Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Скоро няма да имам възможност да отделя половин ден, че да видя какво се предлага на пазара, а по картинки не ми става много ясно какво се случва и питам запознатите/подозиращите.

Трябва ми стойка за 7-струнния бас, искам да има рамо, което се вдига по възцможност - т.е. и се прибира (а не малка, която "хваща" баса само отдолу и има възможност да се наклони и падне.

Китарата е доста тежка, не ми работи кантара, обаче.

Грифът при излизането си от тялото е широк 10см, а при главата е 6 см. Почти плосък е, дебелината е около 22-23мм (нямам точният инструмент в момента).

Искам като се постави, басът да "ляга" удобно в определеното за това място на стойката и ако може дори средата на грифа да се допира до нея.

Ето пример за стойка, каквато търся, но за по-малко струни:

MusiciansGearDeluxeAFrameElectricGuitarandBassStandBlack.jpg

Разбира се, хубаво е отдолу да има стабилна основа, а иначе не държа стойката да е точно такава - може да има и щипка, но е хубаво да има нещо пред струните - пак повтарям, китарата е тежка и огромна.

Ако се замислите, темата е доста сериозна :hysterical:

Отговорено

^Нали написах, че нямам време - музикалните магазини са ми известни, а и до Капъша ми трябва час (при голям късмет - иначе, повече) за да стигна.

Стойката е много специфична и ако никой нищо не сподели/не знае, ще се разхождам (но чак края на) другата седмица, а освен това, ще трябва да обяснявам написаното тук поне по веднъж във всеки магазин, докато разберат, че не ми трябва друго (в някои ще е достатъчно и веднъж, разбира се, но пак си е приказване и време, и пътуване, а в други така и няма да ми повярвят/разберат че искам точно това).

Ако се замислиш, говорим за стойка, която може да понесе такъв гриф (80-те мм са по средата на 60 и 100 :) ):

razmeri.jpg

Разбира се, грифът не е дъга, но картинките са по-лесни за тези, които не четат (а аз пак писах "много", но поне си имам неправилна картинка :thumbs_up: )

На дъгата да се гледа като на трапец със заоблени страни :(

Знаеш, че има при Капъша такава или допускаш?

Отговорено

да ти продам една моя, на която седи един друг 7 струнник, ама е проел и е 60лв, ако си мераклия, знаеш къде съм, а утре ако дойдеш на басшоуто, може и да си тръгнеш с нея :(

Отговорено

^ Аз от там тръгнах, но се оказа, че е прекалено тясна за грифа (тази, която пробвах), а в сайта няма информацията, която ми трябва.

Проел също не дават информация - в най-добрия случай казват, че става за всичко, но има разлика между акустична китара, половинка и 7-струнен бас...

Просто не ми се вярва...

Отговорено

+1 за стойките на Херкулес. Измислени са и са направени много по добре спрямо стойките на другите производители. Цените понякога са по-добри от цените на другите.

Според мен ще трябва да се откъснеш от интернет за час-два, за да си купиш стойка :)

Отговорено

Аз бих ти препоръчал нещо от сорта,защото няма ограничител отгоре.

http://www.herculesstands.com/guitars/GS402B.html

Ползваме такива в репетиционнта и си ги носим за лайв. Малки и стабилни,пак са на Херкулес, има ги в Дружба и като се сгънат заемат място за 4 кутии цигари (образно). Успех с намирането на хужното.

Поздрави, Джокич.

Отговорено

Тези на Hercules са читави, да. Аз обаче, като цяло не харесвам стойките без ограничител за грифа - а конкретно при тези на Hercules, на които има монтиран такъв, 6-струнен Ibanez BTB влиза плътно. Та, за повече струни, едва ли...

Иначе аз съм си харесал това и скоро мисля да си напазарувам една:

http://www.thomann.de/de/rockstand_rs20850...renstaender.htm

Цъкайте на снимката, за повече картинки.

Става въпрос за у дома, де, нищо, че е пътно/сценична, явно. В момента имам такава:

http://www.herculesstands.com/guitars/GS432B.html

Обаче взима много място, а и басовете станаха повече.

Отговорено (Редактирано)

Както вече писах - не влиза в херкулеса, който пробвах, а стойка, която няма допълнителна "дръжка" за грифа не искам - басът не е със симетрична задница и е доста по-тежък от стандартните.

Нито в сайта на Херкулес, нито при Проел, нито някъде другаде откривам информация за размерите на скобата - накратко, "най-доброто", което откривам е или "стойка за всикчо", или стойка за "китара и бас", а тук просто става дума за един друг вид бас.

Тези, на които им се разширява скобата за грифа едва го хващат и положението при тях е "на ръба".

Отдавна вече нямам нужда от стойка за два баса. (Бях хвърли око навремето на едни флайкейсове, които събират по два или три баса и които се отварят само наполовина - т.е. седят вертикално и при нужда играт ролята на стойка.).

В момента съм с един без глава и тяло, който си седи както и да го оставиш (има две крачета за колан, вместо едно и никога не пада) и въпросния, за който търся стойка.

Nikifena, както вече писах, чак другата седмица ще имам възможност да се "откъсна от нета" :) (а два часа ми е само напускането на квартала...)

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Отговорено

Моята е Бостън,от Капъша за 20-25 лв,алуминиева,регулираща се височина,скобата е широка 9см,след 3 см започва да се стеснява за дъгата на грифа,ЛП-то е поне 4,300кг и го държи безпроблемно поне година.Сега не зн какви има,но можеш да му се се обадиш -9801047

Отговорено

Ех,тази стойка.

Сега гледам,че ми се подмята из нас една "Fender" която въобще не ползвам.Прилича на тази от снимката,която си пуснал,но има рамо с пружина,което пада пред фингърборда.Мисля,че ще стане защото там където "стъпва" грифа разтоянието е 80-85мм.Обади се Ако те интересува!