Iv4ata_GuItaR Публикувано Септември 18, 2010 Публикувано Септември 18, 2010 Значи проблема (или не е проблем незнам) е следния китарата е напълно намалена (и 3 те контроли) но когато усилвателя е включен и трагна да слагам жака има едно положение на жака някъде до половината влезнал при което китарата си свири и не се контролира от потенциометрите за vol/tone когато обаче влезе нормално както си трябва тези проблеми ги няма и всичко си е ок. С други китари (пасивни) това го няма а нямам друга активна за да сравня. Китарата е B.C.Rich Nj jr V deluxe ако някой е срещал този проблем нека пише. Цитирай
Acei Отговорено Септември 18, 2010 Отговорено Септември 18, 2010 жака, който вкарваш да не е случайно някои стерео? Цитирай
Iv4ata_GuItaR Отговорено Септември 18, 2010 Автор Отговорено Септември 18, 2010 (Редактирано) Не моно е.П.С кам PC- то свиря Редактирано Септември 18, 2010 от Iv4ata_GuItaR Цитирай
Acei Отговорено Септември 18, 2010 Отговорено Септември 18, 2010 а адаптерите ориджинално ли са сложени или са сменили ориджиналките? Цитирай
Iv4ata_GuItaR Отговорено Септември 18, 2010 Автор Отговорено Септември 18, 2010 Оригинални са нищо не е сменяно даже и батерията на 9 месеца е Цитирай
Acei Отговорено Септември 18, 2010 Отговорено Септември 18, 2010 ъ!??!!!!??!?!?! утре ще пробвам с моята убавица да видя какво ще стане само дето моята нема тон контрол само волюми са ама ще попробуйем и ще докладвам иии сетих се я вземи смени батерията да не би да е е от това Цитирай
L.K. Отговорено Септември 18, 2010 Отговорено Септември 18, 2010 Като вкараш жака частично активния му край опира в минуса на батерията. Това не е нормално положение за жака и няма какво да те изненадва в поведението на китарата. Цитирай
Necrophagist Отговорено Септември 18, 2010 Отговорено Септември 18, 2010 Китарите с източник за напрежение в тях (батерия) задължително са със стерео букса! Когато се вкара нормален моно жак в стерео букса се получава следното: -2-те пластини за плуса на 2-та канала на стерео буксата се разминават.Едната е по къса от другата.Така при вкаран моно жак по късата пластина опита на масата на жака и затваря веригата.Един вид цялата тая система е ключе,което има за цел да не изтощава батерията при неизползване на китарата Когато вкараш частично жака,неговата главичка опита на по-късата пласти за стереото.Там обаче имаш вързан минус на батерията.Не би трябвало да има проблем според мен.Защо не провериш кабела с който свириш или да пробваш с друг кабел. Цитирай
Acei Отговорено Септември 19, 2010 Отговорено Септември 19, 2010 това обяснение звучи смислено а ефекта/дефекта се появява и при моята катарка значи е нормално китарата звучи като да си извадил батерията както се казва седи споко счупи гипса Цитирай
Bobolin Отговорено Септември 19, 2010 Отговорено Септември 19, 2010 Здрасти. Имам китара с активни EMG-та - 81 и 85 съответно. Стана ми интересно и направих теста с пъхнатият до половина жак. Резултата е, че не се чува нищо. Т.е. с пъхнат до половина жак китарата не подава сигнал към последващите devices след нея. Нито шум нито звук. Цитирай
L.K. Отговорено Септември 19, 2010 Отговорено Септември 19, 2010 Що се занимавате с глупости? При частично вкарване веригата на захранването преамп-маса се затваря през постояннотоковото входно съпротивление на това, дето е на другия край на кабела. В зависимост в какво е полу-включена китарата ще дава различен резултат. Запознатите могат да пресметнат при каква консумация на преампа и съпротивление от другата страна колко волта ще останат за да мъцка преампа на китарата. Във всички случаи едно такова полу-включване не е желателно и при изправни букса и жак и малко внимание от страна на китариста няма да се случва никога. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Септември 21, 2010 Отговорено Септември 21, 2010 Аз така като изпробвах Dean модела на Ерик Петерсен не бях мушнал кабела докрай и го пускам през един Randall. Очаквах,че ще ми отнесе главата... не ... вместо размазващ драйв се получи доста приличен блусарски крънч Въртях volume-и ,tone-ове , ама накрая се усетих че е от жака Цитирай
Recommended Posts