ProjectHamsterdam Публикувано Февруари 27, 2006 Публикувано Февруари 27, 2006 Имам ултра-vintage изцяло лампов усилвател Regent 30H. Като цяло крайното стъпало е много добро, използва 2 лампи EL34 и е вързано към 2х12 говорителя в собствена кутия. Единственото нещо, което не харесвам е предусилвателят. Има вариант да прекъсна кабела от предусилвателя към крайното стъпало, да "инсталирам" един жак и да ръчкам направо към стъпалото или друг предусилвател или директно стомп боксове - звукът си заслужава, пробвал съм и е много добър, поне за моите нужди. Както и да е, въпросът е ще му стане ли нещо на предусилвателя ако работи без да е включен към крайно стъпало? Или това беше за power amp без говорители... абе мътно ми е нещо, някой ако е спец по лампите да каже. ПП: Не съм сигурен какви са лампите в предусилвателя, май има 1-2 ЕСС83 и 2-3 други/неизвестни за мен. :think: Благодаря предварително.
Nikifena Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Нищо няма да му стане. Дори можеш и да махнеш лампите на преампа. Единственно, че ще им греят отопленията...
metalhammer Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Имам ултра-vintage изцяло лампов усилвател Regent 30H. Като цяло крайното стъпало е много добро, използва 2 лампи EL34 и е вързано към 2х12 говорителя в собствена кутия. Единственото нещо, което не харесвам е предусилвателят. Има вариант да прекъсна кабела от предусилвателя към крайното стъпало, да "инсталирам" един жак и да ръчкам направо към стъпалото или друг предусилвател или директно стомп боксове - звукът си заслужава, пробвал съм и е много добър, поне за моите нужди. Както и да е, въпросът е ще му стане ли нещо на предусилвателя ако работи без да е включен към крайно стъпало? Или това беше за power amp без говорители... абе мътно ми е нещо, някой ако е спец по лампите да каже. ПП: Не съм сигурен какви са лампите в предусилвателя, май има 1-2 ЕСС83 и 2-3 други/неизвестни за мен. :think: Благодаря предварително. имам ъпргреиднат преамп за регент 30 само се сваля стария и монтирам новия ако искаш мини да го чуеш ще останеш приятно изненадан )
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 27, 2006 Автор Отговорено Февруари 27, 2006 Здрасти и благодаря за бързите отговори. Много бих, ама съм от Пловдив. БТВ преампът има голяма нужда от ъпгрейд, защото тотално омазва звука. Трябва ми нещо, което да звучи добре с външен дист тип "Метал Зона" отпред. Сегашният преамп има ужасно много и режещи високи, които не могат да се скрият по никакъв начин - дори с EQ7 отпред. Освен това убива всякаква динамика и яде от гейна. :think: metalhammer, можеш ли да ми издокараш един такъв и колко ще струва? Няма нужда от драйв, само един добър чист канал - да е благодатен за свирене с външни дистове. Е, не бих се разсърдил и на нещо тип "rectifier"
wolfgang Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 (Редактирано) аз бих сложил един сенд/ретърн преди фазовия сплитер, евентуално и мастер волюм пот. (ако има ООВ - сложи и презенс пот и ще си приятно очарован) така е възможно да си ползваш само стъпалото (захранваш го в ретърн жака). след това може да се ъпгрейдв преампа или да се ползва друг - каквото ти душа иска ;-) Редактирано Февруари 27, 2006 от wolfgang
metalhammer Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Здрасти и благодаря за бързите отговори. Много бих, ама съм от Пловдив. БТВ преампът има голяма нужда от ъпгрейд, защото тотално омазва звука. Трябва ми нещо, което да звучи добре с външен дист тип "Метал Зона" отпред. Сегашният преамп има ужасно много и режещи високи, които не могат да се скрият по никакъв начин - дори с EQ7 отпред. Освен това убива всякаква динамика и яде от гейна. :think: metalhammer, можеш ли да ми издокараш един такъв и колко ще струва? Няма нужда от драйв, само един добър чист канал - да е благодатен за свирене с външни дистове. Е, не бих се разсърдил и на нещо тип "rectifier" Преампа е точно дуал ректо и няма да ти трябва метал зона ако го имаш ма като си от филибето ко да напраим ся?
metalhammer Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 аз бих сложил един сенд/ретърн преди фазовия сплитер, евентуално и мастер волюм пот. (ако има ООВ - сложи и презенс пот и ще си приятно очарован) така е възможно да си ползваш само стъпалото (захранваш го в ретърн жака). след това може да се ъпгрейдв преампа или да се ползва друг - каквото ти душа иска ;-) посочения регент 30 краиния амп е долу на шаси , преампа е горе на отделна планка супер лесно е да се разка4и преампа и да се сложи едни жак за вход на на крайния амп а също и мастер волуме ако трябва но е грехота да се свири с метал зоне в такъв хубав амп ...
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 27, 2006 Автор Отговорено Февруари 27, 2006 Еми аз всъщност нямам метъл зона - давам я за пример само, щото е класика. Ползвам различни камиончета на Digitech, AMT и...Behringer. Това обаче няма значение - ползвам ги най-вече за запис директно в компютъра. Не бих отказал един хубав преамп с лампов драйв - просто мислех че е много трудно да се изработи. А пък Dual Recto - МмммММмммм! Ако не е много скъп с удоволствие бих купил един такъв преамп, бих си го занесъл в Пловдив и така.. После лесно - ако може да го сложиш в отделна кутия и с един жак да се включва в крайното стъпало и няма проблеми. Знам че кутията сигурно е най-големия проблем де. metalhammer, a сигурен ли си, че гейнът ще е достатъчен? Знам че ги майсториш, слушал съм по другите теми и звучат супер, но са по-скоро vintage драйвовете. Говорим за екстремен метъл, нали. Ако го имаш готов този Dual Rectifier бих дошъл до София само за да го чуя. :green: Ако може да ми кажеш колко ще излезе да ми направиш един такъв евентуално? Ако ти се занимава.
bobalan Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 (Редактирано) готовият ДУАЛ РЕКТО е при мен, засега е прототип. Няма проблем да се чуе, цената не е ясна все още. Не е без пари, най-малкото защото чичо ви МЕТАЛХАМЪР година и нещо се мъчи с него едит: забравих да спомена, че гейна му не е блусарски И не е малко Абе лоша работа е...... Редактирано Февруари 27, 2006 от bobalan
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 27, 2006 Автор Отговорено Февруари 27, 2006 А може ли демо? ПП: Цената ако е смущаваща може и на ПМ да ми я кажете.
bobalan Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 А може ли демо? ПП: Цената ако е смущаваща може и на ПМ да ми я кажете. :) не е толко смущаваща, просто не е измислена още. Ще се опитам да постна демо, какъв стил да свиря - рап, диско, рок, блус или метал на демото???
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 27, 2006 Автор Отговорено Февруари 27, 2006 Ако може гейн на макс и средите леко scooped. Целя се във Флорида дет метъл звука от средата на 90те. Жуженето на ректифайърите и т.н. романтика. Ехх.... Благодаря!
niki123bg Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Аз съм пробвал един от прототипите с мои лампи (JJ), звучеше страшно добре! Специално за гейн - имаше твърде много като за моя вкус Очаквам с интерес дали ще има някакво развитие, защото обмислям да си поръчам един такъв. Кутията определено е един проблем, който освен всичко има и финансово изражение - т.е. никак не е евтино да се направи.
Black Bird Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Този Преамп прототип.... и мен ме заинтригува :green: :think:
Recommended Posts