Rising_Force Публикувано Февруари 27, 2006 Публикувано Февруари 27, 2006 Хора, моля препоръчайте ми някакъв сравнително евтин по стандарта FENDER Stratocaster, който според вас може да се префасонира добре до Yngwie Malmsteen Stratocaster... Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Най - евтините Стратокастери са мексиканските (мейд ин Мексико), и честно казано не са за подценяване никак, можеш да попаднеш на бройки, които звучат дори по - добре от някои американски стандартни. Цитирай
Rising_Force Отговорено Февруари 27, 2006 Автор Отговорено Февруари 27, 2006 Най - евтините Стратокастери са мексиканските (мейд ин Мексико), и честно казано не са за подценяване никак, можеш да попаднеш на бройки, които звучат дори по - добре от някои американски стандартни. Тези Strat-ове в какви цени варират ? Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Между 900 и 1200 лева, според зависи... За 900 някой предлагаше Highway 1 във форума, нов, а те са американски, провери купувам продавам. Цитирай
Rising_Force Отговорено Февруари 27, 2006 Автор Отговорено Февруари 27, 2006 Между 900 и 1200 лева, според зависи... За 900 някой предлагаше Highway 1 във форума, нов, а те са американски, провери купувам продавам. Много благодаря за насоката и съвета! Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 ако си маняк и наистина държиш на детайлите при 'префасонирането' ще трябва да отделиш доста време, нерви и средства първо адаптерите....този модел на димарцио можеш да намериш в БГ, около 300-400 лв мисля че ще те оправят за тях второ - грифа на малмстеен е Scalloped, тоест с издълбани прагове. правил съм тази процедура на един скуаер страт - смея да твърдя че след доста нерви и много труд се получи точно това което трябваше. обаче е много трудоемко, защото трябва да се внимава много да не се повредят праговете Цитирай
Rising_Force Отговорено Февруари 27, 2006 Автор Отговорено Февруари 27, 2006 ако си маняк и наистина държиш на детайлите при 'префасонирането' ще трябва да отделиш доста време, нерви и средства първо адаптерите....този модел на димарцио можеш да намериш в БГ, около 300-400 лв мисля че ще те оправят за тях второ - грифа на малмстеен е Scalloped, тоест с издълбани прагове. правил съм тази процедура на един скуаер страт - смея да твърдя че след доста нерви и много труд се получи точно това което трябваше. обаче е много трудоемко, защото трябва да се внимава много да не се повредят праговете Абе, аз съм правил префасониране на един Squier Strat, с който съм все още - "Bogdan Stratocaster". Направил съм го със Scalloped Fretboard и електрониката съм я обработил ... Но сега докато свирех Интрото на Малмстийнската трилогия, сериозно се замислих да си взема един по-ефтин хубав Фендър и да си го направя ... Та затова съм пуснал тая тема ... Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 ясно че вземи бе, какво лошо има ще стане убиец :inlove: Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Да, пълната инвестиция със ъпгрейдите ще ти възлезе около 1500 лева, най - добре да позлваш услуги на лютиер разбира се... Но идеални варианти няма. И да си кажа де, макар че не е съвсем по темата, дори и да го направиш точно копие, звукът зависи от още много неща... Цитирай
Rising_Force Отговорено Февруари 27, 2006 Автор Отговорено Февруари 27, 2006 ясно че вземи бе, какво лошо има ще стане убиец :inlove: Абе дано да стане, ще се опитам ... Цитирай
Rising_Force Отговорено Февруари 28, 2006 Автор Отговорено Февруари 28, 2006 (Редактирано) Да, пълната инвестиция със ъпгрейдите ще ти възлезе около 1500 лева, най - добре да позлваш услуги на лютиер разбира се... Но идеални варианти няма. И да си кажа де, макар че не е съвсем по темата, дори и да го направиш точно копие, звукът зависи от още много неща... Естествено, че зависи от много неща - като се почне от самата китара - адаптъри, плътност на дървото, електрониката и т.н. , та се свърши с Chain - ефекти, страшно скъпи Vintage Маршъли, DOD Preamp 250, Цифрови Echo Ефекти, Noise Gate, настройки на честотната характеристиката и прочие. Но все пак аз не искам да изкарам 1 към 1 бленда и звук, защото все пак не искам да се превръщам в поредното копие стил "Елвис" . Идеята ми е просто да си набарам добра китара с дълбок тон и дълбан гриф (без него не мога вече), с която да мога да развия собствените си Neo-Classical идеи. Още веднъж благодаря за съветите. Редактирано Февруари 28, 2006 от Rising_Force Цитирай
fluti Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 Да, пълната инвестиция със ъпгрейдите ще ти възлезе около 1500 лева, най - добре да позлваш услуги на лютиер разбира се... Но идеални варианти няма. И да си кажа де, макар че не е съвсем по темата, дори и да го направиш точно копие, звукът зависи от още много неща... Естествено, че зависи от много неща - като се почне от самата китара - адаптъри, плътност на дървото, електрониката и т.н. , та се свърши с Chain - ефекти, страшно скъпи Vintage Маршъли, DOD Preamp 250, Цифрови Echo Ефекти, Noise Gate, настройки на честотната характеристиката и прочие. Изтървал си най-важното, от което зависи - човека и начина му на свирене Цитирай
Telerig Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 Изтървал си най-важното, от което зависи - човека и начина му на свирене Цитирай
Rising_Force Отговорено Февруари 28, 2006 Автор Отговорено Февруари 28, 2006 Да, пълната инвестиция със ъпгрейдите ще ти възлезе около 1500 лева, най - добре да позлваш услуги на лютиер разбира се... Но идеални варианти няма. И да си кажа де, макар че не е съвсем по темата, дори и да го направиш точно копие, звукът зависи от още много неща... Естествено, че зависи от много неща - като се почне от самата китара - адаптъри, плътност на дървото, електрониката и т.н. , та се свърши с Chain - ефекти, страшно скъпи Vintage Маршъли, DOD Preamp 250, Цифрови Echo Ефекти, Noise Gate, настройки на честотната характеристиката и прочие. Изтървал си най-важното, от което зависи - човека и начина му на свирене Правилно. Наистина това е най-важното. Е, що се отнася до мене бих казал, че начинът ми на свирене е доста инспириран от Ингвей. :guitar: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 От какво дърво ти е на теб страт-а? Цитирай
Recommended Posts