Jump to content
Българският форум за музиканти

Rca кабел 10м.


yamahadrums

Recommended Posts

Здравейте!

 

Спуках се да търся такъв кабел, но не намирам никъде. Понеже ще го ползвам за връзка между електронни барабани и цифров миксер ми трябва нещо по-засукано, а не обикновените, които продават навсякъде. Оказа се, че дължината също е проблем. Над 5м няма. На мен ми трябва 10м. Ще бъда благодарен на информация за магазин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да изясним нещо?

RCA е име на фирма (вече не съществуваща). Единственото което свързва това име с кабел, евентуално е вида на съединителите - така известните CINCH или RCA. Т.е. това наименование не носи съществена информация за параметрите на кабела.

Какво означава "нещо по-засукано" - характеристичен импеданс, загуби по дължината, максимална честота на работа и т.н. ?

Трябва да е ясно за какъв интерфейс става въпрос - Звуков сигнал, контрол и управление или цифров поток? Така ще може да се прецени какъв тип трябва да е кабела, за да отговаря на изискванията на интерфейса - усукана двойка, ширмован нискочестотен или коаксиален?

Дължината не се определя само от необходимостта за покриване на разстоянието, а и от възможностите на интерфейса -дали тази дължина е допустима от негова гледна точка. Ако се надвишава допустимата дължина, решението се усложнява от необходимост за допълнителен хардуер.

В края на краищата специфичен кабел може винаги да се направи, но трябва да отговаря на конкретните изисквания.

Дай малко повече информация, за да може да се предложи правилно решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре. Ще пропусна забележката относно името, макар в интернет да са известни като RCA или Chinch. Относно предназначението мисля, че уточних. Връзка между модул за електронни барабани и цифров миксер посредством S/PDIF вход и изход, т.е. сигналът е цифров и пренася звуков сигнал. Под "по-засукан нямам" имам предвид по-качествен, а не такива, кото продават за 2лв. във всеки магазин за ел. уреди. Да, и двата интерфейса работят без проблем с кабел над 10м. Тествано е с 2 кабела по 5м свързани помежду си. За съжаление заради тази връзка между двата кабела много често дава смущения и има голяма вероятност да ми повреди мониторите или някой от интерфейсите. Предполагам, че ми трябва ширмован, а не коаксиален. Доколкото знам за целта се ползват масово 75 ома кабели. Не съм много навътре в тази материя и затова се надявах на някакви предложения от страна на разбиращите тук.

 

P.S. Поразрових се в интернет и видях мнения, че Coaxial е за предпочитане.

Редактирано от yamahadrums
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така вече е по-добре. Изискванията за S/PDIF са 75 ома, Коаксиален кабел, максимална дължина 10м. Най-добре е да се направи кабел вместо да се търси готов.

От други твои постове, съм останал с впечатление, че няма да е проблем да си го направиш. Коаксиални кабели има по магазините, хубави метални RCA съединители също има, останалото е ясно.

Успех!

ПП. Може да се потърси готов ВИДЕО кабел 75 ома при фирми занимаващи се със инсталации на видео системи.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислех да пропусна момента с правенето на кабел, но явно ще се наложи. Ще ида до Dynacord да си купя кабел. Оттам си взех RCA конектори, за да ги сменя на един прекъснат кабел, но ще ги разпоя и ще си направя нов. Благодаря за напътствията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ако те мързи да запояваш, в Динакорд ще го запоят вместо теб - само си избираш вида на нещата :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам. Преди няколко дена ми правиха там кабел. Ще ида и ще заръчам един. Само не знам как ще съм сигурен, че ми продават 70 ома коаксиален кабел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай фактурата. Там пише какво ти продават. А и коаксиалните не са с безкрайно многостойности вълново съпротивление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.