Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Хора, моля препоръчайте ми някакъв сравнително евтин по стандарта FENDER Stratocaster, който според вас може да се префасонира добре до Yngwie Malmsteen Stratocaster... ;);):unsure::unsure:

Отговорено

Най - евтините Стратокастери са мексиканските (мейд ин Мексико), и честно казано не са за подценяване никак, можеш да попаднеш на бройки, които звучат дори по - добре от някои американски стандартни.

Отговорено
Най - евтините Стратокастери са мексиканските (мейд ин Мексико), и честно казано не са за подценяване никак, можеш да попаднеш на бройки, които звучат дори по - добре от някои американски стандартни.

Тези Strat-ове в какви цени варират ? ;)

Отговорено

Между 900 и 1200 лева, според зависи... За 900 някой предлагаше Highway 1 във форума, нов, а те са американски, провери купувам продавам.

Отговорено
Между 900 и 1200 лева, според зависи... За 900 някой предлагаше Highway 1 във форума, нов, а те са американски, провери купувам продавам.

Много благодаря за насоката и съвета! ;)

Отговорено

ако си маняк и наистина държиш на детайлите при 'префасонирането' ще трябва да отделиш доста време, нерви и средства :unsure: първо адаптерите....този модел на димарцио можеш да намериш в БГ, около 300-400 лв мисля че ще те оправят за тях ;)

второ - грифа на малмстеен е Scalloped, тоест с издълбани прагове. правил съм тази процедура на един скуаер страт - смея да твърдя че след доста нерви и много труд се получи точно това което трябваше. обаче е много трудоемко, защото трябва да се внимава много да не се повредят праговете :unsure:

Отговорено
ако си маняк и наистина държиш на детайлите при 'префасонирането' ще трябва да отделиш доста време, нерви и средства ;) първо адаптерите....този модел на димарцио можеш да намериш в БГ, около 300-400 лв мисля че ще те оправят за тях ;)

второ - грифа на малмстеен е Scalloped, тоест с издълбани прагове. правил съм тази процедура на един скуаер страт - смея да твърдя че след доста нерви и много труд се получи точно това което трябваше. обаче е много трудоемко, защото трябва да се внимава много да не се повредят праговете :unsure:

Абе, аз съм правил префасониране на един Squier Strat, с който съм все още - "Bogdan Stratocaster". Направил съм го със Scalloped Fretboard и електрониката съм я обработил ... Но сега докато свирех Интрото на Малмстийнската трилогия, сериозно се замислих да си взема един по-ефтин хубав Фендър и да си го направя ... Та затова съм пуснал тая тема ... :unsure:

Отговорено

Да, пълната инвестиция със ъпгрейдите ще ти възлезе около 1500 лева, най - добре да позлваш услуги на лютиер разбира се... Но идеални варианти няма.

И да си кажа де, макар че не е съвсем по темата, дори и да го направиш точно копие, звукът зависи от още много неща...

Отговорено (Редактирано)
Да, пълната инвестиция със ъпгрейдите ще ти възлезе около 1500 лева, най - добре да позлваш  услуги на лютиер разбира се... Но идеални варианти няма.

И да си кажа де, макар че не е съвсем по темата, дори и да го направиш точно копие, звукът зависи от още много неща...

Естествено, че зависи от много неща - като се почне от самата китара - адаптъри, плътност на дървото, електрониката и т.н. , та се свърши с Chain - ефекти, страшно скъпи Vintage Маршъли, DOD Preamp 250, Цифрови Echo Ефекти, Noise Gate, настройки на честотната характеристиката и прочие. :D

Но все пак аз не искам да изкарам 1 към 1 бленда и звук, защото все пак не искам да се превръщам в поредното копие стил "Елвис" :). Идеята ми е просто да си набарам добра китара с дълбок тон и дълбан гриф (без него не мога вече), с която да мога да развия собствените си Neo-Classical идеи. :D

Още веднъж благодаря за съветите. :):):)

Редактирано от Rising_Force
Отговорено
Да, пълната инвестиция със ъпгрейдите ще ти възлезе около 1500 лева, най - добре да позлваш  услуги на лютиер разбира се... Но идеални варианти няма.

Естествено, че зависи от много неща - като се почне от самата китара - адаптъри, плътност на дървото, електрониката и т.н. , та се свърши с Chain - ефекти, страшно скъпи Vintage Маршъли, DOD Preamp 250, Цифрови Echo Ефекти, Noise Gate, настройки на честотната характеристиката и прочие. :)

Изтървал си най-важното, от което зависи - човека и начина му на свирене :D

Отговорено

Естествено, че зависи от много неща - като се почне от самата китара - адаптъри, плътност на дървото, електрониката и т.н. , та се свърши с Chain - ефекти, страшно скъпи Vintage Маршъли, DOD Preamp 250, Цифрови Echo Ефекти, Noise Gate, настройки на честотната характеристиката и прочие. :beer:

Изтървал си най-важното, от което зависи - човека и начина му на свирене ;)

Правилно. Наистина това е най-важното. ;):beer:

Е, що се отнася до мене бих казал, че начинът ми на свирене е доста инспириран от Ингвей. ;) :guitar: