Jump to content
Българският форум за музиканти

шаблони за китара


Recommended Posts

здравейте на всички . ся искам с 1 приятел да си боядисам китарата ( фендер ) със спрей. първо трябва да я изшкуря щот от горе има лак. та въпроса ми е дали имате някакви шаблони или нещо такова да гледам да си ги нарисувам на китарата че само с черен цвят няя да е яко . също мисля и прагчетата да боядисам и ако ожете дайте шаблони и за тях :ПП Мерси предварително. а да поясня ние въобще не можем да рисуваме и за пръв път правиме такова нещо . така че дайте някакви идеи и ни посъветвайте какво да правим. какво да боядисваме , какво да пазим .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не че нещо ама....така ще я омажете че ще ти се реве после. викаш фендер? фендер ли е наистина? със спрей не се боядисва китара. ще потече навсякъде и лятото като стане топло ще падне боята и ще станат петна навсякъде. консулритай се с някакъв майстор най-добре

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Прагчетата не можеш да ги боядисаш. Прочетете първо темите за боядисване във този форум, и темата за пълдина на ники123бг. Трябва да имате предвид обаче, че това съвсем не е лесна работа. Изисква китване, шлайфане с шкурка, боядисване, пак шлайфане, и то фино шлайфане със шкурки 400,600, 800,1000, 1500. Ако наистина мислите, че ще я боядисате за 5 минути жестоко се лъжете. Изисква десетки часове занимаване, и седмици съхнене. Желателно е използването на АКРИЛНИ спрейове като Dupli Color и Happy Color, както и АКРИЛНИгрундове(primer) на спрей. Със

спрейове на ацетонова основа става супер смешно и не може да се шлайфа въобще. Ако бързате по-добре не се занимавайте, защото голяма кочина ще стане китарата.

 

По принцип трябва да направите следните процедури:

 

0. Разглабяне - разглабяте напълно китарата.

 

1. Подготвяне на тялото - махане на старата боя със шкурка 220. Шкурката се поставя на дървено или твърдо гумено блокче. Боята се шлайфа леко, все едно чистите нещо от пясък с ръка. Шлайфа се равномерно, не така, че да изтриете боята на едно място, после на друго, а боята трябва равномерно да изчезва от цялата китара, и текстурата на дървото лека полека да проличава. Процесът ще отнеме часове. Периодично(на половин минута) почиствате шкурката от натрупалата се боя, ако не можете, сменяте шкурката. След това намокряте тялото с влажен(не много мокър) парцал. Така се нагигат жилките на дървото. Пак шлайфате с 220 до получаване на НАПЪЛО гладка повърхност, без драскотини и грапавини. Почиствате тялото от прах, със сух вълнен плат(10 минути). Сега трябва да нанесете специална паста за запълване на порите на дървото(не грунд)(grain filler). след като тя хубаво изсъхне(часове), шлайфате леко със шкурка около 320, докато не получите идеакна повърхност по цялата китара.

 

Направете първо това, пък после още ще пиша.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

а най-добре да я дадеш ня някой който вече е правил тея маневри:happy:))

:) :idea:

Редактирано от SlipFly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.