Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Смисъла на pre-fade фатката е горе-долу следната:от всеки трак можеш да запратиш сигнал като сенд на различни тракове/или само към един общ за всички,като "сухия" сигнал се контролира независимо от този,на който пращаш.Следователно,за всеки един отделен трак можеш да приложиш един и същ ревърб,като по този начин контролираш по-прецизно нивата на сухия и "мокрия"трак.Това дава безброй възможности,особено по отношение на "ревербацията" на микса.Разбира се мнението ми не е меродавно-все пак не съм завършил съответното образование.По-разбиращите да не се стискат,а да поясняват,ще се вдигне нивото на форума,от което всички напоследък взеха да се оплакват.

Отговорено

Това го разбирам. Така са ни вързани ефектите към пулта в студиото (към AUX и после регулираш колко да ти влезе на всяка писта). Има ли смисъл обаче да се връзва така компресор? В случая смятам че не - поправете ме ако греша. За какво ти е да компресираш част от сигнала и да оставяш чист в същото време? Тук гоеоря само за компресор.

Отговорено

Описания начин е известен като parallel processing/compression/,или New York compression,не знам доколко е модерно вече това,след като можеш да си компресираш сигнала още в семплера.еле пък в superior drummer sampler-a.Варианти колкото щеш.

Отговорено

Мерси за отговора. Аз лека полека започнах да си оправям проблема и сега нещата звучат доста по-добре. Решението е микс от съветите които получих тук и неща които четох по форумите. Основните заигравки бяха с ривърба и компресора. Ако намеря повече време ще опиша настоящия ми сетъп в Cubase. Още веднъж благодаря на всички!!