за въздуха на корпуса и а, да видим колко време ще изкараш така и ще ти писне,а за опасността да си надраскаш финиша с конектора на кабела да не говорим!Най-голямото удобство в тази насока е направеното от Kelly и DW,но както казах посмъртно не бих си дупчил корпуса! За да си деинсталираш микрофона,трябва първо да махнеш резонанса,а при положение,че обикновено имам не повече от час да сглобя/разгобя целия сет става пипкава работа.Ако пък съм с дупка на резото и възглавничка в касата,идеалният за мен вариант го посочих по-горе.

Ами не,завитият болт по различни начини,си е завит болт по различни начини и резултата е различен-пробвай :metalist:Ако имаш проблеми после с лъговете-лепилото е на Момент,жълто,ПВА ако не се лъжа :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.