LucaTurilli Публикувано Август 25, 2010 Публикувано Август 25, 2010 Може ли да препоръчате някакви слушалки и да кажете цени за слушане от кубето. Просто имам съседи и роднини на които им пречи и си мисля да почна на слушалки да свиря, че иначе не може и хич няма да се развия като музикант без редовно . Притеснява ме, че кабела не ми е перфектен и се получава едно силно бучене ако не прави добър контакт и дали е опасно през слушалки? В смисъл може ли да се чуе много силен шум опасен за слуха като минава през китарното ми комбо(кубе)? GTX30 Behringer имам. Предполагам е добре слушалки с висок честотен диапазон 16 херца до 16000 колкото е прага на човешкия слух. Ако свирете на слушалки 20-30 минути примерно започва ли да дразни, че шума е много концентриран към ушите или с това се свиква, че се чудя да не ми дразни. Едно 60 лева мога да отделя стига да знам, че ще са качествени и вече изпробвани слушалки. Другия аксесоар, който ми трябва е калъф. Cort KX 5 е китарата. Най-обикновен калъф предполагам ще върши работа? Трябва да звънна във Фактор да видя дали имат и каква е цената на един обикновен? Цитирай
ams'fu Отговорено Август 25, 2010 Отговорено Август 25, 2010 Може ли да препоръчате някакви слушалки и да кажете цени за слушане от кубето. Просто имам съседи и роднини на които им пречи и си мисля да почна на слушалки да свиря, че иначе не може и хич няма да се развия като музикант без редовно . Притеснява ме, че кабела не ми е перфектен и се получава едно силно бучене ако не прави добър контакт и дали е опасно през слушалки? В смисъл може ли да се чуе много силен шум опасен за слуха като минава през китарното ми комбо(кубе)?GTX30 Behringer имам. Предполагам е добре слушалки с висок честотен диапазон 16 херца до 16000 колкото е прага на човешкия слух. Ако свирете на слушалки 20-30 минути примерно започва ли да дразни, че шума е много концентриран към ушите или с това се свиква, че се чудя да не ми дразни. Едно 60 лева мога да отделя стига да знам, че ще са качествени и вече изпробвани слушалки. Другия аксесоар, който ми трябва е калъф. Cort KX 5 е китарата. Най-обикновен калъф предполагам ще върши работа? Трябва да звънна във Фактор да видя дали имат и каква е цената на един обикновен? Според мене като си между няколко 100-200 ватови колони ;д слухът ти се трови повече.. и едва ли ще ти стане нещо от това че свириш на слушалки .. регулирай си звукът.. цената на калъф мога да ти кажа , горе долу е 35-40 лева.. най-обикновен определено (стаг) ;д поне кат те видят по улиците няма да те бият за китарата :Д:Д за слушалките вече не мога да ти помогна .. никаква идея нямам .. калъфите съм ги зяпал в райз ен форс . Цитирай
Slide Отговорено Август 25, 2010 Отговорено Август 25, 2010 (Редактирано) Слушането/свиренето на слушалки може да е опасно, както въобще силния шум. Не прекалявай и това е. Аз свиря през 90% от времето на слушлки и обикновенно усилвам много, но забелязах, че след 30-40 мин. започва да ми заглъхва дясното ухо (ползвам бекинг тракове). За това сега избягвам да усилвам много. Като марка мога да ти препоръчам да погледнеш слушалките на AKG. (Има ги в Динакорд. Днеска получих техен каталог и има един модел за 18 евра, което ще рече, че сигурно е най-ниския. Огледай моделите им). Иначе, порови се из нета, има много инфо за слушалки. Даже и във форума е писано доста. Редактирано Август 25, 2010 от Slide Цитирай
Recommended Posts