Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Добрият китарист трябва да е творец !

Т.е. да е идеен (преди всичко), а също така и да знае как да вади приятния, чист тон.

А за бързината - Примерно китариста на Dying Fetus свири доста бързо, но кой е по-известен и запомнен като велик китарист - той или Ерик Клептън. :)  

Въобще, жалко е, и то много, да чуваш хора да казват "Блаа, тоя не може да свири 32тинки в темпо 200, не може да прави ultra-fast-sweep-picking, значи е смешник"

Солата на групи като Pink Floyd и Led Zeppelin може да не шашват с невероятна бързина, но пък за сметка на това са измислени гениално и остават в съзнанието за дълго.

Малмстийн може да прави колкото си иска бърз тапинг и там нататък, но е далеч от тази идейност, която прави от обикновеният музикант творец. Наивно е да го слагат наред с такива хора като Хендрикс и Джими Пейдж, които промениха света на музиката...

Това мнение просто ми доказва колко е относително това "добър"... Всеки разбира (или поне повечето) нещо различно. Например аз не харесвам солата на Цепелин и Флойд, ама никак. Обаче Малмстийн ми е любимец. И просто няма как да не спомена един китарист, който е върл почитател на Малмстийн и това личи и в музиката му - става дума за Лука Турили. Той ми е ол-тайм фаворита! Няма същата техника като на Малмстийн, но се изявява и като чудесен композитор, а солата му са изключително мелодични, с класически привкус (като тези на Малмстийн)...

Заслугите на Пейдж, Хендрикс... няма смисъл да говорим за тях!

• Отговори 96
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Е нали за това е форума - за среща на различни мнения и различни вкусове :D

Но аз пак заставам зад думите си - по-важно е да имаш идеята за нещо, отколкото да можеш да свириш супер бързи и сложни неща (макар че не мога да не оценя и това)

Много харесвам, да речем, Джо Сатриани. За мен той е перфектната комбинация от идейност и умопомрачителна музикантщина :)

Отговорено

Точно така, ние обсъждаме :)

Идейност+техничност е най-добрата комбинация за мен.

И има още нещо... колкото и тъпо да прозвучи, според мен добрият музикант (респективно китарист) трябва да е и добър човек. Мразя имиджа на изпаднал наркоман и т.н. Защото добрият китарист оказва влияние на много хора, или поне така се предполага.

Отговорено

Не звучи тъпо, но тогава Хендрикс далеч не е от добрите китаристи :)

И аз доста повече харесвам китаристите, които освен музикални виртуози са и свестни и съвсем нормални хора (такива според мен са си Джон Петручи, Стив Вай, Джо Сатриани и доста други от величията).

Да речем Слаш свиреше пред своите фенове винаги с цигара в уста и живота му в славните години на Гънс енд Роузис бе щедро изпълнен с пороци и скандали, свързани с тях :roll:

Това определено не му харесвам, но като чуя солата на Estranged и му прощавам всичко :D В крайна сметка, щом го видиш с какво чувство ги изпълнява - ами просто не може да е лош човек ;)

Отговорено

Добрия китарист е китариста който може да подлуди 100 чвека на веднъж :)Няма значение какво свири и къде пр покожение че може да накара хората да го слушат. Т;ва е

Отговорено
Мразя имиджа на изпаднал наркоман и т.н.

И кво му е лошото да си изпаднал наркоман :twisted: 8)

Пък и това няма нищо общо с това какъв китарист си.

П.П. Не, не съм се засегнал :wink:

Отговорено

mi az naprimer ne sym dobar kitarist :), ne swirq tehni4no - vliuben sym w lamerskoto drop-6, akordi swirq samo s bare, ne swirq gram sola, ne swirq mnogo 4uzhdi pesni, imam ednotipen metod na swirene i wypreki wsi4ko towa vinagi gledam na swireneto kato na neshto koeto mi dostawq udowolstwie. Mozheh da hodq na uroci mozheh da si wzema 0.9 wmesto 0.52/0.11 i da swirq sola za da me so4at horata i da kazwat "skiite toq kwi ludi zhici bi4i" ili pyk da hwana kuharkata i da swalqm madami s baladi ot sapuneni seriali no nqmashe da me kefi. Tezhki rifowe mi se swirqt - towa i prawq osobeno kato sym nastroen ot 6-ta A hehe ama sega karam na C 4e basista mnogo mu idwa :o

Отговорено

Яко, яко ;)

И аз много се кефя на рифове при ниско настроени китари. Като чуя At the Gates или Nile направо откачам !! :)

Само дето не свиря в групи (с едно малко изключение, и то е от време на време :o ) и само рифове да праскам вкъщи ми писва бързо. Затова обичам и искам да свиря най-различни неща, от Death до Joe Satriani и джаз и блус...

П.С. Между другото, и по-леки групи като Type O Negative свирят с доста ниска настройка

Отговорено

Angermeans, не разбрах, Сатриани ли свириш :o. Че дай д аидвам при тебе малко на уроци ;) белким и аз хвана нещо негово. Аз съм слухар и посмъртно немога да докарам някое от по-"завъртяните" сола на Сатриани, а като му видях нотите се побърках :). Нищо, евала ти, че си успял да направиш нещо негово !!!

Отговорено

Abe de da znam koj kakuw, ama skoro hwanah edna pesen koqto otdawna ne bqh probwal "Tender Surrender" na Steve Vai i usetih pak onowa chuwstwo koeto kara samiq Steve Vai da "tancuwa" na scenata dokato swiri. Cqloto zlato na sweta ne bih zamenil za towa chuwstwo. :o

Отговорено

:)

Много ясно, че свиря само от по-лесните му неща, ако за 2 години свирене свирех Сатриани след още 8-9 години щяха да ми предложат да си застраховам ръцете за няколко милиончета :o

Отговорено
Само дето не свиря в групи (с едно малко изключение, и то е от време на време :o ) и само рифове да праскам вкъщи ми писва бързо.

Ako ti se otdade vyzmozhnost ne q izpuskaj, swireneto w grupa principno mozhe da byde prekrasno izhiwqwane oshte si spomnqm pyrwite 2 repeticii :love: po4ti nishto smisleno ne se polu4awashe no beshe strahotno a sega imame da swirim pesni da izmislqme nowi da se podgotwqme za koncert ..neshto kato RPG hehehe m/

Отговорено

Като сме почнали с оф топика, аре юруш :)

И ние с едни приятели се събирахме да свирим в едно мазе.

И от цялата дъндания всеки си свиреше това, което знае... Само For Whom The Bell Tolls на Металика прозвуча в иди дойди завършен вид, защото всички я знаеха :o

Извод: Като се събират хора да свирят, трябва предварително да се уговорят, какво точно смятат да правят... и без алкохол ей!

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.