Mityata Отговорено Септември 27, 2004 Отговорено Септември 27, 2004 Според има много критерии да наречеш един китарист добър
kitaratapesho Отговорено Септември 28, 2004 Отговорено Септември 28, 2004 za men dobriat kitarist ne se opredelia po nekvi pravila, vij ako govorim za akademichnost - moje da ima tochno opredeleni neshta koito da se gledat (kakto se kaza - burzina, chistota na zvukoizvlichane i t.n.)... az prosto si slusham muzikata i niakoi me kefi, drug - ne. kato tzialo obicham horata s interesna fraza, niama nujda da sa burzi i tehnichni, vupreki che poniakoga tova te kara da se usmihnesh. Wes Montgomery zapochna da sviri na 20 godini, nikoga ne e sviril s pero, nikoga ne e bil burz, no i do momenta si ostava moje bi nai-vliatelnia kitarist otkum jazz fraza. taka che momcheta , nikoga ne e kusno ;]]]]]]]]]]]] kato tzialo mi haresvat samo niakolko kitarista - Wes Montgomery, Pat Metheny, Dave Manley, Barney Kessel, Laurindo Almeida, Joe Pass... i mai sa tova kato tzialo :]]]]]]
Glacierise Отговорено Септември 28, 2004 Отговорено Септември 28, 2004 Абе за добрия китарист не знам, обаче знам безсмислените теми по форумите по какво се познават Дайте за нещо съществено да си говориме
Mephistopheles Отговорено Септември 28, 2004 Автор Отговорено Септември 28, 2004 И какво предлагаш? Как да не си оплитаме пръстите като прайме арпежи, или нещо подобно ?! Нали за'тва е форум - за да се говори за всичко :roll:
AXE Отговорено Септември 28, 2004 Отговорено Септември 28, 2004 Абе за добрия китарист не знам, обаче знам безсмислените теми по форумите по какво се познават Дайте за нещо съществено да си говориме Като модератор призовавам за толерантност във форума. За един тъпо - за друг остро. Ако на някой не му харесва дадена тема нека просто да не пише в нея :wink:
Glacierise Отговорено Септември 28, 2004 Отговорено Септември 28, 2004 Просто майтап Надявам се никой не се е засегнал
qillara Отговорено Септември 30, 2004 Отговорено Септември 30, 2004 znachi vsichki neshta koito prochetoh po temata sa mnogo verni i mnogo neverni! predi dosta vreme kogato biah po mlad uchiteliat mi po kitara mi kaza -nai vagnoto e da si inteligenten kitarist ! i moiata tzel e da ti pomogna da stanesh!kakvo e opredelenieto za inteligenten kitarist!!? za vseki e razlichno zavisi koi kaum kakvo se stremi !no obchto vzeto nai vagnoto za vseki muzikant e da moge da inprovizira da moge da se vpishe navsiakude (da ne se ogranichava stilovo -ne kazvam che triabva da sviri shtialo o neshtialo )da useshta muzikata i rityma tova e mnogo vagno ama mnogo - 3 godini raboteh v repititzionna !idvali sa kakvi li ne muzikanti !! moga da kaga che ako ne umeesh da "CHUVASH" obshto vzeto vsichko ostanalo e vypros na gelanie i rabota ! idvali sa naistina mnogo dobri kitaristi idvali sa vsiakakvi !izvagda momcheto tehnika :shock: ei tyka ooooooooooooo lele! zasvirva super napravil si zvuka - ima pochti vsichki tehnicheski umenia no - zasvirvat grypata momcheto izpuska edna dve noti polovin takt i krai ot tam na tatyk zabravi za sluchaia mehanichno zauchavane na parche ne useshtash li pulsatziata neumeesh li da reagirash da SLUSHASH ostanalite prosto si za nikude tova e ot men ) 8)
qillara Отговорено Септември 30, 2004 Отговорено Септември 30, 2004 edinstvenia muzikant koito me e vpechtlil s naistina strahotni muzikalni umenia i mislene e edin ne mnogo izvesten barabanist na nebezizvestna bulgarska banda - s koito imah udovolstvieto da da rabotia -i moga da kaga che tosi chovek e naistina inteligenten muzikant strahoten barabanist a za kitarnite mu umenia niama da spomenavam vyobshte!ta iskam da kaga che na purvo miasto triabva da si na_majka_ti natyra da useshtash - posle vsichko ostanalo e rabota i rabota i rabota i rabota! i gelanie !
qillara Отговорено Септември 30, 2004 Отговорено Септември 30, 2004 iskam samo da se izvinia za otvratitelnia si pravopis!!!!!!!!!!!!! :!: :arrow: :?
