miroslav turiyski Публикувано Септември 27, 2010 Share Публикувано Септември 27, 2010 Преди 7-8 месеца се запалих по идеята за крачна клавиатура и след кратко проучване на пазара ме отказаха цените им.Най-евтиния вариант за повече от една октава беше около 800 евро.Това е сума ,която не бих си позволил да дам за нещо просто за да го пробвам... ...Затова си направих сам...Купих си клавишите и електрониката като бях в Германия,а като се прибрах в БГ май месец направих кутия и си ги сглобих...И работи!Пускам линк към клип от youtube който качих днес след като си заснех творението в действие: Разбира се не е задължително да се свири точно бас партията.Този вариант е приложим в така разпространения у нас "пианобар".Или ако не искате да плащате на басист с цел да вземете повече пари от гиг. ТОТАЛ:250 евро.Това включва клавиши FATAR ,електроника DOEPFER и дървен материал и фолио от Баумакс...което е по-добре от 800! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bo_yan Отговорено Септември 28, 2010 Share Отговорено Септември 28, 2010 Жив гявол Пускай серийно производство, ше избиеш рибата Браво! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peterko Отговорено Септември 28, 2010 Share Отговорено Септември 28, 2010 Вчера имах честта да го видя с очите си. чесно казано ако Миро не беше казал че го е правил той нямаше да забележа че е ръчна изработка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Септември 28, 2010 Share Отговорено Септември 28, 2010 Ако ей такива юнаци като хората подвизаващи се тук излязат някак си на международния пазар, съм сигурен, че западните колеги производители на такава техника ще имат голееееми главоболия Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Септември 28, 2010 Share Отговорено Септември 28, 2010 Мире, Мире-е-ее, взе хляба на басиста! Ще те дебнем - да не си посмял да пускаш серийно производство!!! А иначе - изглежда и звучи съвсем истинско. Браво! Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Септември 28, 2010 Share Отговорено Септември 28, 2010 Миро, просто тотален респект, друго не мога да кажа! Не стига, че си уникално добър пианист и джазмен, ами си и майстор-изобретател. Ей заради такива хора като теб бих се гордял, че съм българин Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Септември 28, 2010 Share Отговорено Септември 28, 2010 евалата ще кажа и аз Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miroslav turiyski Отговорено Септември 28, 2010 Автор Share Отговорено Септември 28, 2010 Радвам се за интереса ,който предизвика темата и благодаря за положителните отзиви. Но все пак трябва да кажа,че не е върховно инженерно постижение,защото хората от ДОПФЕР с пакета изпратиха и подробни инструкции какво точно да се направи стъпка по стъпка.така ,че аз само следвах инструкциите. По-скоро споделяйки опита си мога да спестя усилие и пари на хора ,които проявяват интерес. Нямам намерение да пускам производство,все пак съм музикант,а не търговец. Но ако някой желае мога да изпратя информация ,обяснение или възможност (каквато аз нямах) да види и пипне това ,което аз съм направил,за да се запознае с инструмента,преди да е сигурен,че ще си даде парите за подобно нещо. Трябва да спомена обаче,че е доста трудно да се свири на това нещо.Изисква време,техника,изработване на постановка и най вече координация. Както си личи от не особенно ритмично изсвирения пример по-горе,но не изпълнението е акцент,а устройството. Следващия път може да запиша нещо акцентирайки на изпълнението.Може дори телефона да си изключа 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miroslav turiyski Отговорено Януари 9, 2011 Автор Share Отговорено Януари 9, 2011 дебютирах с уреда наживо преди по-малко от месец.странични слушатели ме увериха че бас не е липсвал. участието е от 20ти декември в петното-Пловдив.явно може да се ползва и за заместник на басист Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MiroLambov Отговорено Януари 9, 2011 Share Отговорено Януари 9, 2011 Радвам се, че има хора като теб. Свириш страхотно! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Януари 10, 2011 Share Отговорено Януари 10, 2011 Много яка музика! По София няма ли да свирите? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miroslav turiyski Отговорено Януари 10, 2011 Автор Share Отговорено Януари 10, 2011 Благодаря!С най-голямо удоволствие ще представя тази програма в София,но за съжаление незнам къде. Бях говорил за соул ин да хол евентуално ,но там разбрах,че вече не се свири. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emo_tion1 Отговорено Януари 10, 2011 Share Отговорено Януари 10, 2011 Страхотно звучи ! Как успяваш да комбинираш свиренето на бас и педала за състейн на пианото ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miroslav turiyski Отговорено Януари 10, 2011 Автор Share Отговорено Януари 10, 2011 Страхотно звучи ! Как успяваш да комбинираш свиренето на бас и педала за състейн на пианото ? ха малко е особено,защото натискам състейна с петата на десния крак,докато ползвам предната част на стъпалото за клавишите на педалиерата.за целта ползвам за състейн обикновен футсуич,защото стандартния състейн е неудобен. като имам време ще запиша и постна видео за да се види конфигурацията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emo_tion1 Отговорено Януари 10, 2011 Share Отговорено Януари 10, 2011 Браво real pro . Радвам се, че има такива българи . Успех ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts