dobrev_s Публикувано Септември 15, 2010 Публикувано Септември 15, 2010 (Редактирано) Здравейте,имам нужда от малко помощ от патилите и препатилите.Разгледах форума доста обстойно но ненамерих други постове с моя проблем ако съм пропуснал предварително се извинявам.Та днес отидох и си купих нова китара LP копие тайландско изпълнение.Всичко беше хубаво докато не се прибрах и я включих а тя започна да бръмчи.Първоначално предположих че може би масата се губи някъде,защото като се допра до струните или където и да е на метал и тя утихва,но странното което ми направи впечатление е че като я вдигна във въздуха да не ми е в скута и тя затихва.Ще съм много благодарен ако някой ми даде съвет как да си реша проблема.Предварително благодаря!Забравих да спомена че имам и друга китара но при нея не се чува нищо. Редактирано Септември 15, 2010 от dobrev_s Цитирай
muzicantini Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 Случайно да има в близост някакъв GSM, лаптоп, Wireless или нещо друго, което може да смущава? На мен едно СГ копие ми правеше подобни номера, оказа се, че му липсва екранировка, след като тя беше поставена, проблеми изчезнаха. Цитирай
dobrev_s Отговорено Септември 15, 2010 Автор Отговорено Септември 15, 2010 е незнам как да го кажа има лап тпо телефон усилвател булсат процесор и...но странното е че другата китара не се влияе а и сега е на стойката и няма проблем само като я взема в мен и на моменти Цитирай
Acei Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 разгледай форума имаше тема как се екранира китара и опитай да си поговориш с човека пуснал темата или някой от писалите там хора та успех и оправия има Цитирай
Guitar Freak Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 Най-вероятно защото свириш близо до кубето и се смущава Цитирай
dobrev_s Отговорено Септември 15, 2010 Автор Отговорено Септември 15, 2010 Благодаря за информацията и аз мисля че е до екранизация притеснява ме само че днес я купих и ако не се реши проблема няма да ми пруиемат рекламацията след това но мисля да рискувам Цитирай
Acei Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 друго решение (може би най-правилното) да отидеш с китарата в магазина и да им обясниш проблема евентуално те да поемат екранирането й а могат да направят една екранизация как става това - шегичка от кой магазин си я купи Цитирай
L.K. Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 Екранирането няма да спре въздействието на магнитните полета. Позавърти се на пета с китарата и се услушвай дали брума ще изчезне. Вероятно ще стигнеш до извода, че с тези адаптери - толкова. Цитирай
muzicantini Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 ^ Но отсраняма голяма част от паразитните шумове. dobrev_s, все пак ако се чудиш какво да правиш може да отвориш отзад кутията с електрониката и да потвърдиш версията за липсваща екранировка. Цитирай
dobrev_s Отговорено Септември 15, 2010 Автор Отговорено Септември 15, 2010 аз вече я отворих отзад с надеждата да се реши проблема с една маса но уви не се реши екранировка няма и най вероятно маса в магазина едва ли ще ми обърнат вним ание но имам познат който се занимава със слаботокови неща и ще видя дали ще ми помогне а относно въртенето на пета не е нужно както я отдалеча от тялото ми и тя утихва Цитирай
muzicantini Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 Ми обърни внимание на това, което се променя при отдалечаването от тялото ти. Вдигаш ли я, завърташ ли я, накланяш ли я, от усилвателя ли се отдалечава, в друг край на стаята ли, евентуално може да откриеш къде е проблема и все пак трябва да я екранираш и да оправиш масите. Цитирай
Victoroth Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 Намали Gain-a и силата на Overdrive , ако усилвателят ти е евтин, а адаптрите не толкова добри , се получава така. Другия вариянт е да си купиш Noise Suppressor , примерно Boss NS-2 , ще ти свърши идеална работа или процесор който има Noise Gate, всякакъв шум бива отстранен мигновенно. Не препоръчвам екраниране. Цитирай
the pick Отговорено Септември 16, 2010 Отговорено Септември 16, 2010 (Редактирано) Проблема, обикновено, е много по-прост от колкото ни се иска...Скоро ходих при баба ми която живее в къща където контактите не са заземени.Посвирих малко и тогава се получи същият проблем.Къде ли не местих кубето, и нищо.Та, провери и за това, няма да боли. Редактирано Септември 16, 2010 от the pick Цитирай
dobrev_s Отговорено Септември 16, 2010 Автор Отговорено Септември 16, 2010 няма проблем а и много вероятно е и в това проблема забелязах че като вкл. и изкл. уреди ми пукат колоните та..знае ли човек Цитирай
Recommended Posts