Jump to content
Българският форум за музиканти

Marshall Mg30 - проблем


Recommended Posts

Здравейте, имам едно кубе Marshall MG30DFX, което започна да прекъсва, след като се уради леко два три пъти отгоре свири за около 30 секунди още и после пак започва да прекъсва, отворих го но не видях нито прекъснати кабелчета нито изгорели чаркове. Има ли някои идея на кой мога да го дам да го погледне и евентуално да го поправи? Намирам се в София и нямам проблеми с транспорта. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Здравей , темата е малко стара и дано си решил проблема , но аз държа да изкажа едно предположение тъй като преди няколко дни имах същия проблем с едно бас комбо -marshall MB30.И при мен започна така да прекъсва , и като го побутна малко заработва нормално , после пак започва да прекъсва и така... отварях го ,гледах го и съвсем случайно установих , че проблема е в изхода за слушалки.Като вкараш жака веригата се прекъсва чрез избутването на една тънка "пружинна" лентичка ,като го изкараш ,тази лентичка би трябвало да затвори веригата отново и да пусне говорителя , да ама първата лентичка (тази която прекъсва масата) явно не беше достатъчно закалена и пружинираща и не се връщаше нормално и плътно а от вибрациите на комбото ту затваряше ,ту отваряше веригата и за това говорителя прекъсваше.На слушалки си работеше нормално.Временно реших проблема като я натиснах малко (по-грубо) с отвертката и я поизкривих за да дава добър контакт.Сега не мога да ползвам изхода за слушалки но усилвателя си бачка без грешка :) :)Тези дни трябва да отида да си купя една букса или ако трябва да го правя малко "по-спестовно" мога да сменя буксата с тази от CD IN входа.Там няма нужда от такова прекъсване на веригата:) :) :)

Дано съм бил полезен ,

 

Георги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.