Jump to content
Българският форум за музиканти

Хипшот ключове


johniebgood

Recommended Posts

Ако мога да помогна, понеже освен басист съм и архитект...

Тежестите има голямо значение къде се слагат. Въпрос на механика. Не знам на твоя бас колко му е мензурата, но просто казано рамото на баса (грифа) е сериозно като дължина и противотежести на колана не е много добра идея. На момента кг/м. или ако искаш гр/см. трябва да се противопостави друг момент, работещ в обратната посока, където до бутона на колана разстоянието е значително по-късо. Направих си експеримент да го сметна грубо. Ако тези ключове от по 51 гр. са двойно по-леки, занчи спестяваш около 50гр. на ключ. Ако имаш 7 ключа по 50гр. на 86см. (34" абстрахирайки се от размера на главата) = 350гр. Х 86см. = 30100 гр/см. Ако от там до копчето на колана има около 30см. делиме предишната цифра на 30см. и получаваме около 1000гр. Демек ако сегашните ти ключове са двойно по тежки трябва да си закачиш още едно кило на колана отзад, за да си провериш баланса. Естествено едно кило не е нито малко като обем нито като тежест, така че има голям смисъл да инвестираш според мен.

Сметката е доста ясна смятам, така че ако си премериш истинските размери на баса и провериш истинската разлика в грамажа на ключовете, ще можеш да си сметнеш сам каква е далаверата. :cheers2:) Ако мериш - най-точно е да увесиш баса на колана, така че да е хоризонтален. Центъра не тежеста е проекцията на точката където държиш колана вурху средната ти струна. Мериш от там наляво и надясно...

 

Sorry за дългия пост :virtuoz:)

Редактирано от Sereko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 33
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

^Ти ме уби!!! Трябваше и формула да изведеш и направо да публикуваме... Дори не разбрах всичко, но ще инвестирам в ключове, това е решено. Мензурата ми е 35", ясно е , че нямам да избягам от тежестите, но поне да ги намаля от 2 на 1... Или да търся леяр да ми отлее по празното място в електрониката :)

Редактирано от johniebgood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hysterical: Аре са дименсията, това е все пак форум за музиканти... човека и така не е разбрал всичко... да не го объркваме допълнително. Все пак гравитацията най-вероятно ще бъде еднаква и в двата края на баса, и тъй като човека няма да си закача нютони на колана, а грамове, веселата ми калкулация е достатъчно адекватна.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.