sardaesox Отговорено Септември 16, 2010 Отговорено Септември 16, 2010 Смисъла на pre-fade фатката е горе-долу следната:от всеки трак можеш да запратиш сигнал като сенд на различни тракове/или само към един общ за всички,като "сухия" сигнал се контролира независимо от този,на който пращаш.Следователно,за всеки един отделен трак можеш да приложиш един и същ ревърб,като по този начин контролираш по-прецизно нивата на сухия и "мокрия"трак.Това дава безброй възможности,особено по отношение на "ревербацията" на микса.Разбира се мнението ми не е меродавно-все пак не съм завършил съответното образование.По-разбиращите да не се стискат,а да поясняват,ще се вдигне нивото на форума,от което всички напоследък взеха да се оплакват. Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 16, 2010 Автор Отговорено Септември 16, 2010 Това го разбирам. Така са ни вързани ефектите към пулта в студиото (към AUX и после регулираш колко да ти влезе на всяка писта). Има ли смисъл обаче да се връзва така компресор? В случая смятам че не - поправете ме ако греша. За какво ти е да компресираш част от сигнала и да оставяш чист в същото време? Тук гоеоря само за компресор. Цитирай
sardaesox Отговорено Септември 16, 2010 Отговорено Септември 16, 2010 Описания начин е известен като parallel processing/compression/,или New York compression,не знам доколко е модерно вече това,след като можеш да си компресираш сигнала още в семплера.еле пък в superior drummer sampler-a.Варианти колкото щеш. Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 16, 2010 Автор Отговорено Септември 16, 2010 Мерси за отговора. Аз лека полека започнах да си оправям проблема и сега нещата звучат доста по-добре. Решението е микс от съветите които получих тук и неща които четох по форумите. Основните заигравки бяха с ривърба и компресора. Ако намеря повече време ще опиша настоящия ми сетъп в Cubase. Още веднъж благодаря на всички!! Цитирай
Recommended Posts