NessoR Публикувано Март 3, 2006 Публикувано Март 3, 2006 ЕЛ китарджийте да кажат ... Иванеца ми прави мизерии... Вкл. е в лампово кубе например чиста китарка цъкам си и след малко някакво кратко и силно пукане все едно кабела прекъсва и има малко микрофонийка... кабела е фабричен и е екстра мога да ви кажа, освен това буксата си е екстра пробвано е и с други кабелаци... някой ми каза че може да е от адаптерите Цитирай
stratocaster Отговорено Март 3, 2006 Отговорено Март 3, 2006 постоянно ли прави това пукане през интервали или смао еднократно когати го включваш? възможно е пот-а да е сдал багажа или ключа за адаптерите Цитирай
guitar1 Отговорено Март 3, 2006 Отговорено Март 3, 2006 (Редактирано) ОТ превклювателиа е аз имам почти същия проблем Пиши на кирилица! Форума си има вграден кирилизатор, който да ползваш когато пишеш мнения! Редактирано Март 3, 2006 от MDFk Цитирай
KingdomX Отговорено Март 3, 2006 Отговорено Март 3, 2006 ОТ превклювателиа е аз имам почти същия проблем Пиши на кирилица! Форума си има вграден кирилизатор, който да ползваш когато пишеш мнения! ако е от превключвателя проблема ще го има само когато се работи с него. Цитирай
stratocaster Отговорено Март 3, 2006 Отговорено Март 3, 2006 ОТ превклювателиа е аз имам почти същия проблем Пиши на кирилица! Форума си има вграден кирилизатор, който да ползваш когато пишеш мнения! ако е от превключвателя проблема ще го има само когато се работи с него. и как стигна до този извод? аз съм имал проблеми с окисляване на пластините на превключвателя и си пукаше ей така както си седеше китарата на стойката Цитирай
NessoR Отговорено Март 3, 2006 Автор Отговорено Март 3, 2006 ами прави си го когато поиска, не мога да хвана някаква зависимост ? за 1-2 секунди някакво силно пукане и гаден силен остър звук ... обикновено става когато някой свири и се движи... ? Цитирай
stratocaster Отговорено Март 3, 2006 Отговорено Март 3, 2006 първо си провери буксата - виж дали прави хубав контакт с главичката на жака. ако ти се струва нестабилно - огъни пластината навътре за да притиска по-силно Цитирай
NessoR Отговорено Март 3, 2006 Автор Отговорено Март 3, 2006 освен това буксата си е екстра пробвано е и с други кабелаци естествено че първо това погледнах.... ? Цитирай
NitroBGA Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 Мисля, че се сещам за какво говориш : както си свириш и по някое време забучи силен шум, който никой не знае от къде е. Съветът ми е да извикаш техник да ти провери ел-захранването - при мен често бие ток от всичко и вече съм привикнал, така да се каже, но поне с шумовете се оправих. Давам ти примерна задача, а не радикално решение на проблема и внимавай да не се утрепеш - викни специалист. Цитирай
NessoR Отговорено Март 5, 2006 Автор Отговорено Март 5, 2006 не е от ел. мрежата аз съм я правил и проверил лично всеки разклонител и токов кръг. Виж при усилвателя с токовете не знам вече??? Цитирай
fire_garden Отговорено Март 6, 2006 Отговорено Март 6, 2006 ЕЛ китарджийте да кажат ... Иванеца ми прави мизерии... Вкл. е в лампово кубе например чиста китарка цъкам си и след малко някакво кратко и силно пукане все едно кабела прекъсва и има малко микрофонийка... кабела е фабричен и е екстра мога да ви кажа, освен това буксата си е екстра пробвано е и с други кабелаци... някой ми каза че може да е от адаптерите Не съм чел детайлно всички мнения - само прегледах и до колкото виждам всички се насочвате към китарата. Пробва ли с друго кубе? Възмо е да е от усилвателя. Аз свиря с един лампов усливател, който на два пъти ми прави подобни проблеми и след като си ги оправих всичко е наред. Единия път беше студена спойка в катодната верига на едната от предусилвателните лампи. Ако още не си пробвал включи китарата в друг усилвател и виж дали прави същия проблем. Ако е от китарата би трябвало като поразмърдаш превключвателя, куплунга или потенциуметрите да се чуе нещо (ако е от тях). Много често подобни проблеми има и от най елементарни неща - провери кабелите си - някой не бобър контакт в кабела прави подобни проблеми. Цитирай
stratocaster Отговорено Март 6, 2006 Отговорено Март 6, 2006 отвори задния капак на китарата - прегледай всички спойки. възможно е да има някоя студена спойка и тя да прави проблем..... Цитирай
Recommended Posts