Snowwhite Отговорено Ноември 14, 2004 Отговорено Ноември 14, 2004 Ужасно много неща казахте,без очи останах докато изчета всички мнения,но затова и влязох в темата,де.Та по същество: Добрият музикант изобщо е като добрият любовник(важи и за двата пола ) : 1)Дава сърцето,душата и не не последно място-тялото си. 2)Има техниката,но не ти я навира в очите. 3)Има чувство за ритъм,но не клати все по часовник(тик-так,разбирайте ги тия неща и в двата варианта). 4)Знае кога да вкара малка пауза,за подсилване на очакваната кулминация. 5)Динамичен е. 6)Кара го предимно на вдъхновение. 7)Драматичен е. 8)Вечно импровозира(и когато не е нужно-пак). 9)Романтичен е. 10)Когато от две седмици нищо не му се получава се "взима в ръце" . 11)Всеки следващ инструмент му е "до гроб".До следващия. 12)От неговия инструмент по-хубав няма(не и когато е наблизо и може да те чуе-после какви мизерии ще ти сервира...). 13)Дава си последните стотинки за ремонт,поддръжка и глезотийки около горния. 14)Вечно иска още и още(кой не иска да е инструментче в такива ръчички,а? ) 15)Гали го нежно в началото,а към края се разбеснява необяснимо-неудържимо(еха-а-а-а...) 16)Гледа колкото и да е пиян,да не го забравя по спирките-"Да ми го пипа някакъв с мазните си ръчища!НЕ!" 17)Обича да практикува пред публика. 18)Никога не хваща инструмента с мръсни ръце. 19)Първата си гениална идея за деня споделя с него-заспали са заедно-умора,брате... 20)Много-много не дава да го барат други хора. 21)Прекланя се пред стоновете,които сам изтръгва от него 22)Има "запазена марка" с инструмента си. 23)Почти е сигурен,че последният го обича...Но не се главозамайва от идеята... 24)Винаги го мести внимателно-да не се ожули,горкото... 25)Обича овациите в края-заслужил си ги е!!! P.S.:Шега,шега,ама я се замислете не е ли така!!! P.P.S.:Който не е разбрал в случая-"инструмент"="любим човек"
bulby Отговорено Ноември 14, 2004 Отговорено Ноември 14, 2004 За мен със сигурно може да изключим номер 2: Нямам техниката и колкото и да се старая, винаги се набива на очи Иначе моята китара си е моят живот ! :guitar: Грижа се за нея и тя за мен :inlove:
Guest tony Отговорено Ноември 14, 2004 Отговорено Ноември 14, 2004 Znaete li koj e dobur kitarist. Wsushtnost purwo da spomena che nikade ne sum wijdal tolkowa zawist i supernichestwo, kolkoto w "bransha" na kitaristite.Oniq tolkowa dobur, toq za nishto ne stawal. Za men dobur kitarist e toq deto obicha instrumenta si i se kefi da swiri, bez da goni nqkakwi kriterii za kachestwo, izmisleni ot neznam koj si. Mevdu drugoto takuw chowek nqma kak da ne stana dobur evala za tova mnenie!!!
Steve_Vai Отговорено Ноември 14, 2004 Отговорено Ноември 14, 2004 Snowwhite само още нещо - добрият китарист знае как да "опъва" струните!
IvanDTr Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Ужасно много неща казахте,без очи останах докато изчета всички мнения,но затова и влязох в темата,де.Та по същество: Добрият музикант изобщо е като добрият любовник(важи и за двата пола ) : 1)Дава сърцето,душата и не не последно място-тялото си. 2)Има техниката,но не ти я навира в очите. 3)Има чувство за ритъм,но не клати все по часовник(тик-так,разбирайте ги тия неща и в двата варианта). 4)Знае кога да вкара малка пауза,за подсилване на очакваната кулминация. 5)Динамичен е. 6)Кара го предимно на вдъхновение. 7)Драматичен е. 8)Вечно импровозира(и когато не е нужно-пак). 9)Романтичен е. 10)Когато от две седмици нищо не му се получава се "взима в ръце" . 11)Всеки следващ инструмент му е "до гроб".До следващия. 12)От неговия инструмент по-хубав няма(не и когато е наблизо и може да те чуе-после какви мизерии ще ти сервира...). 13)Дава си последните стотинки за ремонт,поддръжка и глезотийки около горния. 14)Вечно иска още и още(кой не иска да е инструментче в такива ръчички,а? ) 15)Гали го нежно в началото,а към края се разбеснява необяснимо-неудържимо(еха-а-а-а...) 16)Гледа колкото и да е пиян,да не го забравя по спирките-"Да ми го пипа някакъв с мазните си ръчища!НЕ!" 17)Обича да практикува пред публика. 18)Никога не хваща инструмента с мръсни ръце. 19)Първата си гениална идея за деня споделя с него-заспали са заедно-умора,брате... 20)Много-много не дава да го барат други хора. 21)Прекланя се пред стоновете,които сам изтръгва от него 22)Има "запазена марка" с инструмента си. 23)Почти е сигурен,че последният го обича...Но не се главозамайва от идеята... 24)Винаги го мести внимателно-да не се ожули,горкото... 25)Обича овациите в края-заслужил си ги е!!! P.S.:Шега,шега,ама я се замислете не е ли така!!! P.P.S.:Който не е разбрал в случая-"инструмент"="любим човек" 26. Когато свири в група и в нотите му пише C6, той свири Am Шегичка! Но ВЯРНА!
Recommended Posts