Svetlinkoo Публикувано Септември 17, 2010 Публикувано Септември 17, 2010 (Редактирано) Привет,искам да разбера вашето мнение за това кубе,нямям възможност да си купя по-скъпо и се спрях на това,но не съм чувал как звучи. http://bad_link.eu/product/438/laney-rb2-rich...-in-driver.html Редактирано Септември 17, 2010 от Svetlinkoo Цитирай
Mephistofel Отговорено Септември 17, 2010 Отговорено Септември 17, 2010 Линкът е от неподходящ източник. http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=rb2 Това точно не съм пробвал, свирил съм с RB7, което не беше лошо. Предполагам, че и това ще е прилично комбо за домашно свирене. Цитирай
richo Отговорено Септември 26, 2010 Отговорено Септември 26, 2010 Искам да питам в тази тема, за да не отварям нова, имам LANEY RB5 Richter 120W Bass combo Въпроса ми е - искам да да го ползвам (ако може едновременно) като тонколона към компютъра и като бас кубе с баса.. Проблема е, че не разбирам много от входове и изходи, кое за какво е - иначе в описанието си пише всичко... ако някой може да ми каже кой вход/изход за какво да използвам, ще ми трябва ли преходник или миксер? Снимка: А ето го и описанието: http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=rb5 Power RMS 120 Watts Inputs Normal & High Equalisation Bass, Parametric Mid, and Treble Master Presence Control Yes Speaker connections 1x Jack (8 Ohms) FX Loop(s) Yes Drivers 1x12" Celestion & Switchable Horn Cabinet Design Kickback Combo Headphone Socket No Enhance Yes Compressor Yes Limiter Yes : Switchable (with status LED) DI Socket Yes : Pre EQ XLR CD Input No Kick Proof Metal Grill Yes Weight 18.4 Kg Dimensions Width 437 x Height 456 x Depth 419 Master volume Yes п.с.-Отлично е кубето Цитирай
blr Отговорено Септември 26, 2010 Отговорено Септември 26, 2010 Ako двата входа могат да се ползват едновременно, на единия си включваш баса, а на другия си включваш компютъра. Цитирай
richo Отговорено Септември 26, 2010 Отговорено Септември 26, 2010 (Редактирано) Ako двата входа могат да се ползват едновременно, на единия си включваш баса, а на другия си включваш компютъра. Златен си, мерси за отговора .. Баса ми е с активна електроника; входовете на кубето са Low & High. Предполагам ще е по-добре да включа баса в хай инпута, а за компютъра, въобще, има ли значение? Ще пробвам така или иначе... Разрових се за какво е D.I. output-а - май ще може да се свърже с миксер, ако другото не проработи Редактирано Септември 26, 2010 от richo Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 26, 2010 Отговорено Септември 26, 2010 (Редактирано) принципно за тая работа има aux in входове, ама твоето кубе май не е дарено с такъв. аз бих предложил баса през di out в пулта, компютъра в пулта, а пулта през fx return у крайното стъпало на кубето. така ще избегнеш и това тонкорекциите на кубето да хващат и двата канала. тия нестандартните номера са малко опасни, случвало се е да включваме миксер в главен вход на кубе - като резултат след 5 минути кубето почва да прекъсва, претоварва се... предполагам, ако компютърът се включи в "high", може и да се избегне това, ама е според зависи. Редактирано Септември 26, 2010 от Fallenblood Цитирай
richo Отговорено Септември 26, 2010 Отговорено Септември 26, 2010 Ще пробвам без миксера, че не ми се дават пари ... пък ако има проблеми ще мисля вече.. МЕРСИ! Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 26, 2010 Отговорено Септември 26, 2010 а, мислех, че имаш под ръка вариант е и да потърсиш в гугъл "simple mixer schematics" и да си направиш в една кутийка прост пасивен миксер (има схеми буквално с два резистора на кръст), който да смесва сигнала от fx send с този от компа и да се включва в fx return. Цитирай
richo Отговорено Септември 26, 2010 Отговорено Септември 26, 2010 На мен ли го казваш, дето не знам какво е резистор .. Еми от днес обявявам търсене за евтин миксер, пък и самоделен да е... >> Сега забелязах, че на процесора си (Korg Pandora PX4D) имам AUX Input ! Предполагам трябва да си взема само 2 преходника - единия за аудио изхода на компютъра, другия за входа на процесора... Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 26, 2010 Отговорено Септември 26, 2010 ^ щом имаш на проца, всичко ти е наред, преходниците струват стотинки а за електрониката никога не е късно Цитирай
Recommended Posts