Tenda Публикувано Септември 26, 2010 Share Публикувано Септември 26, 2010 Здравейте, Вчера си купих нова китара Cort X-1 BKN (черна) --> ето я . Ходих до Пловдив, за да си я купя, защото в Ямбол нямаме музикален магазин. В магазина я пробвах и звучеше добре, но когато се прибрах се оказа, че 5та и 6та струна "дрънчат"... Когато я свързах с компютъра проблема си остана. Настроих й струните, но пак 5та и 6та (5та по-малко) продължават да издават един остатъчен звук подобен на тенджера паднала по стълбите. Аз съм начинаеща все още и не разбирам много от китари. Някой друг имал ли е подобен проблем? Може ли да се оправи или китарата е дефектна ? Благодаря ви предварително! ПП. Това ми е първия пост. Форумът е страхотен, поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 Проблемът се нарича fret buzz - бръждене по прагчетата. Все пак погледни да не опира в някой адаптер. Оправя се с: - повдигане на съответната струна от бриджа (магаренцето) с регулиране височината на седлото; - регулиране на тръсрода (trusroad) И по двата въпроса можеш да намериш теми с търсачката в този форум, в Youtube - клипчета, а чрез Google.com - статии по въпроса, най-често на английски. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TranspereNT Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 само една финна настройка ще оправи китарата ти.Аз съм имал същия проблем - мисля че 5та и 6та струна както каза колегата трябва да се повдигнат от магарето(с лимбус) - може би двете струни опират в някое прагче или адаптер. Успеx !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tenda Отговорено Септември 26, 2010 Автор Share Отговорено Септември 26, 2010 Много ви благодаря! Успокоихте ме, тъкмо се бях паникьосала. Заемам се веднага. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 Преди да повдигаш отпусни съответните струни. После при проверката китарата трябва да е настроена точно - по камертон (тунер). Вероятно ще имаш промяна по интонацията, така че очакваме още въпроси. В китарния раздел най-горе има Важни теми - прегледай поне заглавията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
swifttt Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 Теди,оправи ли я? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
webdude Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 Да не би да си пропуснала да махнеш лепенките от адаптерите ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 с лимбус "Инбус", всъщност http://de.wikipedia.org/wiki/Inbus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BHStratocaster Отговорено Септември 29, 2010 Share Отговорено Септември 29, 2010 с лимбус "Инбус", всъщност http://de.wikipedia.org/wiki/Inbus Колегата е леко неграмотен: "финна", "лимбус".... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
steve83 Отговорено Септември 29, 2010 Share Отговорено Септември 29, 2010 По всичко личи, че китарата има нужда от SETUP, най-добре е това да се направи от някой който се занимава с това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts