TheNextDimension Публикувано Март 9, 2006 Share Публикувано Март 9, 2006 здравейте отново. ще съм адски благодарен ако можете да ми помогнете със съвет. когато използвам кюбейз sx3, (правеше го и на по старите версии с новата звукова карта toneport) когато просвирвам барабни през батери ми прави кофти дропове самата музика. с аудио записаните канали нямам проблеми, но включа ли мидито, стават едни чудеса майка плаче. показва ми използване на процесора около 30% така че може би не трябва да е от това. Смам 768 ддр рам а самата банка за баранаите е около 20-25мб. което също не би трябвало да ми прави проблем. процесорът ми е XP 1800+ и всичко по машината е оптимизирано за запис за аудио както е зададено в документацията на кюбейз и тоунпорт-а. забранил съм използването на старата ми звукова карта оудиджи 2... но при тестовете на асиото към тоунпорт-а ми показва загуба на синхронизация... някой има ли идея какво мога да направя по въпроса ? благодаря ви предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DeathZone Отговорено Март 9, 2006 Share Отговорено Март 9, 2006 (Редактирано) Здрасти , Ники! Ние говорихме с теб по този въпрос и явно и с 2-ката ти прави този проблем. Аз съм с Селерон 1,7, рам 780 мб и не ми правило проблем по време на теста. Ако нищо друго е помогне опитай да качиш асио латенцията (да увеличиш буферите) от контрол панела на Тонпорта , просто за теста. Има един показател там който , ако не се лъжа по подразбиране е 2 , сложи го на 10 и пусни теста пак. При така описаните варианти от мен , ако продължава да се появява проблем , подкарай го на друго ПЦ за да видиш там как ще мине теста , дори и да е по слаба машината от твоята. Успех и се надявам да кажеш има ли развитие по този проблем! Аз съм ползвал Тонпорта с SX2 с rewire с Reason3 , което гълта доста ресурси и не е имала никакви проблеми ...... Почвам да си мисля да не е от USB-то , най-добре опитай същата софтуерна конфигураия на друго ПЦ за да видиш дали има някакъв ефект. Аааа може би е добра идея да разгледаш форума на Line6 там има доста инфо , или дори директно да зададеш въпрос , аз бях писал там , щото с първите драйвери ми правеше подобни мизерии , но след ъпдейта , който пуснаха , и който и ти ми каза че си инсталирал аз нямах проблеми. Росен Редактирано Март 9, 2006 от DeathZone Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TheNextDimension Отговорено Март 10, 2006 Автор Share Отговорено Март 10, 2006 Здрасти , Ники!Ние говорихме с теб по този въпрос и явно и с 2-ката ти прави този проблем. Аз съм с Селерон 1,7, рам 780 мб и не ми правило проблем по време на теста. Ако нищо друго е помогне опитай да качиш асио латенцията (да увеличиш буферите) от контрол панела на Тонпорта , просто за теста. Има един показател там който , ако не се лъжа по подразбиране е 2 , сложи го на 10 и пусни теста пак. При така описаните варианти от мен , ако продължава да се появява проблем , подкарай го на друго ПЦ за да видиш там как ще мине теста , дори и да е по слаба машината от твоята. Успех и се надявам да кажеш има ли развитие по този проблем! Аз съм ползвал Тонпорта с SX2 с rewire с Reason3 , което гълта доста ресурси и не е имала никакви проблеми ...... Почвам да си мисля да не е от USB-то , най-добре опитай същата софтуерна конфигураия на друго ПЦ за да видиш дали има някакъв ефект. Аааа може би е добра идея да разгледаш форума на Line6 там има доста инфо , или дори директно да зададеш въпрос , аз бях писал там , щото с първите драйвери ми правеше подобни мизерии , но след ъпдейта , който пуснаха , и който и ти ми каза че си инсталирал аз нямах проблеми. Росен Мерси за инфото ман. Проблема съм убеден че не е в тоунпорт-а. Прави ми мизерии само когаот просвирвам батери трака. Иначе може би дъното ми е ултра зле но аз свиря на 20млс или 15 латенция...защото ми се получават цифрови кривочи. Не знам какво не е наред В ПЦто ми, дал ине е от USB-to по рано си имах проблеми с уайърлеса, който ползвах ми се чупеше... все от някъде ще изскочи заека от дупката. Някой ако се сети за още нещо което не съм направил нека пише Благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ecmjazz Отговорено Март 10, 2006 Share Отговорено Март 10, 2006 Аз имах подобни проблеми но с Battery 1. Като сложих 2 се оправиха.. Според мен проблема беше когато няколко различни "тона" се застъпваха - примерно соло барабанче и каса или фус и каса и т.н. Тогава някак си единия почва да свири а втория го погасява.. Между другото в Battery може да се правят едни групи за по-голям реализъм - като удариш примерно отворен фус, ако удариш после затворен, първия да спре да звучи все едно е истински а не да звучат и двата едновременно, което на истински барабани нема как да стане освен ако немаш два фуса.. Обаче лошото беше, че дори и тонове които не бяха от една група също правеха проблеми.. Не знам дали при тебе проблема е подобен - разцъкай и виж.. Всеки случай при мене се оправи като сложих 2-та.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TheNextDimension Отговорено Март 10, 2006 Автор Share Отговорено Март 10, 2006 Аз имах подобни проблеми но с Battery 1. Като сложих 2 се оправиха.. Според мен проблема беше когато няколко различни "тона" се застъпваха - примерно соло барабанче и каса или фус и каса и т.н. Тогава някак си единия почва да свири а втория го погасява.. Между другото в Battery може да се правят едни групи за по-голям реализъм - като удариш примерно отворен фус, ако удариш после затворен, първия да спре да звучи все едно е истински а не да звучат и двата едновременно, което на истински барабани нема как да стане освен ако немаш два фуса.. Обаче лошото беше, че дори и тонове които не бяха от една група също правеха проблеми.. Не знам дали при тебе проблема е подобен - разцъкай и виж.. Всеки случай при мене се оправи като сложих 2-та.. Благодаря за съвета. Да наистина мисля, че не е лоша идеята да опитам с по нов батри ... само да го намря и ще споделя впечатления Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts