george_speed75 Публикувано Септември 26, 2010 Share Публикувано Септември 26, 2010 (Редактирано) Дойде времето да си купувам китара (първа) и се спрях на 2 модела http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_21874/Cort_X_1_BKS.html Другата е Squier Bullet Strat HSS.Вие коя бихте ми препоръчали??? Редактирано Септември 26, 2010 от george_speed75 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratevcaster2 Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 А ти коя би избрал ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 Вземи тази, която ти харесва повече. Корта има по-метъл имидж, докато скуаера има по-рокаджийски. Има малка съответна разлика и в звука. Това са евтини китари и не можеш да очакваш да имат качествата на значително по-скъпите им "батковци". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 А тази как бихте я определили http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_23...ort_KX5_WP.html, с рокаджийско звучене или метълско по -скоро? Може ли да се счита за еквивалент на Squier Bullet Strat HSS, защото Squier ми харесват, но искам без флойд роуз, а не знам да имат такъв модел. Ако имат подскажете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 (Редактирано) Въпросът ти е много сложен за отговаряне. Най-малкото, "аналог на Squier" не значи нищо, понеже никоя фирма няма да дефинира китарите си по този начин. Важно е да избереш нещо и да започнеш да свириш. Корт е различна фирма от Скуаер и в този смисъл, общото между тях е, че и двете са електрическа китара. Мисля, че китарата, която посочваш е по-метълска, но тябва да чуеш сам. Редактирано Септември 26, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The GAPer Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 А коя е по-добра за начинаещ,понеже и аз се чудя каква китара да си взема за същитите пари? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 Няма техническа причина, поради която да може да се направи заключение. Никоя от двете не е по-добра. По-добра за теб е тази, която ти хареса повече. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The GAPer Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 E значи определено Squier-a(като фен на Ritchie).Mерси за отговора Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 Може ли да кажете китара до 350 лв. някъде, с един двоен и два единични адаптера без флойд роуз? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 Защо не обиколиш малко магазините да събереш материал? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 Ходя от време на време, но не съм виждал засега, затова питам. На Squier Bullet Strat HSS заключва ли се тремолото, това нали означава, че няма да се разтройва? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
swifttt Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 не се заключва...и е много вероятно да се разстройва...като цяло бълет не са от най-добрите скуайъри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 А ако не се използва тремолото, ще се разстройва ли? В смисъл от разни издърпвания на струните глисандо и други похвати. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 Доколкото успях да прочета, ако има проблем с пружините се застопоряват с дървено трубче или се натягат до такава степен, че да не отпускат. И на мен сякаш Squier повече ми харесва, рокаджийски дух какво да се прави. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 27, 2010 Share Отговорено Септември 27, 2010 Ако китарата се разстройва много: 1. Трябва да се занесе на сетъп. 2. Трябва да се научиш да си слагаш струните както трябва. Всъщност китарите с тремоло, ако са ОК, не се разстройват толкова много. Затова стига толкова хленчене с това разстройване. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts