slayer_fox Публикувано Декември 22, 2004 Публикувано Декември 22, 2004 Като правите бързи триолки с пръсти, еднакво добре (бързо) ли ги правите като започнете с :показалеца (index-ring-middle); средния (m-i-r); безименния (r-m-i) (и малкия)? Аз например най-добре ги изкарвам почвайки с показалеца. Другите комбинации малко ми куцат. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 22, 2004 Отговорено Декември 22, 2004 Само не разбрах защо включи и малкият? Аз лично не свиря с пръсти, но варианта: среден, показалец, безименен, хич, ама хич не е лош. Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 Аз лично не свиря с пръсти, но варианта: среден, показалец, безименен, хич, ама хич не е лош. То това си е безименен,среден,показалец,но го почваш от друго място.На мен точно този вариант(първо с безименния) ми е най-удобен. Цитирай
Fortissimo Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 Stu Hamm има упражнения за свирене с пръсти,ако имате възможност-вижте ги.Аз му имам уроците и има готини работи там. модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 То това си е безименен,среден,показалец,но го почваш от друго място.На мен точно този вариант(първо с безименния) ми е най-удобен. Снежанке почва го на слабо време аз пердаша с 2та пръста само. Проблем нямам Цитирай
assoass Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 То това си е безименен,среден,показалец,но го почваш от друго място.На мен точно този вариант(първо с безименния) ми е най-удобен. и на мен така ми е по-удобно :violin: :green: Цитирай
разбойник Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 Събрал си смелост да ни покажеш своя снимка, а? Похвално! Цитирай
assoass Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 едвам ,едвам!показвам се ,за да ме видят хората и лесно да ме познаят на сбирките! Цитирай
pacman Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 <_ src="%7B___base_url___%7D/uploads/emoticons/default_hello2.gif" alt=":happy:"> Цитирай
Jigsaw Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 Аз ги правя като започна със безименния! Понякога ми се случва да започна със средния или показалеца... общо взето... всякак Цитирай
разбойник Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 едвам ,едвам!показвам се ,за да ме видят хората и лесно да ме познаят на сбирките! <_ src="%7B___base_url___%7D/uploads/emoticons/default_hello2.gif" alt=":happy:"> Цитирай
slayer_fox Отговорено Декември 23, 2004 Автор Отговорено Декември 23, 2004 Така и не ми казахте дали ги правите да звучат еднакво, почвайки с различните комбинации? При тоя риф например: 000-0-0-000-0-0-000-0-0 и т.н. при всяка следваща триолка се започва с различен пръст (интересува ме за трите пръста). Гладко ли го свирите. Или не го свирите? Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 А са да ви почна: Снежанке, не си права, ама хич!!! Има огромно значение от къде ще го почнеш за да направиш качествени динамики. Точно за това идеята ми е да се почна от среден, защото на някои той е по-силен от показалеца. Така че ако се замислиш в триолите има 1 силна и 2 слаби ноти. Начи свириш първата с най-силният пръст (ако не се замисляш в свиренето винаги тая нота е най-силна) а другите две като ги свириш с показалеца и безименният идват точно правилни динамики!!! А пък виж тоя риф: 000-0-0-000-0-0-000-0-0 и т.н. Ако приемем, че трите ноти са триоли от осминки, а другите са осминки (така е примерно Четърмата Коняри и по-точно Механикса (The Four Horseman за тия дет не ме разбраха)) мисля за най-смислено да се свири така: среден, показалец, безименен, среден, показалец и пак същото (така би трябвало динамиките да са най-добри.... май... това е поне лично моето мнение... обаче всяка логика в главата ми говори, че това е най-правилно да го еба... Аде със здраве и бас Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 assoass изби рибата с този сиганин Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 Фюрер,не е точно така.Понякога акцентът ти е на третата нота(нещо много приятно за ухото).А и ВСИЧКИ пръсти трябва да са ти еднакво дОбри,а не да разчиташ на "по-силен" или както там му викаш Цитирай
Recommended Posts