jordanp Публикувано Август 26, 2010 Публикувано Август 26, 2010 Препоръчайте ми някоя любима песен, в която участва кавал. Не е задължително да е народна или българска (но може и да е) Опитвам се да свиря разни мелодии по слух, та ще ми е интересно да чуя нещо по-различно. Цитирай
savov Отговорено Август 26, 2010 Отговорено Август 26, 2010 Ето още две предложения: "Утринна сянка" и "Нестинарка". И двете песни са на дуета "Дони и Момчил"! Цитирай
jordanp Отговорено Август 26, 2010 Автор Отговорено Август 26, 2010 "Утринна сянка" Тази песен ме зарадва доста, бях я позабравил! Цитирай
savov Отговорено Август 26, 2010 Отговорено Август 26, 2010 Тази песничка също е много хубава... Има нещо като кавал между куплетите. Казвам нещо като кавал, защото в обложката на касетката (която имам от много години ) няма записано име на гост музикант, който да е кавалджия...и предполагам, че това, което се чува е или имитация на кавал...семпъл... или пък е изсвирено от Коцето-Калки на някоя от неговите свирки...блок флейта или др.!? Но така или иначе - парчето става за целите, които пишеш. Името на песента е "Кошница с мечти". Изпълнение - група "Медикус". Албум: "Векът на любовта"/1995г. Цитирай
jordanp Отговорено Август 26, 2010 Автор Отговорено Август 26, 2010 Тази песничка също е много хубава... Вярно, много е хубава. Сега се заслушах в участъка с флейтата, има перуански ритми. Цитирай
savov Отговорено Август 26, 2010 Отговорено Август 26, 2010 Сетих се за още едно парче с участието на кавал... Всъщност "Ритъм басов" е един от тоталните хитове на популярните варненски R&B изпълнители. Парчето...визията, идеята и звученето... пък и изпълнението на 100 КИЛА, КОНСА и МИШО ШАМАРА, са едно от най-добрите неща, правени в България, в този жанр... Лично мнение, разбира се! Мисля, че ще ти хареса... Цитирай
jordanp Отговорено Август 27, 2010 Автор Отговорено Август 27, 2010 "Ритъм басов" е един от малкото успешни опити за интегргриране на семли от народна музика в хип хоп стил; поне според мен; Цитирай
Recommended Posts