L.K. Публикувано Август 15, 2010 Публикувано Август 15, 2010 Може ли и дали е оправдано на bolt-on китара да се залепи грифът към тялото с подходящо лепило? Ще се подобри ли нещо? Ще се влоши ли нещо? Болтовете остават ли? Какво лепило е добре да се ползва? Някакви тънкости, невидими на пръв поглед, прилагат ли се? (Админ, не намерих на първо четене подобна тема, но ако преместиш въпросът ми в такава ще съм благодарен) Цитирай
L.K. Отговорено Август 15, 2010 Автор Отговорено Август 15, 2010 Шашардисан съм от темата ти, EAmechaniX! Такъв сериал няма как да има. Китарата изглежда и звучи страхотно! Завиждам ти отвсякъде, а и има за какво. Евала и на КД! По моя въпрос: Освен лепенето ще се наложи и една "петичка" да се добави под грифа. Май не е за мен работа. Ще се наложи да потърся майстор. Тъй като на дневен ред е освежаване на старата сет-нек метла слепването на болт-онката ще остана на втори план. Въпреки това съм готов да поема още съвети и мнения по темата. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 15, 2010 Отговорено Август 15, 2010 (Редактирано) Тук има още мат'рял и ако не разбираш нищо, поне има картинки ...и сеир. Редактирано Август 15, 2010 от EAmechaniX Цитирай
L.K. Отговорено Август 15, 2010 Автор Отговорено Август 15, 2010 Ох, все се каня да прочета тази мега-тема. Схванах картинките. Останаха въпросите: Какво лепило да ползвам? Болтовете и плочката ако останат ще пречат ли? Има ли файда от такова слепване директно на болт-он проектирана свръзка? Цитирай
BassTraffic Отговорено Август 16, 2010 Отговорено Август 16, 2010 (Редактирано) Лепенето на грифа към тялото обикновено включва доста повече специфики и генерира много повече въпроси от зададените. Аз на твое място не бих лепил просто току-така, но все пак, ако си решил- действай! Какво лепило да ползвам? - PVA ще свърши работа, например на "Henkel". Болтовете и плочката ако останат ще пречат ли? - Желателно е да ги няма. Ще пречат на ръката, не на конструкцията. Има ли файда от такова слепване директно на болт-он проектирана свръзка? - Има файда, но има доста сериозно приготовление преди самото залепяне и ползите от него се усещат само, когато лепенето е изпълнено правилно. К. Димитров Редактирано Август 16, 2010 от BassTraffic Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 17, 2010 Отговорено Август 17, 2010 (Редактирано) Радвам се, че отговори на въпросите, на колегата. Благодаря ти от негово име! Редактирано Август 17, 2010 от EAmechaniX Цитирай
L.K. Отговорено Август 17, 2010 Автор Отговорено Август 17, 2010 Благодаря, КД, Досетих се, че няма да е елементарно подмазване с лепило. Това, за което се сещам: Подготовка на повърхнините - сваляна на лака. Изолиране на площите, които няма да се лепят. Осигуряване на правилно притискане. Осигуряване на прясно лепило. Какво пропускам? Цитирай
BassTraffic Отговорено Август 18, 2010 Отговорено Август 18, 2010 Мисля, че това е достатъчно. Все пак направи първо едно пробно затягане без лепило и после мажи, и стягай. К. Димитров Цитирай
L.K. Отговорено Август 18, 2010 Автор Отговорено Август 18, 2010 Благодаря! Направо ми развърза ръцете. Тези дни ще я бастисам метлата. Цитирай
pioneer 306c Отговорено Август 18, 2010 Отговорено Август 18, 2010 ^Е то ако ще я бастисваш кво ша си играеш да сваляш лак и т.н. само да се мориш Маай смело лепило ...... Цитирай
Valeri_pj Отговорено Август 20, 2010 Отговорено Август 20, 2010 L.K ако е възможно постни и ти някакъв снимков материал по интервенцията на китарата.Няма да е излишен за широката аудитория само можем да се поучим. Цитирай
L.K. Отговорено Август 20, 2010 Автор Отговорено Август 20, 2010 Това ми напомня, че не е зле да снимам процеса като го започна. Цитирай
L.K. Отговорено Август 21, 2010 Автор Отговорено Август 21, 2010 Ей това лепило дали става за залепяне на гриф към тяло? Цитирай
Recommended Posts