Jump to content
Българският форум за музиканти

Line 6 или Fender комбо?


Synyster Gates

Recommended Posts

Пред поредната ми дилема. Така де, аз съм си фен на Лайн 6 и си помислих да се нарадвам на 4-тата им серия, обаче като цяло на Лайн 6 дисторжъна ми звъчи малко дървено и това ми беше потвърдено и от един познат, за това се разколебах и минах към другия вариант, който е Fender Mustang II. За него незнам почти нищо, за това ще съм ви благодарен ако споделите мнението си по въпроса кое от 2-те. Благодаря ви :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

ами виж аз немога да се похваля, че съм свирил на много ампове, но съм пробвал тва онва. Гледам имаш същия вкус като мен (Синистър и Jackson)! :greenangel: Та в нас имам 1 малко фендерче и съм забелязал, че в срвнение с други от същия калс дисторшъна ми е по-"лек" и според мен Фендер са си за класичеки рок и тн. и затова зависи какво искаш да свириш! Аз възнамерявам да си купувам Line 6 IV 150 защото съм фен на по-бързата музика и по-новичките неща.Много зависи какво искаш да свириш и въпреки, че не съм гоялм експерт (и нямам претенции за това) мисля, че ако искаш нещо като

Нирвана Гънс или Уайт Снейк си вземи фендер, но ако искаш нещо от типа на Килсуич мисля ке Лаин 6 е по добрия вариант (+ че Лаин 6 имат доста вградени ефекти особено при 75W и нагоре)!

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попринцип свиря най-различни неща, BFMV, Avanged Sevenfold, Metallica, Ramstein, Children Of Bodom, Megadeth.. и ще взимам 30w .. за това се колебая..

Редактирано от Synyster Gates
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно ще звучи странно от мен, като се има предвид, че тамън продавам точно този амп, който търсиш, но...

 

Лайн 6 със сигурност. "Дървен" дисторшън - че то не е един дисторшън, аз лично мога да си изкарам поне 5-10 различно и добре звучащи дистъра. Свиря рок, метъл, блус и т.н. и с никое от тях не съм имал проблем да си изкарам искания за стила звук.

 

Естествено може да сметнеш, че мнението ми е пристрастно, това обаче не е така. Пробвал съм Мустанга и определено няма толкова гейн, колкото ти се иска за тея групи, може би с педалче отпред да, но пък при Лайн 6 с комбото и един футсуич и си готов. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти. За сега има време, аз за коледа ще купувам амп, но ще имам в предвид мнението ти :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току-що пробвах Fender Super Champ XD и ми предложиха да пробвам и новия им продукт - Mustang. Свирих на 20 ватовия и честно да ви кажа не останах никак впечатлен. Може би донякъде, защото свирих точно преди това на лампов Fender, но нито чистия, нито "мръсния" канал му се получаваше особено. За сметка на това Super Champ е чудесен, наистина. Осъзнавам, че е значително по-скъп, но според мен обмисли и него, защото има страхотен потенциал и може да ти служи много години напред. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mм малко ми е над бюджета.. А Мустанг-а много ли е зле? Имам предвид, повече от Line 6-a? Доколкото видях предлагания от рф Мустанг 2 е 40 ватов.. да се надяваме да е по-добре. Благодаря ти . :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Случайно ти видях въпроса. Понеже и аз се бях позапленил от Фендер Мустанг идеята, се порових из нета. Тук има голяма тема по въпроса - 600 поста досега:

http://www.thegearpage.net/board/showthread.php?t=773487

Доколкото разбирам и това, което чувам като записи в нета (има и на този сайт и на ютюб), колкото по-"фендерско" и "чисто" гониш - толкова по-добре. Колкото повече крънч и хай-гейн търсиш - толкова по-зле. Най-добрия вариант е да се разходиш до xxxx, на сайта пише, че са им в наличност? Аз се отказах да пробвам, щото звука, който чувам записан из нета, си е доста смотан за всичко, което не е "чисто" и "фендер". За да не завършвам с лошо, впечатлението ми за чисти фендерски бленди от тоя амп е супер! И много хора го потвърждават.

 

А пък относно метълските ти наклонности, досега и запис на SuperChamp не съм чул да е "метълски". Иначе много ми харесва, kolio_k има видео в ютюб. Просто метъл не си представям въобще. Докато надписа на Spider-ите трябва да те подсеща "Insane Metal Tones". Не че са върха на сладоледа, свирих на такъв в Dynacord - 75-ца. Ама и хич не беше зле (тоест тамън за моите умения на китарист ;) ). Даже много се чудих дали да не си купя, докато се начудих вече нямаше в наличност.

Редактирано от LanceLink
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според зависи. За Металика бодом и т.н.т препоръчвам Лайн 6 само че в тези теми от 100 отговора получаваш 102 различни мнения така че според мене се абстрахирай от нас и си избери сам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Нито едното, нито другото.

 

Правилните производители са съвсем други. Обяснил съм ти.  :)

Обясни и на нас простосмъртните :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.