Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет при избор на двоен педал ;)


Recommended Posts

Най-после реших да си купя качествен двоен педал,НО доста ми е трудно да реша точно такъв.Спрял съм се на следните модели,и ако някой може да сподели впечатления и препоръки ще съм много благодарен :hysterical:

 

Gibraltar Intruder (като единствено този видях ''на живо'' в тукашния МюзикСтор)

Линк...

 

Sonor DP472R

Линк...

 

DW 7002 PT

Линк...

 

Поздрави

Дидо

Edited by EX-FLAMES
Link to comment
Share on other sites

Гласувам за гибралтара. На мен ми харесват като изработка, визия и функционалност. Сонора е много по-семпъл, но с фабричните настройки е много удобен.

Link to comment
Share on other sites

Дългата база на Сонора ти дава уникално предимство при техниката пръсти-пета,другата алтернатива с дълга база е Аксис,където паричките са

малииииииииииии,ужас и безумие.

Поздрави!!!

Link to comment
Share on other sites

Колеги,мерси за мненията,ама....сега съм в егати филма.Май ще се наложи да придумам кипъреца да разопакова останалите два кардана и да ги пробвам всичките на място,ама като им знам манталитета :rockon:Все пак благодаря!!!

Поздрави

Дидо

Link to comment
Share on other sites

Съветвам те Gibraltar Avenger. Един модел под Intruder-a е, но е много по-лек и бърз. На чувство се доближава до Аксиса ми. Ако нещо се случи с моя педал (да чукам на дърво), ще си взема такъв.

Edited by Danny47
Link to comment
Share on other sites

В магазина не видях Avenger за съжаление,но от друга страна точно лек и бърз двоен педал ми трябва.Сякаш все повече се навивам за Гибралтар-а,но нещото което ме притеснява е,че е флекси тайп,а не чейн драйв :)

Link to comment
Share on other sites

Аз не останах с впечатлението, че Интрудера е лек и бърз, точно обратното. Авенджъра е друга история, както каза Дани, но аз бих те посъветвал от трите за DW-то.

Link to comment
Share on other sites

Онзи ден пробвах към шест кардана (3те от тях бяха точно тези , та $#@^$ съвпадението) и от 6те кардана останах с впечатление че DW 7000 ми пасна най-добре на краката ми, и е бърз и удебен , за това трябва да пробваш преди да поръчаш или съответно да купиш , например ,втория който ми пасна беше един Мапекс той беше за по малко пари и в момента идва от САЩ насам , така че по хубаво първо пробвай. :)

 

 

 

 

 

Поздрави от The Slyng !

Link to comment
Share on other sites

Днес ходих отново,с решението да си взема Гибралтара....С 1000 зора убедих кипъреца(продавача,де) да ги пробвам и трите....но не ми харесаха,Dw-то наистина не е лош...но някак си не останах очарован от него като цяло.Мисля да отида и до магазините на Yamaha и Pearl,но не сам запознат с тяхните продукти,по-специално при двойните педали в средния ценови клас.Някой да сподели впечатления за двойни педали на тези марки :)

Поздрави

Дидо

Link to comment
Share on other sites

Давай , ти си ! Pearl 0 DEMON, или гледай за някой Аксис те са много добри , незнам за най - добри , та един колега беше споменал че Тама , Пърл и DW правят войни по форумите , от сорта на този е по - добър , оо вижте излезе новият модел и така ... Пробването му е чалъма !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поздрави и яко дръминг !

The Slyng :metalist:

 

Та хайде като си земеш кардан да черпиш по някое :D

Link to comment
Share on other sites

На Pearl всичките им серии са доста добри и доста бързи. Гледай за педали, които нямат много широка конструкция и много тежки степенки. Дебелината на оста при лагерите също е от значние според личните ми наблюдения... колкото по-тънка и с по-малки лагери, толкова повече бързина. Пробвай най-евтините Сонори (същото се отнася за Avengera)... елементарни педали, но доста по-добре ми идват от към контрол и скорост сравнени със скъпите серии на DW или TAMA.

Link to comment
Share on other sites

Що не вземеш да вземеш една Iron Cobra и да спреш да се чудиш?! Или имаш нещо против TAMA, макар аз да съм маниак на Sonor... :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Tama-та отпада поради причина от три цифрички - 448 евро :offtopic-001: Pearl Demon също - 639 евро :) ..поне ми останаха 20-на минутки свирене на него - и нямам никакви думи ...просто това е кардана !!!! Но да се върнем към реалноста,в събота ми предстои тежкия избор : Сонор-a или Гибралтар-а,DW-то също отпада,купиха го :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.