Jump to content
Българският форум за музиканти

Бас с крака


miroslav turiyski

Recommended Posts

След като видях какво си измайсторил и как свириш на него, мисля да си продам синтезатора и да се откажа от музиката :) ...

 

...браво много идейно, чакам видео кадето свириш сам да видя какви са възможностите на свирене с тази чудна машина

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бих искал да обидя никого, но не разбрах за какво точно е темата- За уменията на музиканта и групата или как най-тънко да се сдобием със Педалборд?

 

Ако все пак става въпрос за педалборд в домашни условия, бих казал, че мисията е възможна и то на цена далеч под въпросните 250 евро. Какво е нужно ли.....ами около 50 лева за материали за педалиерата, 50 кинта на дърводелеца, 25 лева за ел.компоненти и да кажем 50 лева на жичкаджия и това е при положение че не ни бива дето се казва нито със теслата, нито със поялника.

Резултата- Имаме работеща Миди педалиера за по-малко от 200 лева.

Що се отнася до музиканта- Адмирации, на хората им е трудно да се справят със двете си ръце а камоли да работят и със краката. Пожелания за Много успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Башмайстора, малко заядливо идва така от теб... Миро е показал работещ вариант, който е по-евтин от готовите такива. Отделно показва, че не само е сглобил нещо, ами го и позлва успешно. Иначе винаги всичко може и по-евтино: хващаш брадвата и отиваш да си насечеш дърва в гората, после ги надялкваш с ножа, вадиш старите транзистори от някой стар телевизор и ще стане безплатно. Ама нека да покажем работещ вариант на това, нали :) Темата на Миро си е точно на място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам че е прозвучало така и се извинявам ако съм обидил някой, но когато става въпрос за самоделки и прочие не мога да не взема отношение.

Всички знаем кои са FATAR, доста от нас знаят и кои са DOEPFER, но когато става въпрос за такива неща от типа хоуммейд, колко от нас знаят кой е Йордан Петков или продуктите със марка JDP и Juzisound!? Да не говорим,че при желание да направиш нещо, което може да е в полза и на другите съфорумци е нужно наистина да обясниш кое как защо и по какъв начин, а не просто да се похвалиш колко тънко си минал.

Ето това е и причината предния ми пост да прозвучи леко заядливо. Не влагам никакви лоши чуства към Мирослав, даже се радвам на уменията му.

 

 

П.п. Е то пак стана едно такова заядливо....но предполагам сте ми разбрали мисълта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Това е втория път в който го ползвам наживо.Записът е от 5ти май:

За съжаление камерата не записва много добре ниските честоти(освен това и блендата е с орязани среди и високи),но с малко повече въображение...

 

За мен свиренето по този начин е истинско предизвикателство и се превърна от любопитство в приоритет,защото освен,че развива усещането за полиритмия,координация и като цяло "мултитаска на процесора",ми позволява да се разпореждам изцяло с хармонията(няма опасност басиста да не ме последва ако реша да рехармонизирам нещо в движение или просто да избягам от формата)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Няколко пресни семпъла от сешънско свирене,с повишено внимание (на оператора) към долните крайници:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Евала, миналия ден заинтересуван що е туй "крачен бас" попаднах на темата - тва нещо ще изяде хляба на басистите :D

 

 

п.п. относно едно друго запитване - http://www.facebook.com/event.php?eid=183670201716756

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще изяде хляба на басистите, ако има кой да свири толкова добре на него като Миро! Миро, каквото и да кажа за теб, ще е малко, но се гордея, че си част от форума :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.