tanov Публикувано Септември 23, 2010 Публикувано Септември 23, 2010 Здравейте, Това е мой микс на рок парче: http://mixperience.net/samples/walk_away2.mp3 Имам малко дреболии да довърша, но в общи линии това е базата Ще се радвам на мнения на колеги звукари, както и музиканти. Цитирай
hed Отговорено Септември 28, 2010 Отговорено Септември 28, 2010 Моето мнение е че това не е изсвирено и записано в България и в българско студио. Не че е някакво велико изпълнение или запис, просто когато е правено навън особено в щатите се усеща, не знам защо. Сигурно затова има и жанр американски рок. Иначе за микса, въпреки че положението е доста стандартно, няма тяга, аз бих изкарал китарите много повече напред и бих махнал част от ревърбите на нещата, не знам на барабаните или на гласа, но всичко кънти малко в повече. Цитирай
tanov Отговорено Септември 28, 2010 Автор Отговорено Септември 28, 2010 Записано е в USA, но тва не означава, че и там нямаше доста грешки. А за ревърбите и китарите да. Зависи на какво искаш да прилича. На мен лично заливането на барабаните с китари ми се струва основна грешка - но стил Какво да се прави... За ревербите също... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 28, 2010 Отговорено Септември 28, 2010 На мен ми звучи много добре. Кефи ме как хапе баса! Цитирай
tanov Отговорено Септември 28, 2010 Автор Отговорено Септември 28, 2010 (Редактирано) Като цяло доста съм си поиграл и то съвсем на ниво детайли, но hed е прав. За този стил по принцип е характерно силни и сухи китари, както и сух глас. Ако намеря време ще направя и един такъв вариант да сравним. Иначе текущото е по-скоро поп-рок като стил на микса (което може би ми допада повече, но ще пробваме и с другия стил). Но за съжаление с яките китари се губи ефекта на излъсканите барабани обикновено... Редактирано Септември 28, 2010 от tanov Цитирай
Stivy_k Отговорено Септември 28, 2010 Отговорено Септември 28, 2010 Без да съм експерт. Касата ми е ниска като ниво, за да мога да я преценя като звук. Снера ме тревожи като звук, мисля че му липсва малко атака. Реверба на Основният викал е може би повече! Инак мога да кажа само ебати якото парче. С тоя изходен материал не може да не стане добре просто! Цитирай
hed Отговорено Септември 29, 2010 Отговорено Септември 29, 2010 Да, просто такъв тип парчета са първосигнални тупалки - тяхната цел е да зарибяват още с началния риф, да влизат тежко и енергично и са напомпани с много rms на изхода. Което от своя страна води до по-малка амплитуда в динамиката, но и по-суров звук, директно in your face Пък майсторлъка е хем да са силни китарите хем да не поглъщат всичко останало в парчето... Твоят микс е хубав, но е като за по-лека музика, с повече пластове, където тези излъскани вокали и барабани биха допринесли за цялостното по-фино звучене. Поне това е моето виждане. Успех! Цитирай
tanov Отговорено Септември 29, 2010 Автор Отговорено Септември 29, 2010 (Редактирано) Абсолютно съгласен. По принцип не си падам по подобен стил. Предпочитам нещо по-поп, в което може да се изявиш с блестящ микс. Ако намеря време ще подготвя вариант, по-характерен за стила (да не е като як риф с Фил Колинс саунд ) Може би ще ви е интересно да чуете и суров микс - балансиран е само като ниво, без EQ, FX, т.н. Ще прецените сами как е тракнато. Аз имам малко минорни забележки, които мога да споделя, ако представлява интерес. http://mixperience.net/samples/walk_away_raw.mp3 Редактирано Септември 29, 2010 от tanov Цитирай
antonium Отговорено Септември 29, 2010 Отговорено Септември 29, 2010 (Редактирано) Сега слушах суровия микс и ми хареса, че звучи "дебело" и сурово - нещо, което липсва на обработения вариант. На обработения вариант му липсва low end- a. Редактирано Септември 29, 2010 от antonium Цитирай
tanov Отговорено Септември 29, 2010 Автор Отговорено Септември 29, 2010 http://mixperience.net/samples/walk_away5_16bit.wav Ето по-характерен за стила микс, но искам да си поиграя още с китарите, за тва не го качвам. Цитирай
tanov Отговорено Септември 30, 2010 Автор Отговорено Септември 30, 2010 Малко по-грубиянски китари http://mixperience.net/samples/walk_away6_16bit.wav Цитирай
hed Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 Да, но вокалите са останали назад Цитирай
tanov Отговорено Септември 30, 2010 Автор Отговорено Септември 30, 2010 Токущо го фикснах Както и други неща... Цитирай
antonium Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 Добре са си вокалите - слушам и на моно и на стерео - ок са! Сега е по-добре - има повече lowend. Мастерираш ли го някак? Ако да - пусни само микс? Цитирай
tanov Отговорено Септември 30, 2010 Автор Отговорено Септември 30, 2010 Просто лимитер да свие пиковете на ударните. Цитирай
Recommended Posts